Hyr semesterstuga i Lyngby, Thy - Boka här

Stuga i Lyngby, Thy, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Sommarstugorna i Lyngby, Thy ligger mitt i Nationalpark Thy, strax bortom Västerhavet och de höga sanddynerna. Här är ni omgiven av vidsträckt och oförstörd natur, som inbjuder er till promenader. Njut av lugnet i er sommarstuga och de oförstörda omgivningarna eller ta en tur till områdets städer och sevärdheter.

 

Gästers recension från Lyngby, Thy

 
 

14 gäster har givit Lyngby, Thy ett genomsnittligt betyg på 4,93 av 5 möjliga stjärnor.

 
youtube
 

Område

Sommarstugorna i Lyngby, Thy har ett exceptionellt läge. Här kan ni tillbringa er semester i lugn och ro, mitt i den vackra och fredade naturen, i närheten av Västerhavets badstrand. Fritidsområdet är omgivet av skog, hedar och plantager med sanddyner och ett rikt djurliv, och eftersom området är skyddat, är naturen helt ostörd här. Det tidigare fiskeläget ligger precis bakom de höga sanddynerna vid Västerhavet och består av ca 30 hus och en räddningsstation, som byggdes 1882. I Svankær, strax sydöst om Lyngby, Thy, kan ni besöka en trädgård med skulpturer och ett Bon-Bon Museum (karamell museum). Norr om Lyngby, ligger ett före detta kustbatteri från 2: a världskriget. Några kilometer norrut kan ni även besöka det pittoreska fiskeläget Stenbjerg. Och i söder ligger Lodbjerg Fyr, varifrån ni kan njuta av utsikten över Västerhavet och den ostörda naturen i Thy. På grund av Lyngby, Thys läge mitt i naturen, måste ni ta er till Stenbjerg (8 km), för att handla mat.

 
Utsikt över stranden i Lyngby, Thy från de höga sanddynerna Utsikt över den breda sandstranden vid Västerhavet i Lyngby, Thy Lockande badvatten vid stranden i sommarstugeområdet Lyngby, Thy Sommarstuga i natursköna omgivningar bortom kusten i Lyngby, Thy
 

Strande

Lyngby strand är en vacker, bred sandstrand med höga sanddyner. Stranden är vacker och inbjudande på en sommardag, och lite mer barsk under en stormig höstdag, men lämpar sig alltid för en promenad. På grund av vinden från Västerhavet, kan ni också surfa och flyga med drake här.

Natur

Husen i Lyngby, Thy är omgivna av Lyngby Hede, som består av vacker och fredad natur, präglad av hedar, sanddyner och skog. Området bjuder också på ett rikt djurliv, och på en promenad i området, kan ni träffa på bland annat kronhjort, rådjur och tranor. På grund tranans häckningsperiod, är området öster om räddningsvägen avstängd för besökare, från 1 april till 15 juli. Naturen i Nationalpark Thy är ostörd, vild och betagande vacker. Här kan ni på samma gång njuta av doften av hav, barrträd och vilda örter.

Aktiviteter

Det finns bra möjligheter att vanda och cykla i de vackra omgivningarna i Nationalpark Thy. Ni kan t.ex.följa utmed Vestkyststien , en 80 km lång vandrings- och cykelstig, som förbinder Bulbjerg med Agger. Västerhavet och stranden inbjuder till bad och strandaktiviteter som t.ex. bollspel, drakflygning och vattensporter . Om ni har lust att lära er att surfa, kan ni gå till Cold Hawaii, Klitmøller, som bara ligger 27 km norr om Lyngby, Thy. Här i surfparadiset, kan ni delta i surfkurser eller wave-, vind-, kite- stand up paddle surfiing på egen hand. Sportfiskare kan prova lyckan från stranden eller i en av områdets Put & Take fiskesjöar . Ni kan också följa med på havsfiske från Hanstholm. Golfare kan prova en riktig västerhavsbana, som också är en av Danmarks mest utmanande golfbanor, på Nordvestjysk Golfklubb, bortom Klitmøller (29 km).

Sevärdheter

Skulpturträdgården Thy i Svanekjær, är inrymd i och omkring en gammal skola från 1817. Trädgården är öppen året runt, och utställningarna inomhus är öppna, när ägarna är hemma. På Bon-Bon Museum, även i Svankjær, kan ni titta på en karamellverkstad, ett ljusstöperi och ett minisågverk (5 km). Strax norr om Lyngby, Thy kan ni se ett kustbatteri med flera bunkrar och kanoner från 2: a världskriget. Lodbjerg Fyr ligger ca halvvägs mellan Lyngby och Agger. Den 35 meter höga granitfyren från 1883, ligger mitt i ett stort hed- och odlingslandskap. Fyren är öppen för besökare, och från toppen kan ni njuta av utsikten över Västerhavet, sanddynerna, heden med sanddyner och plantagen. Från fyren leder en markerad stig er till den höga sanddynen Penbjerg, och öster om stigen ligger 9 bronsåldersgravar, som dock kan vara svåra att upptäcka. Besök den idylliska och skyddade Stenbjerg Landingsplads och njut av atmosfären runt kajen, de små vita fiskarstugorna och räddningshuset (8 km).

Utflykter

I Nr. Vorupør kan ni njuta av atmosfären på semesterorten, titta på fiskebåtarna på stranden, gå ut på den långa piren och bada i det uppdämda havsbadet. Här kan ni också besöka Nordsøakvariet och Vorupør Museum (15 km norrut). Agger är 19 km söderut, och här kan ni se på en utställning om kustskydd i de vackra, restaurerade svarta fiskarstugorna. Upplev även, hur en fiskarfamilj levde här för 200 år sedan i en gammal fiskarstuga. På Limfjordscentret i Doverodde, kan ni se på en 150 år gammal och mycket välbevarad köpmansgård och höra om livet här i förr i tiden (28 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Lyngby, Thy

Sök semesterstuga