Hyr semesterstuga i Klitmöller - Boka här

Stuga i Klitmöller, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Det populära stugområdet Klitmøller ligger mellan Nordsjön och Nationalpark Thy. Klitmöller - också känd som Cold Hawaii på grund av de goda förutsättningarna för surfing - är ett trevligt fiskeläge med vackra stugor, ett aktivt stadsliv och en trevlig badstrand. Därför är uthyrning av stugor mycket populärt i Klitmöller.

 

Gästers recension från Klitmöller

 
 

343 gäster har givit Klitmöller ett genomsnittligt betyg på 4,55 av 5 möjliga stjärnor.


Gästernas tips för upplevelser i området

?
 
Gregor, LÖDDEKÖPINGE besökte området från
 
30-06-2018 till 07-07-2018

The beach was nice, but the water was very cold.


 
youtube
 
youtube
 

Område

Klitmöller är vindsurfarens paradis och ett populärt sommarsturområde där ni definitiv kan hitta en fin sommarstuga. Klitmöller är ett mysigt litet fiskeläge, beläget i en vik och omgivet av vacker natur med klittplantager och reservat. I Klitmöller lägger de små färgglada fiskebåtarna ut från de gamla ankringsplatserna på stranden varje dag. Det finns ofta möjlighet att köpa den nyfångade fisken på stranden. Fiskekuttrarna håller till i den stämningsfulla hamnen. Det finns inköpsmöjligheter och matställen i Klitmöller - bl.a. Klitmøller Kro från slutet av 1700-talet, och i städerna Hanstholm (12 km) och Thisted (15 km) hittar ni ett större urval. Detta semestermål är känt bland vindsurfare över hela Europa och lockar förutom surfare också naturälskare, sportfiskare och andra som föredrar en lung och trevlig semester i en sommarstuga i natursköna omgivningar. I många av våra sommarstugor är det tillåtet att ta med en hund.

 
Surfare på stranden i Klitmöller Fiskarhus vid stranden i Klitmöller Surfträning på stranden i Klitmöller Aktivitet vid stranden i Klitmöller
 

Strande

Den härliga vita sandstranden vid Klitmöller är c:a 50 m bred och åtskilliga kilometer lång. Bakom stranden reser sig de höga vita klitterna. I klitternas grytor kan ni finna ro, lä eller skugga en solig dag. Vattnet är klart och det är sandbotten. Dock blir det snabbt djupt och vågor och stark ström kan förekomma. Klitmöller Strand är en idealisk plats för ett dopp, att sola på samt för vindsurfing. Bilkörning är inte tillåten på stranden. Det finns goda möjligheter att hitta bärnsten på stranden efter en storm.

Natur

Naturen i och kring Klitmöller är ovanligt vacker och omväxlande. Härliga ställen att gå när ni hyr en sommarstuga i Klitmöller i Nordjylland. Här kan ni bl.a. uppleva härlig strand, vacker klittplantage och ett reservat. Hansted-Reservatet är Danmarks största viltreservat på nästan 4 000 ha, och reservatet sträcker sig hela vägen från Klitmøller till Hanstholm. Området består av klitt- och hedarealer med sjöar och ett rikt djurliv. På grund av häckningstider får reservatet inte besökas under försommaren. Nystrup Klitplantage nära Klitmöller innehåller hålvägar, gravhögar, vacker skog och flera vandringsleder. De närbelägna Vandet Sø och Nors Sø är bland de renaste sjöarna i landet och det är möjligt att både bada och fiska i sjöarna. Sommarstuguthyrning i Klitmöller i Nordjylland innebär en härlig semester i vackra naturliga omgivningar.

Aktiviteter

De mycket natursköna omgivningarna inbjuder till vandrings-, cykel- och ridturer i terrängen. På stranden kan ni bada, sola och utöva diverse strandaktiviteter. Vill ni prova på vindsurfing kan ni utnyttja de goda vind- och strömförhållanden som har gjort Klitmöller till ett internationellt känt vindsurfarområde. Fritidsfiskare har goda möjligheter till fångst här, då det kan fiskas direkt från stranden, i sjöarna Nors Sø och Vandet Sø samt i områdets fiskeparker. Det finns tennisbanor till hands i Klitmöller. Golfspelare kan nyttja en mysig golfanläggning i Nystrup Plantage (4 km), eller en av Danmarks mest utmanande banor hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (16 km).

Sevärdheter

Det finns en del gravhögar från bronsåldern i området och dessa kan speciellt upplevas i Nystrup Klitplantage och Vandet Plantage. Besök ev. Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas största fästning med bunker. På museiområdet kan ni även se utställningar, kanoner uniformer, vapen osv. (12 km). På Nordsøakvariet i Vorupör kan ni uppleva fisk och havsdjur som fångats av de lokala fiskarna (13 km). Vorupør Museum är inrättat i det gamla båtvarvet, som har byggt fartyg till kustens fiskare. Museet illustrerar Vorupørs historiska bakgrund och kustbefolkningens speciella levnadssätt.

Utflykter

Bulbjerg är en 47 m hög kalkklint som bebos av den tretåiga måsen och härifrån är det en enastående utsikt över hela Jammerbugten. Det har inrättats en liten utställning i bunkern på toppen av klinten som är Danmarks enda fågelfjäll (47 km). Kystcentret i Thyborøn är ett spännande upplevelsecenter för hela familjen. Lär er mer om de 7 000 km kust som omger Danmark. I JyllandsAkvariet i Thyborön kan ni hålla en krabba, klappa en haj och stryka en plattfisk - en spännande och annorlunda upplevelse för både vuxna och barn (48 km). Jesperhus Blomsterpark är nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, djungelzoo med bl.a. vackra tropiska fåglar samt pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (50 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum vid Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Se bl.a. hur det dagliga livet på landet för 150 år sedan blir levandegjort (88 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

130 Stugor i Klitmöller

Sök semesterstuga