Hyr semesterstuga i Klint - Boka här

Stuga i Klint, Själland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna i Klint på Nordsjälland är omgivna av fina stränder med stenpelare, en charmig hamn och det unika naturområdet Klintebjerg, som ligger alldeles invid Kattegatt. När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Klint, är ni omgiven av vacker natur och många sevärdheter.

 

Gästers recension från Klint

 
 

13 gäster har givit Klint ett genomsnittligt betyg på 4,31 av 5 möjliga stjärnor.


Gästernas tips för upplevelser i området

?
 
Sol og Strand gäst besökte området från
 
03-08-2019 till 10-08-2019

Många vackra stränder! Barnen älskade det!


 

Område

Klint är belägen på spetsen av Nordvästsjælland, alldeles öster om Sjællands Odde och c:a 5 km från Nykøbing Sjælland. Här är det strand och natur alldeles utanför dörren. Precis i närheten av Klint finns flera sevärdheter och aktivitetsmöjligheter för alla i familjen. Det finns dagligvarubutiker och en restaurang i Klint.

 
Klinteberg Klint vid sommarstugeområdet Klint på Nordsjällands kust Badbrygga i närheten av hamnen i sommarstugeområdet Klint Den lilla, mysiga fritidshamnen i Klint Oändliga stenpelare vid stranden i fritidsområdet Klint
 

Strande

De härliga stränderna vid Klint växlar mellan sten- och sandstränder med gräsklädda backar bakom stranden. Stränderna är barnvänliga eftersom det är långgrunt.

Natur

Som ett resultat av många års kalkbrytning präglas Kattegattkusten utanför Klint av stupande, gräsklädda branter. Enstaka kalkklumpar kan fortfarande finnas i backarna. Klint Bakker är ett helt enastående naturområde med bra vandringsstigar. Vid Ulkerup Skov och Overdrev (vid Nykøbing Sj.) är de gamla hustomterna, stängslen och dammarna från en skogsby fortfarande synliga. Vid Havnsø finns Sjællands största kusthed med gräsängar, småsjöar, ljung och en sällsynt flora. Vid Hovvig, öster om Nykøbing, kan ni uppleva ett spännande fågelreservat.

Aktiviteter

Området bjuder på flera golfbanor, bl.a. Odsherred Golfklub och Mensalgård Pay & Play-bana med 9 hål. För fritidsfiskare finns det fina möjligheter längs kusten eller på havet ombord på en kutter från t ex Sjællands Odde. Dessutom finns det tre Put & Take-sjöar i området. På flera platser i området hyrs ridhästar ut. Det finns bowlingcenter i Nykøbing Sjælland.

Sevärdheter

Nykøbing Sjælland är en mysig handelsstad med gågata, allvärldens affärer och trottoarkaféer (5 km). Sommerland Sjælland bjuder på mer än 60 aktiviteter för hela familjen; en mysig tur i kanot, en vild tur i rutschbanan eller en tur i Sjællands största vattenland med bl.a. Splach Land, där det utspelar sig organiserat vattenkrig (5 km). Gånggriften vid Højby är en av Danmarks bäst bevarade gånggrifter med två kamrar. Gånggriften är 26 m i diameter och var gravkammare för 98 människor. Utställningen från utgrävningen kan ses på det närliggande Stenstrup Museum (8 km). Besök Lumsås Mølle, som är ett fungerande kvarnmuseum, där mjölet mals på gammaldags vis. Upplev de imponerande konstruktionerna och köp ev. mjöl med hem (8 km). Området är rikt på lämningar från medeltiden; bl.a. Højby kirke, vallanläggningen Borren vid Højby sjö, 'Borgen' Næsholm i den nu uttorkade Nygård sjö samt anläggningen Nygård i byn med samma namn.

Utflykter

På Odsherreds Zoo Dyrepark vid Asnæs kan ni uppleva 600 djur, fördelade på 100 arter (28 km). Sagnlanet Lejre vid Roskilde är en järnåldersby där ni kan åka i urholkade stockbåtar, hugga ved med järnåldersyxa, mala mjöl och baka små brödkex (66 km). Vikingeskibsmuseet i Roskilde ställer ut fem olika vikingaskepp samt andra nordiska bruksbåtar, och har sin egen museum-ö och -hamn (75 km). Huvudstaden København med ett levande kulturliv, museer, musik, teatrar, gallerier, nöjen och Europas längsta gågata 'Strøget' ligger 94 km från Klint. Här finns attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer.

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Klint

Sök semesterstuga
 
  •  

   Klint Stuga, Klint

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 90-1005

    
   1 vecka från SEK 3201,-
    
  •  

   Klint Stuga, Klint

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   700 m till vattnet
   Reg. nr.: 90-1028

    
   1 vecka från SEK 2953,-
    
  •  

   Klint Stuga, Klint

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: no   •   450 m till vattnet
   Reg. nr.: 90-1044

    
   1 vecka från SEK 5745,-
    
  •  

   Klint Stuga, Klint

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   550 m till vattnet
   Reg. nr.: 90-1047

    
   1 vecka från SEK 5192,-