Hyr semesterstuga i Vigsö - Boka här

Stuga i Vigsö, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Vigsø är ett litet och mysigt sommarstugeområde i Vigsø Bugt, 9 km öster om Hanstholm.

 

Gästers recension från Vigsö

 
 

gäster har givit Vigsö ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Vigsø är belägen i Thy, alldeles vid en härlig badstrand med flera bunkrar härliga naturområden med klittplantager och hedarealer och nära Hanstholm. Vigsø är en idealisk semesterdestination för fritidsfiskare, naturälskare och familjer med barn. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området och i Hanstholm hittar ni bra inköpsmöjligheter, flera matställen, aktivitetsmöjligheter och spännande sevärdheter.

 
Strand med många bunkrar i Vigsø Bunkrarna ligger vid vattenbrynet på stranden i Vigsø En bunkerrest fungerar som fågelfjäll i Vigsø Snäckskal i alla skiftningar vid bunkrarna på stranden i Vigsø
 

Strande

Stranden vid Vigsø Bugt är en härlig bred sandstrand som lämpar sig väl för både bad och vindsurfing. Det är sandbotten och vattnet är mycket klart här. Stranden är c:a 40 m bred och 30 km lång. Stranden är barnvänlig vid vattenbrynet men det blir snabbt djupt och det kan vara stora vågor. I de yttersta klittraderna samt i strandkanten kan ni se resterna av de bunkrar som under andra världskriget utgjorde Vigsø Batteriet.

Natur

Landskapet som omger Vigsø, präglas av strand, kuperade landskap, strandäng, klittplantager, backar, skog och öppna vidder. Vid byn Rærh (3 km) ligger 'Skoleskoven', där barnen får bygga kojor av trädens grenar och kvistar. Skogen innefattar också sjön Ræhr Sø, där det är möjligt att hitta fossiler eftersom sjön ligger på gammal havsbotten. Sjön är omgiven av ängar, hedar och fält, och här är naturen mycket fågel- och djurrik. Den högt belägna Hesseldal Plantage hittar ni alldeles bakom Vigsø, och här kan ni uppleva storslagen utsikt. Hanstholm Naturreservat är Danmarks största naturreservat, och även om det inte är tillträde till själva reservatet kan ni gå i de omkringliggande plantagerna och njuta av utsikten över området från en höjd eller ett fågeltorn. Danmarks enda fågelfjäll 'Bulbjerg' kan upplevas 11 km öster om Vigsø.

Aktiviteter

Området kring Vigsø inbjuder till vistelse i naturen, det är bl.a. populärt att klättra på bunkrarna på stranden. I den lilla byn Rærh, 3 km från Vigsø, finns lekplats och petanquebana. Det finns bra fiskemöjligheter längs kusten vid Vigsø, där det finns möjlighet att fånga havsöring. Dessutom kan ni fiska i den närbelägna Put & Take fiskepark 'Ræhr Fiskepark' eller åka på havsfiske med fiskekutter till Det Gule Rev, som ligger två timmars båttur från Hanstholm. Hanstholm bjuder på en bowlingbana och en go-cartbana. Vill ni prova på vindsurfing så hittar ni de bästa betingelserna vid Klitmøller, som är ett internationellt känt vindsurfarområde (22 km). Nordvestjysk Golfklub vid Klitmøller bjuder golfspelare på en av landets mest utmanande och vackrast belägna banor (24 km).

Sevärdheter

Besök det tidligare fiskeläget Hanstholm, som idag är en modern handelsstad. Staden har en aktiv fiskehamn (en av landets största), en stor färjehamn med förbindelser till Norge, Shetlandsöarna och Färöarna, bra inköpsmöjligheter i Hanstholm Centret samt flera matställen och kulturella erbjudanden (9 km). Besök Hanstholm Fyr från 1843, som är Danmarks kraftigaste och högst belägna fyrtorn, och njut av den fina utsikten från toppen av fyren. Vid fyren hittar ni en sidobyggnad vilken rymmer ett museum som visar hamnbyggnation och kustfiske. En del av Museumscenter Hanstholm är Musumsbunkeren - Nordeuropas största fästning med bunker. På museiområdet kan ni också uppleva utställningar, kanoner, uniformer, vapen m m. Bulbjerg är en 47 m hög kalkklint, som bebos av havsfåglar, och härifrån är det en enastående utsikt över hela Jammerbugten. Det har inrättats en liten utställning i bunkern på toppen av klinten, som är Danmarks enda fågelfjäll. Bulbjerg ligger c:a 11 km öster om Vigsø.

Utflyktsmål

Limfjordsön Mors är en inspirerande plats för konstnärer, och överallt i Mors hittar ni gallerier, utställningar, samlingar och museer (33 km). På Nordsjöakvariet i Vorupør kan ni se på fisk och havsdjur, som har fångats av fiskarna i Vorupör (35 km). Vorupör Museum är inrett i det gamla båtvarvet, där de lokala fiskarnas fartyg har byggts under årens lopp. Här kan ni se en utställning om Vorupör och kustbefolkningens historia. I Jesperhus kan ni uppleva imponerande blomsterparker, djungel zoo med vackra fåglar och tropiska djur, ett piratland och ett badland samt underhållning för hela familjen (52 km). Ni kan också ta en dagstur till Fårup Sommerland vid badorten Blokhus. Den vackra sommarparken bjuder på en mängd nöjesaktiviteter för alla åldrar (84 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Vigsö

Sök semesterstuga