Hyr semesterstuga i Korsør - Boka här

Stuga i Korsør, Själland, Danmark till uthyrning!

Hyr fritidshus i Korsør och bo i närheten av havet och stränderna

 

Gästers recension från Korsør

 
 

gäster har givit Korsør ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Allmänt

Korsør ligger vackert beläget ut mot Stora Bält, och staden har under många århundraden varit en central genomfartsstad för trafik mellan Fyn och Själland. Korsør består av två stadsdelar, Halsskov, som ligger norr om hamnen och Sydbyen, som ligger söder om hamnen. Korsør är en aktiv stad i utveckling, och här finns det bl. a. bra restauranger, ett kulturhus, Danmarks äldsta biograf och Korsør fästning. Korsør ligger i närheten av härliga stränder och skog, med många möjligheter att komma ut i naturen

 

Ceres stranden ligger i Korsørs södra stadsdel och i närheten av stan och stormarknad. Det finns en strand och en grön ängsmark, p-platser och toaletter. På själva stranden finns det badbryggor, grillplats, bord och bänkar, samt beachvolley-bana. Korsør strand ligger i förlängningen av Ceres Strand. Stranden ligger i fredade omgivningar och det är utsikt mot Stigsnæs, Agersø och Omø. Knivkær Strand ligger i norrläge och finns i Korsørs norra kustområde. Härifrån kan du uppleva en helt fantastisk utsikt över Stora Bältbron. Stranden är barnvänlig med en badbrygga och det finns en bra sandstrand med kustklippor. Det finns en beachvolley-bana och toalett på p-platsen. Granskoven Strand ligger också i Korsørs norra del, och det är en populär sandstrand på sommaren. Skovstranden Korsør Lystskov och Quistgårdsvej Strand är båda anpassade för rullstolsburna.

Korsør Lystskov är en vacker bokskog med en rik flora och fauna. I skogen kan du hitta flera historiska lämningar i form av dösar och gravhögar. Det finns ett fint system av leder i skogen och i ett hörn av skogen har en hundskog anordnats. Naturen har övertagit de gamla lergroparna runt Korsør Nor, och här kan du njuta av fågellivet och växter vid de många vackra dammarna. Knölsvanar, doppingar och gravänder häckar i området tillsammans med många andra fågelarter.
Vid stränderna utmed Lejsøen och Lejodden är det vacker orörd natur, där många fåglar häckar och en mängd plantor växer. Av hänsyn till fåglarnas häckningsperiod, bör du respektera instruktionerna på de uppsatta skyltarna.

Lustseglare har goda förutsättningar, för hamnen i Korsør är en mycket centralt belägen hamn. Här är du i närheten av södra Fyns skärgård och Smålandshavet.
Även sportfiskare njuter mycket av de många olika fiskevattnen i Korsør. Bra fiskeplatser i Korsør är t.ex. Korsør Indehavn, Halskov Rev och Lejodden. Korsør Lystskov är ett populärt fiskevatten bland flera lokala sportfiskare. Det finns goda fiskemöjligheter och en grillplats på stranden och fina toaletter.
I Korsør Lystskov hittar du ett markerat system av stigar, som lämpar sig för löpning och promenader. Det finns bra möjligheter att cykla och uppleva den varierande naturen i Korsør.

Sevärdheter

Kongegården i Korsør är en flera hundra år gammal herrskapsbyggnad, som förr i tiden var ett  övernattningsställe för kungen, när han var tvungen att segla över Stora Bält till Fyn. Besöker du Kongegården i dag, kan du se på en permanent utställning av Korsørs konstnär Harald Isenstein samt varierande utställningar och konserter etc.
Fästningen i Korsør byggdes på 1100-talet av kronan som ett försvar mot fiender från söder. Fästningstornet härstammar från 1200-talet och är det enda, som återstår av Korsør slott. Fästningen består, förutom tornet, också av en magasinsbyggnad, ett vagnslider för bl.a. lavetter, en vaktstuga och en befälhavares bostad.
Korsør Miniby återger stan som det såg ut 1875 och är en exakt kopia av hamnen, byggnader och gator. Husen, i skala 1:10, utförda in i minsta lilla detalj, görs på en verkstad i Korsør.

Utflyktsmål

Vikingaborgen Trelleborg i Slagelse är en 1 000 år gammal vikingaborg. Ett museum ställer ut fynd från utgrävningar (verktyg, vapen, dräkter o. likn.) samt rekonstruktioner (ca 15 km). Besök halvön Reersø med idylliska, korsvirkeshus med halmtak från 1700-talet, en mysig hamn och Reersø Museum. Njut av den enastående naturen med ett rikt fågelliv och de många konsthantverkarnas ateljéer och utställningar (ca 36 km). Skælskør är en trevlig liten hamnstad med vackra gamla hus och en speciell, rogivande atmosfär. Här hittar du små mysiga butiker med keramik och lokala råvaror (ca 15 km). Söder om Skælskør ligger det flotta Borreby Gods, där det är många evenemang och konserter året runt, och du kan också följa med på en spännande tur (ca 18 km)

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Korsør

Sök semesterstuga