Hyr semesterstuga i Lönstrup - Boka här

Stuga i Lönstrup, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Det f.d. fiskeläget Lönstrup är en charmig semesterort vid Nordsjön. Lönstrups stugor ligger i natursköna omgivningar bortom den vackra badstranden med fiskebåtar och höga sanddyner. Se fram emot att uppleva den aktiva staden, som på grund av de många gallerierna kallas Konstens stad. I Lönstrup finns det stugor, aktiviteter och attraktioner för alla smaker.

 

Gästers recension från Lönstrup

 
 

447 gäster har givit Lönstrup ett genomsnittligt betyg på 4,61 av 5 möjliga stjärnor.


Gästernas tips för upplevelser i området

?
 
Anja, MÖLNLYCKE besökte området från
 
18-05-2019 till 25-05-2019

Korta avstånd att göra utflykter till andra orter, bra affär i närheten, gångavstånd in till samhället, bra restauranger, butiker, sevärdheter och nära strand.


Mikael, NORRKÖPING besökte området från
 
27-10-2018 till 03-11-2018

Vi besökte Lökken med sin helt fantastiska strand. Vi var också i Hirtshals och besökte Nordsjöns Oceanarium. Det var verkligen värt ett besök. Naturligtvis var vi vi också i Skagen och vandrade ut till Grenen. Rudbjer fyr var också ett fantastiskt ställe att besöka. Det var mycket fint i Lönstrup (där vi bodde) med all den dramatiska naturen runt den lilla orten. Jag kan verkligen rekommendera att besöka Jylland på hösten när de flesta turisterna försvunnit och lugnet har lagt sig. Mvh Farmor, farfar, barn och barnbarn


Fredrik, SKÖVDE besökte området från
 
16-06-2018 till 23-06-2018

Vi har promenerat från Lönstrup till Rudberg Knude via Mårup kirke utmed havet, ca 1 mil totalt. Medtagen fika i ryggsäck var uppskattat på vägen tillbaka. Mycket fotografering blev det helt klart!


Sol og Strand gäst besökte området från
 
01-06-2018 till 09-06-2018

Besöka fyren är ett måste.


 

Område

Lönstrup är en trevlig, aktiv och livlig semesterort med små gator, gallerier, butiker, värdshus, glasskiosker och många restauranger. Många av restaurangerna har utomhus servering och varav flera har utsikt över vattnet. Fiskrätter är naturligtvis ett stående erbjudande på menyn. Flera konsthantverkare har lockats av området och de har bosatt sig här och ni kan besöka deras gallerier, verkstäder, glashyttor och museer. I utkanten av Lönstrup dras fiskebåtarna fortfarande upp på stranden varje dag vid hemkomsten. Det charmiga stadslivet, det unika konsthantverket, de många sevärdheterna och det vackra landskapet gör Lönstrup i Nordjylland ett attraktivt semestermål för alla årstider och semesteruthyrning är mycket populärt i detta område

 
Sommerdag på stranden i Lönstrup Den vackra sandstranden med badgäster vid den branta sluttningen i Lönstrup Stadsmiljö i Lönstrup med galleri och restaurang Konst och konsthantverk i alla de slag i Lönstrup
 

Strande

Det är en härlig sandstrand i Lönstrup och vattnet har ''''Blå Flagga'''' (av myndigheterna godkänt badvatten). På den norra delen av stranden lugnas vågorna ned av vågbrytare, som skapar stillsamma strandsjöar med grunt och barnvänligt vatten. Bakom vågbrytarna finns goda möjligheter för vindsurfing på havet. Stranden avskärmas av den höga Lønstrup Klint, som reser sig brant bortom stranden. På semester i sommarstuga i Lønstrup finns det många bra möjligheter att simma och att vara aktiva på vattnet. Ni kan njuta av den enastående solnedgången från stranden eller sanddynerna.

