Hyr semesterstuga i Karrebæksminde - Boka här

Stuga i Karrebæksminde, Själland, Danmark till uthyrning!

I det charmiga fritidsområdet Karrebæksminde finns det en vacker strand, mysig atmosfär och trevliga sommarstugor.

 

Gästers recension från Karrebæksminde

 
 

gäster har givit Karrebæksminde ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Det mysiga fiskeläget Karrebæksminde ligger i Karrebæksminde bukten i Smålandsfarvattnet och är förbundet med den gröna och natursköna ön Enø via den korta klaffbron Græshoppebroen. Ni hittar badstrand, småbåtshamnar samt butiker, restauranger och glassbarer på både Karrebæksminde- och Enøsidan. Fritidsområdet är populärt för stuguthyrning på grund av den fina stranden och den avslappnade och charmiga atmosfären. Här kan ni njuta av nyrökt fisk med utsikt över vattnet, strosa runt i tre mysiga hamnar med fiske-, fritids- och lustjaktbåtar, besöka Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum, titta på den vackra kvarnen som är Karrebæksmindes landmärke, och kanske delta i någon av de många arrangemangen. Ni kan handla och äta lokalt, eller så kan ni besöka Næstved, som ligger 10 km längre bort där det finns butiker, matställen och flera attraktioner.

 

Strande

När ni går eller kör över bron till Enø, breder sandstranden ut sig framför er. Den vackra, breda sandstranden vid Karrebaeksminde /Enø är en av Sydsjällands bästa stränder. Stranden har Blå Flagga (garanterat rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna), fin sandbotten och grunt, barnvänligt vatten som inbjuder till avkoppling och diverse strandaktiviteter. Här håller badvakterna ett öga på badgästerna under högsäsongen.

Natur

Naturen omkring Karrebaeksminde präglas av kust, fält, små skogar och grönområden. Precis bakom Karrebaeksminde den vackra odlingen Karrebækstorp skog, där ni kan gå på promenader längs vattnet och ev. besöka Vesterhavegaards äpple- och vingårdar. På Enø är naturen enastående vacker och oförstörd. På den norra delen av Enø hittar ni fält och små skogsområden och kustremsor. Den södra delen av ön, Enø Overdrev, är ett skyddat fågelreservat. Fågelreservatet består av strandängar, som betas av kor och hästar, och våtmarker med en massa fåglar. Från detta område kan ni även se sälar, om ni har tur. Fjorden och havet runt omkring Enø betecknas både som Ramsar- och EF-fågelskyddsområde.

Aktiviteter

I Karrebaeksminde /Enø kan ni bada och utöva strandaktiviteter vid den breda sandstranden, spela minigolf med havsutsikt, promenera och observera fåglar på Enø Overdrev, eller fiska krabbor, fjordräkor och plattfisk längs kusten. Ett par kilometer från Karrebaeksminde kan ni paddla kanot på Susåen. Golfare kan testa de närliggande banorna på t.ex. Næstved Ny Golfklubb (6 km) och Sydsjällands Golfklubb i Mogenstrup (12 km). Flera gånger om året kan ni delta i aktiviteter såsom skördemarknad på Prästgården, Brolopp mellan Karrebaeksminde och Enø eller sommarens Karrebæksminde Hamnfestival med mat, musik och många aktiviteter.

Sevärdheter

Karrebaeksminde Fiskeri- og Bymuseum är öppet under sommaren och visar varje år en ny utställning. Museets landmärke, en gammal vinkelfyr från första världskriget, står i trädgården. Karrebæksmindes landmärke är den holländska väderkvarnen Karrebæk Mølle från 1858. Kvarnen fungerar också som ett sjömärke för seglare på fjorden. Alldeles intill bron ligger en stor, röd massakokare från pappersbruket i Næstved. Den anmärkningsvärda kulan är förvillande lik en stor mina. Precis bortom Karrebaeksminde ligger vingården Vesterhavegaarden. Här kan ni, från maj till oktober, få en guidad tur bland vin- och äppelfälten, se på framställningen av ekologiskt vin och äpplemust och besöka den trevliga gårdsbutiken. Här finns också en ljusstöpningsfabrik, en antikaffär och ett galleri i området. Besök ZOOPARK Sydsjälland i Næstved, där ni kan uppleva ett brett utbud av intressanta djur, bl.a. vita, bengaliska tigrar, lamor, kängurur och ormar (7 km).

Utflykter

I handelsstaden Næstved finns det butiker, restauranger, flera museer och ett antal historiska sevärdheter (10 km). Upplev ön Gavnø med det vackra sagoslottet Gavnø slott, som har en av Danmarks vackraste och mest färgstarka blomsterparker. På slottsområdet finns också trädtoppsbana Gavnø Go Fly, med exotiska fjärilar, den utmanande naturlekplatsen, där ni kan smaka på det handbryggda ölet (13 km). Ta med familjen till den roliga nöjesparken Bonbonland, som erbjuder mer än 70 aktiviteter för hela familjen, bl.a. ett badland, den vilda Svend Svingarm, rutschbanan Vildsvinet, kjuter vildsvin, en forsränningsbana och mycket mer (18 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Karrebæksminde

Sök semesterstuga