Hyr semesterstuga i Gerlev Strandpark - Boka här

Stuga i Gerlev Strandpark, Själland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa er semester i en sommarstuga i Gerlev Strandpark – här er det nära till natur, stränder, städer och sevärdheter.

 

Gästers recension från Gerlev Strandpark

 
 

gäster har givit Gerlev Strandpark ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Gerlev Strandpark är ett trevligt sommarstugeområde vid Roskilde Fjord - precis mitt emot handelsstaden Frederikssund . De cirka 150 sommarstugorna i Gerlev Strandpark är omgivna av åkermarker, kärr, mindre skogar och andra grönområden. Ni kan uppleva naturen genom att cykla på fjordstigen till Frederikssund, promenera längs Roskilde Fjord, bada i den grunda Roskilde Fjord eller genom att spela golf på Frederikssund Golfklubb, som ligger precis bakom fritidsområdet. Gerlev Strandpark har också en stor lekpark, en idyllisk korsvirkeskrog med halmtak, där ni kan äta och se på brukskonst, samt en liten hamn med fiskebåtar. Här kan ni tillbringa er semester i rogivande och natursköna omgivningar, men ändå vara i närheten av Frederikssund, där det finns många affärer och matställen, liksom många av Nordsjällands sevärdheter.

 

Strande

När ni har semester i Gerlev Strandpark, kan ni bada i den grunda Roskilde Fjord. Vattnet är grunt och klart och ni kan utnyttja en badbrygga för att hoppa i vattnet. Om ni vill bada vid sandstränder med sanddyner, kan ni åka till Själlands nordkust och njuta av stränderna vid t.ex. Liseleje (27 km) och Gilleleje (31 km). Vid badorterna längs den norra kusten finns också fina förutsättningar för vind- och kitesurfing.

Natur

Sommarstugorna i Gerlev Strandpark är omgivna av ett böljande fjordlandskap, åkermarker, kärr, grönområden och små skogar. En av skogarna är Færgelunden, som är en vacker och kuperad skog. Skogen ligger i Jægerspris (alldeles vid bron mot Frederikssund) och bjuder också på utsikt över fjorden. Nordskoven är en större skog, strax norr om Jaegerspris, och här finns det t.ex. sjöar, en golfbana och Kongeegen - en imponerande, 2000 år gammal ek (14 km). Danmarks största sjö, Arresø på 40 km2, ligger precis bortom Frederiksværk (22 km norrut). Ni kan vandra och cykla längs sjön eller ta en båttur. Precis ovanför Arresø ligger Tibirke Bakker, som är ett vackert, fredat naturområde med ljungbeklädda kullar. Från en utsiktspunkt på kullarna kan ni njuta av en vacker utsikt över Arresø, Gribskov och en bit av Roskilde fjord (34 km).

Aktiviteter

Golfare kan testa en vacker 18-hålsbana och en 9-håls Pay & Play bana på Frederikssund Golfklubb bara 2 km från sommarstugeområdet. Om ni har tagit med fiskespöet, kan ni prova lyckan längs kusten i Roskilde Fjord. Ni kan också fiska på flera ställen längs stranden vid Arresø samt områdets många Put & Take fiskesjöar. Ni kan vandra och cykla i området, utmana varandra i ett go-kart lopp på Roskilde Racing Center och Holbæk Go-kart land, testa krafterna på klättringsbanor, linbanor och en ”fritt fall-bana” i trädtopparna vid Holbaek Klatrepark eller följa med på en behaglig rundtur på Isefjorden.

Sevärdheter

I Gerlev Lekpark kan hela familjen roa sig på ett tre hektar stort område med en lekplats, ett kamp- och vikingaområde, en parkourbana och mycket mer (ett par km söderut). Besök Frederikssund Museum, som är ett kulturhistoriskt museum med intressanta samlingar från brons-och stenåldern (3 km). Upplev det imponerande slottet Selsø slott, som är byggt i renässansstil och senare ombyggt i barockstil. Här kan ni se på de förnäma riddarsalarna, jättestora målningar och Versaillesspeglar bland mycket annat (11 km).

Utflykter

I Roskilde finner ni bland annat den imponerande Roskilde Domkyrka med Domkyrkomuseet samt det intressanta Vikingaskeppsmuseet, som är ett levande museum med spännande utställningar och hela 5 vikingaskepp i original. Ni kan prova på att segla på Roskilde Fjord med ett av museets skepp (32 km). 47 km från er sommarstuga ligger Danmarks huvudstad, Köpenhamn, där ni kan shoppa, äta och besöka stadens många sevärdheter och museer, som t.ex. Tivoli, Planetarium, Carlsberg Glyptotek, Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst, Experimentarium, Köpenhamns Zoo och mycket mer. I Humlebæk kan ni besöka det vackra konstmuseet Louisiana, som ställer ut sin konst. Här går konst och arkitektur upp i en högre enhet, och pricken över i:et är en magnifik utsikt över Öresund (47 km). Besök även M/S Museum for Søfart i Helsingör, som är en arkitektonisk pärla, men också ett mycket intressant museum med spektakulär inramning med varierande utställningar om sjöfartens historia (49 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Gerlev Strandpark

Sök semesterstuga