Hyr semesterstuga i Vang, Thy - Boka här

Stuga i Vang, Thy, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Semesterområdet Vang ligger i natursköna omgivningar, mitt emellan Västerhavet och Limfjorden, och strax bortom den fascinerande Nationalpark Thy.

 

Gästers recension från Vang, Thy

 
 

gäster har givit Vang, Thy ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Tillbringa din semester i stillsamma omgivningar. Den lilla byn Vang är belägen i Thy och är omgiven av åkermarker, grönområden och den unika parken, Nationalpark Thy med orörd natur och ett rikt djurliv. Från din sommarstuga kan du på kort tid befinna dig mitt i nationalparken eller vid Västerhavet. Badstranden i Vangså ligger 9 km bort, handelsstaden Thisted vid Limfjorden ligger 10 km härifrån, semesterorten Vorupør med butiker, restauranger, strand och barnvänligt havsbad ligger 12 km bort, och vindsurfarnas paradis Cold Hawaii i Klitmøller ligger också bara 12 km bort. Semesterområdet Vang, Thy är idealiskt för dem, som älskar natur, lugn och ro samt korta avstånd till städer och aktiviteter.

 

Strande

Vid Västerhavets strand, intill Nationalpark Thy finns det höga sanddyner, sandbotten och bra badmöjligheter. Du kan bland annat bada vid de populära stränderna Klitmøller och Vorupør. Och i Vorupør kan du också använda dig av ett fint bad i hamnen, som ligger i anslutning till piren och är avskärmat från Västerhavets vågor. Klitmøllers Cold Hawaii är ett av Europas bästa vindsurfingområden, och det är anslutet till den breda stranden. Den närmaste badstranden ligger vid Vangså. Här hittar du klart badvatten, sandbotten och höga, avskärmande sanddyner. När havet har varit i uppror, är det ofta möjligt, att här hitta bärnsten vid strandkanten.

Natur

Semesterområdet Vang är omgivet av ett öppet landskap och ren, fräsch natur. Några kilometer från din sommarstuga, ligger Nationalpark Thy, där det finns inlandssanddyner, hedar, skogar och idylliska öar med skog. Här kan du vandra och cykla i naturen eller studera det rika djurlivet. Du kan också gå på vandring med guider i det stora naturområdet. Bortom kusten i Vangsås ligger det fredade fågelskyddsområdet Vangså Klithede med sanddyner vid havet, hedar med sanddyner, inlandssanddyner, mossmarker och ett rikt fågelliv. De närliggande sjöarna Vandet Sø och Nors Sø är bland de renaste i Danmark, och här kan du både bada och fiska. Klittplantagerna Nystrup och Vandet karaktäriseras av ihåliga vägar, gravhögar, vackra skogar och flera vandringsleder.

Aktiviteter

När du är på semester i en sommarstuga i Vang, Thy finns det goda möjligheter till att vandra i nationalparken, bada och gå på promenad utmed Västerhavet, lära dig att surfa på Cold Hawaii Klitmøller eller cykla på markerade stigar genom den orörda naturen. Sportfiskare kan prova lyckan i Västerhavet, i områdets sjöar, som t.ex. Nors Sø och Vandet Sø, samt i Put & Take fiskeparkerna. En kortare bilresa tar golfare till Nystrup Plantage, där du kan prova en trevlig golfanläggning, eller prova en av Danmarks mest utmanande banor på Nordvestjysk Golfklub i Thisted.

Sevärdheter

National Park Thy är en sevärdhet i sig själv. Här hittar du en vacker och mångsidig natur, ett rikt djurliv och mer forntidsminnen. I den restaurerade, holländska kvarnen, Faddersbøl Mølle i Nationalpark Thy, några kilometer från din sommarstuga, kan du se en intressant utställning om landskapet och om kvarnens historia. Thisted är med sitt stadsliv, dess museer och Thisted Bryghus, som erbjuder guidade visningar under sommarsäsongen, också värt ett besök. I Vorupør hittar du Nordsø Akvariet, Vorupør Museum, rökerier, affärer, restauranger, fiskebåtar på stranden och det inbjudande havsbadet vid sidan av den långa piren.

Utflykter

I Hanstholm, 24 km från din sommarstuga i Vang, Thy, kan du uppleva Bunkermuseum Hanstholm. Här finns det bland annat en 3000 m2 museumsbunker, utställningar och kanoner. Besök den charmiga fyren, Lodbjerg Fyr i Nationalpark Thy, mellan Agger och Lyngby, och njut av den unika utsikten över det fredade landskapet och Västerhavet.

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Stugor i Vang, Thy

Sök semesterstuga