Semester i Skagen

Det finns många goda skäl till att ha semester i en sommarstuga i Skagen. Låt er imponeras av områdets helt unika atmosfär och enastående natur. I Skagen finns det stora hedområden, planteringar, sanddyner och massor av sandstränder. Ni kan även välja att tillbringa semestern i själva Skagens centrum, där ni är inom gångavstånd till mysiga caféer och restauranger.

Skagen har under många år varit en av danskarnas mest favoriserade semesterorter, och varje sommar växer staden med flera tusen tillfälligt bosatta. Staden myllrar av liv och aktivitet, men även på vintern kan Skagen bilda en mycket charmig ram om en vistelse i en sommarstuga eller fritidslägenhet.

När ni har semester i Skagen, ligger resten av Nordjyllands natur och sevärdheter precis framför fötterna. Ni kan åka på utflykter på Nordjylland, och t.ex. uppleva Fårup Sommarland, Nordsø Oceanarium, herrgårdar och slott eller besöka de små pittoreska badorterna Blokhus, Løkken och Lønstrup vid Västerhavet.

Gästers recension från Skagen:
 
 
370 gäster har givit Skagen ett genomsnittligt betyg på 4,68 av 5 möjliga stjärnor.
 
youtube

Sommarstugor och fritidslägenheter i Skagen

Tillbingar ni semestern i en i sommarstuga i Skagens natur, kan ni njuta av lugn och ro, och verkligen koppla av från vardagens stress. Havet och stranden ligger bara på ett kort promenadavstånd, och ni är helt privata, när ni kopplar av på uteplatsen vid sommarstugan. Om ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Skagen, är det självklart, att ni upplever naturen till fots eller på cykel. Det finns många vandrings- och cykelleder i området, som guidar er genom de vackraste platser. Ni kan åka på utflykter till Skagen stad, och t.ex. uppleva Skagenmålarnas fantastiska verk på Skagens Museum, Den Tillsandade Kyrkan och Grenen.

När ni har semester i Skagen, är ni i närheten av både Västerhavet och Kattegatt. Ni kan uppleva Västerhavets vilda vågor och barska natur, som har formats av väder och vind. Har ni barn med på semester i en sommarstuga, då är östkustens mildare stränder mer barnvänliga . Vågorna är mindre och vattnet är grundare, så att de små storlekarna tryggt kan leka vid vattenbrynet.

Det danska vädret kan spela er ett spratt, och det finns ingen garanti för solsken och badväder. Om ni hyr en lyxig sommarstuga med pool, har ni alltid möjlighet att ta en simtur - även om regnet öser ner utanför. Barnfamiljer har stor glädje av en fritidsbostad med pool, som blir ert alldeles egna privata badland, där barnen kan plaska runt i timtal. En sommarstuga med pool behöver inte vara en dyr lyx. Ni kan t.ex. hyra en lyxig fritidsbostad tillsammans med vänner eller familj, så att ni delar på kostnaderna, eller så kan ni hitta en lyxig sommarstuga med Sista Minuten rabatt.

När ni hyr en sommarstuga i Skagen, bor ni mitt i natursköna omgivningar

Det är trevligt med lite lyx under semestern, och en sommarstuga med pool eller ett spa, sätter lite extra piff på tillvaron, så att man får skämma bort sig själv med wellness, som man kan ha behov av under semestern. Det är särskilt trevligt, om ni hyr en fritidsbostad på hösten eller vintern. Här kan ni verkligen njuta av den lyx, som det innebär, att få sitta i spa-badets varma bubblor, medan vinden viner och regnet öser ned ute, eller ta en simtur på morgonen i den ljumna poolen, medan landskapet utanför är täckt av rimfrost.

Om ni vill ha liv och rörelse omkring er och vara i närheten av restauranger, butiker och museer, då kan ni välja att hyra en sommarstuga eller en fritidslägenhet i själva centrum av Skagen. Ni kan hyra en fritidslägenhet i Skagens stadskärna och uppleva stadens liv och charmiga atmosfär på nära håll. Ni har också möjlighet att hyra ett av de ikoniska, gula Skagenhusen med röda tegeltak, där ni har tillgång till en privat trädgård. I Skagen kan ni hitta precis den fritidsbostad som passar för era behov under semestern.

