Hyr semesterstuga i Hellebäk - Boka här

Stuga i Hellebäk, Själland, Danmark till uthyrning!

I rekreationsområdet Hellebæk på Nordsjällands kust finns det badstränder, vacker och fridfull natur samt sevärdheter för hela familjen.

 

Gästers recension från Hellebäk

 
 

1 gäster har givit Hellebäk ett genomsnittligt betyg på 4,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

När ni går tillbringar semestern i en sommarstuga i Hellebæk, kan ni njuta av Nordsjällands härlliga badstränder, det vackra, kuperade landskapet bortom kusten och närheten till alla Nordsjällands attraktioner. Området är mycket välkänt för stuguthyrning , på grund av de många erbjudanden, man som fritidsgäst kan njuta mycket av här. Hellebæk ligger vid Öresund mellan Ålsgårde och Helsingör och är känd för sin idylliska och historiska vattenkvarn Hammermøllen. Från stranden kan ni se silhuetten av Kronborg slott, som ligger bara 5 km från Hellebæk, och bortom stranden ligger stadens hus på en skränt, som sticker upp bortom kusten. Bortom staden kan ni njuta av den kuperade och orörda naturen med skogar, sjöar och ett rikt fågelliv. Ni kan handla lokalt eller i hamnstaden Helsingör, "Porten till Öresund", där det finns många affärer och matställen.

 
Härlig sandstrand ut mot Öresund i fritidsområdet Hellebæk I Hellebæk kan ni bada vid en härlig sandstrand Utsikt längs kusten vid sommarstugeområdet Hellebæk Den idylliska vattenkvarnen Hammermøllen ligger i ett skogsområde bortom Hellebæk
 

Strande

Stranden vid Hellebæk är en fin och barnvänlig sandstrand. Den västra delen av Hellebæk har nästan vuxit ihop med fritidsområdet Ålsgårde, där badplatsen Langebro ligger. Langebro är en bred badbrygga med bänkar och gott om plats för avkoppling och solbad. Bryggan går långt ut i havet och bildar ett havsbad, som skyddar från vinden. Havet utanför Hellebæk lämpar sig också mycket väl för vindsurfing. Om ni vill bada från en bred badstrand med fin sand, höga sanddyner och livräddare under högsäsong, kan ni söka er till Hornbæk Beach, 6 km västerut.

Natur

Hellebæk är omgiven av havet och vackra, böljande naturområden med skogar och hedar. Precis bortom Hellebaek ligger Hellebæk Skov, Hammermølle Skov, Hellebaek Kohave och Teglstrup Hegn. I Hellebæk Kohave ligger den idylliska sjön, Pernillesøen, där ni från ett fågelskjul kan observera flyttfåglar, rovfåglar, tranor, gäss, doppingar , m.fl fåglar. Från de vackra, kuperade ljunglandskapen, Teglstrup Hegn, kan ni uppleva sällsynta, orörda myrar och njuta av utsikten över havet.

Aktiviteter

Den härliga sandstranden i Hellebæk lockar till bad, avkoppling och strandaktiviteter. Ni kan fiska i Öresund från kusten utanför Hellebæk eller besöka en av områdets Put and Take fiskesjöar. Mellan Hellebæk och Helsingör kan ni spela golf på den vackra och kuperade golfbanan på Helsingør Golf Club. De oförstörda naturområdena bortom Hellebaek är perfekta för vandring. Vid sjöarna i de fredade omgivningarna kan ni också studera olika fåglar. I Multiparken i Helsingör, kan ungdomar åka skateboard, köra på sparkcykel och BMX, spela fotboll och prova på en parkouranläggning.

Sevärdheter

Ca 500 m bortom kusten kan ni besöka den idylliska vattenkvarnen Hammermøllen vid Bondedammen i Hellebæk Skov. I Hammermøllen tillverkade man fram till 1870 gevärs- och pistolspipor, men kvarnen har idag omvandlats till ett café med utställning av foton och föremål från husets historia. Både Hellebæk Skov och Teglstrup Hegn innehåller flera minnen från förr, då det producerades kanoner och gevär i skogen. Hellebæk kyrka från 1920 är mycket speciell, eftersom den är byggd i barockstil. Från kyrkan har ni utsikt till Sverige. Besök Helsingör, där det bl.a finns en stor småbåtshamn, den spännande Kulturhamnen med det underjordiska museet M/S Museet for Søfart och stålskulpturen HAN, det vackra renässansslottet Kronborg slott och en massa andra intressanta sevärdheter. Upplev semesterorterna Hornbæk (7 km) och Gilleleje (18 km), som båda bjuder på vackra stränder, härlig stämning i hamnen och ett charmigt stadliv med specialbutiker och inbjudande restauranger.

Utflykter

På Rudolf Tegners Museum i Dronningmølle kan ni beundra skulptören Tegners skulpturer av gips och marmor - både inne i museet och ute i den vackra skulpturparken. I Dronningmølle hittar ni även utställningshallarna i Munkeruphus, där ni kan uppleva konst, konsthantverk, design och arkitektur (14 km). Louisiana i Humlebæk är ett museum för modern konst. De unika museibyggnaderna och den vackra gamla skulpturparken bildar en vacker och spännande ram om utställningarna av bildkonst och skulpturer (15 km). Strax norr om sjön Esrum Sø hittar ni det gamla cistercienserklostret Esrum Kloster från 1151. Klostret fungerar i dag som ett kulturhistoriskt museum med en utställning om Cisterciensorden och platsens historia. Utanför kan ni se på en klosterträdgård med intressanta örter. Har kan ni delta i olika medeltidsinspirerade arrangemang året runt (17 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Hellebäk

Sök semesterstuga