Natur

I er sommarstuga i Lönstrup kan ni uppleva en vacker och varierad natur i området. Lönstrup är en kuperad och grön stad vid det blå Nordsön. En klyfta med en liten bäck, förorsakad av ett stort skyfall 1877, går genom staden. Landskapet, som omger Lönstrup, präglas av strand, vacker och kuperad dynvegetation, skogsområden samt ängar och odlade åkermarker med betande djur. I många av våra sommarstugor är er hund också välkommen, så ta med hunden och gå långa turer i det vackra landskapet. Längs kusten söder om Lönstrup kan ni se den höga, 15 km långa Lønstrup Klint. Hur sandflykten påverkat landskapet, kan bl. a ses vid Rubjerg Knude, där den stora ökenliknande sanddynen framför fyren, nu är högre än den totala höjden på fyrtornet.

Aktiviteter

Stranden i Lönstrup lockar till diverse strand- och vattensportsaktiviteter. På Skallerup Seaside Resort kan hela familjen roa sig i det härliga vattenlandet och de vuxna kan koppla av i wellnessavdelningen Romulus (5 km). Området har fina möjligheter för sportfiskare, som kan fiska direkt från kusten, från båt, eller i områdets Put & Take fiskesjöar och i Liver å och Uggerby å. Det finns bra ridstigar i området och ridhästar kan hyras på flera ställen. Ni kan paraglida från den 15 km långa Lønstrup Klint - ett av landets bästa paraglidarområde. Action House i Lökken har bowlingbanor, lasergame, paintball, gokarts, spelhall, bollhall, el-bilar (16 km). I Vennebjerg finns den största Pay & Play golfbanan med 12 hål, en fiskesjö och en liten skog (4 km). Golfspelare kan dessutom spela på Hjörring Golfklub (13 km), Løkken Golfklub (16 km) och Hirtshals Golfklub (25 km).

Sevärdheter

Lönstrup är känt för alla sina konsthantverkare, konstnärer, skulptörer, keramiker och glasblåsare. Ni kan besöka dem i deras aktiva verkstäder. Ett sandflyktsmuseum finns i närheten av Rubjerg Knude Fyr. Fyren, som byggdes år 1900, kommer att sandas till under loppet av några få år. Därifrån får ni en flott utsikt över havet och landskapet (3 km). Ta med barnen till Dyregården. Här kan ni uppleva gårdens djur på nära håll, hjälpa till att mata dem, prova på en ridtur och leka på lekplatsen. Dyregården har även ett ridcenter med islandshästar (5 km). I Family Farm Fun Park i Vitterup kan ni klappa och mata de tama husdjuren, rida på ponnyhästar, köra leksakstraktor, köra vattencykel på en stor sjö och äta er medhavda matsäck (12 km). Besök den charmiga staden Hjörring, som bl. a har specialbutiker, museer, en herrgård och flera medeltidsbyggnader. Utanför Lökken kan Ni besöka det gamla munkkloster Børglum Kloster från 1180-talet (17 km).

Utflyktsmål

Gör några mysiga utflykter när ni är på semester i en sommarstuga i Lönstrup på norra Jylland. Bortom Lökken kan ni besöka Börglum Kloster - ett vackert, gammalt kloster från 1100-talet med intakt interiör, utställningar, kyrka och natursköna omgivningar (17 km). På Nordsøen Oceanariet i Hirtshals kan ni se Europas största saltvattenakvarium med 4,5 miljoner liter vatten, fisk och havsdjur från Nordsjön. Här kan ni även se när sälarna matas och intressanta utställningar. Barnen kan ta på havsdjur och leka på en lekplats (25 km). I Hirtshals kan ni också se utgrävda bunkrar, utställningar från 2: a världskriget, kanonställningar och mycket mer på Bunkermuseet Hirtshals 10:e Batteri. På Fårup Sommerland finns nöjesattraktioner för hela familjen, allt från svindlande rutschbanor till trevliga cykelbåtar (28 km). På Örnereservatet i Bindslev kan ni vara med när falkenerarna tränar de vackra örnarna och demonstrerar deras färdigheter i luften (47 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

130 Stugor i Lönstrup

Sök semesterstuga