Semesterkänsla och upplevelser i Skagen

När ni befinner er i en sommarstuga i Skagen, kan ni ta en kulturell och gastronomisk resa genom staden och besöka några av de många gallerierna och museerna i staden eller njuta av färsk fisk och skaldjur i hamnen.

Om ni älskar musik och god stämning, kan ni hyra en sommarstuga eller fritidslägenhet, när Skagen festivalen pågår, så att ni inte går miste om något. Skagen är lite extra charmigt under de dagar då Skagen festivalen går av stapeln, och det finns en hel del aktiviteter och evenemang. Restauranger och caféer skämmer bort sina gäster och ger fina specialerbjudanden och kulinariska upplevelser.

Grenen norr om Skagen är ett populärt utflyktsmål

På Skagens museum kan ni uppleva imponerande verk, som Skagenmålarna skapade med penslar och färger. Deras målningar fängslar och fortsätter att fascinera publiken. Det är inte bara konst i världsklass, men ni får också en god inblick i livet i Skagen i slutet av 1800-talet.

Strax norr om Skagen kan ni uppleva något alldeles speciellt - här kan ni inte bara stå på den nordligaste punkten i Danmark, ni kan också stå med benen i två farvatten på samma gång. Vid Grenen möts Kattegatt och Skagerrak och vågorna slår in i varandra. Den imponerande åsynen av de två haven som möts, lockar varje år många människor.

Den Tillsandade Kyrkan strax söder om staden Skagen, är ett populärt utflyktsmål. Kyrkan är från slutet av 1300-talet och användes fram till slutet av 1700-talet, då vandrande sanddyner sakta började täcka kyrkan. Vid en tidpunkt var man tvungen att ge upp kampen mot sanden. Idag kan man bara se kyrktornet sticka upp ur sanden. Kyrkan är ett bra exempel på de naturkrafter, man i århundraden har varit tvungen att leva med på Nordjylland.

Det råder verkligen en härlig semesterstämning vid de gamla packhusen i Skagens hamn

Ta med hunden till Skagen

Ni kan lätt ta med hunden till Skagen, oavsett vilken typ av fritidsbostad, ni vill tillbringa semestern i. Det finns ett stort urval av sommarstugor och fritidslägenheter, där det är tillåtet att ta med hund. Ni har också möjlighet att hyra en fritidsbostad med inhägnad trädgård eller terrass, så att er hund inte behöver stå bunden hela tiden. Det är ren lyx för hund och hundägare.

Både strandhedar och skogar i Skagen lockar till långa promenader med hunden, som kommer att njuta av att få komma ut och uppleva nya platser. De många sommarstugeområdena ligger i vacker natur och gör de dagliga rastningarna till en stor glädje. Om ni vill gå på en promenad med hunden, där den kan springa lös, kan ni besöka de två hundskogarna i Skagen. Den ena hundskogen ligger i Skagens Klitplantage i närheten av parkeringsplatsen och kiosken vid Den Tillsandade Kyrkan. Hundskogen är inhägnad och ca 10 ha stor. Den andra hundskogen ligger i utkanten av Skagen centrum i Byfogedskoven. Denna hundskog är inhägnad, men det finns inga grindar vid ingångarna.

Ta med hunden till Skagen och njut av promenader i den vackra naturen

 
Kategori
?
Nordvästjylland, Skagen, Vesterby

 

1 vecka från SEK 11464

 
11 Sovplatser, 4 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Gl. Skagen

 

1 vecka från SEK 11306

 
7 Sovplatser, 4 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Skagen, Midtby

 

1 vecka från SEK 7506

 
4 Sovplatser, 2 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Gl. Skagen

 

1 vecka från SEK 10052

 
6 Sovplatser, 4 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Skagen, Østerby

 

1 vecka från SEK 9108

 
8 Sovplatser, 4 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Skagen, Vesterby

 

1 vecka från SEK 6724

 
6 Sovplatser, 2 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Gl. Skagen

 

1 vecka från SEK 6937

 
7 Sovplatser, 4 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Skagen, Østerby

 

1 vecka från SEK 6447

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Skagen, Vesterby

 

1 vecka från SEK 6191

 
4 Sovplatser, 2 Sovrum

Kategori
?
Nordvästjylland, Bunken

 

1 vecka från SEK 2872

 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

Visa fler semesterstugor