Hyr semesterstuga i Hirtshals - Boka här

Stuga i Hirtshals, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!

Hirtshals har en omväxlande natur, kultur, stadsliv och aktiviteter i en skön förening.

 

Gästers recension från Hirtshals

 
 

1 gäster har givit Hirtshals ett genomsnittligt betyg på 4,00 av 5 möjliga stjärnor.

 
youtube
 

Område

Den trevliga fiske- och handelsstaden Hirtshals omges av det brusande Västerhavet och ett vackert landskap med sanddyner. Staden har en stor, mysig fiskehamn, en gågata med ett aktivt affärsliv, flera restauranger och caféer, intressanta museer och gallerier och ett karaktäristiskt fyrtorn. De härliga badstränderna, den vackra naturen, de många aktivitetsmöjligheterna och sevärdheterna gör Hirtshals till ett perfekt semestermål för hela familjen.

 
Den trevliga hamnen med fiskekuttrar och segelbåtar i Hirtshals Det vita fyrtornet i Hirtshals Utsikt över Västerhavet från sanddynerna i Hirtshals Den stämningsfulla hamnen i Hirtshals
 

Strande

Här kan Ni välja mellan olika typer av strand. Hirtshals har bl. a den barnvänliga och bilfria stranden 'Husmoderstranden' och flera, bredare sandstränder mot söder och nordöst, där bilkörning är tillåtet. Stränderna har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten) och är alla avskärmade med strandrågsbevuxna sanddyner. Här kan Ni bada, sola, vandra, idka strand- och vattensportsaktiviteter och njuta av den vackra solnedgången.

Natur

Hirtshals omgärdas av hav, sanddyner, hedar samt skogs- och naturområden med sjöar och vattendrag. Runt sjöarna och vattendragen finns ett rikt djur- och växtliv. Folkparken är ett trevligt, litet skogsområde med stigar, en sjö med änder, bord, bänkar och lekplats. Skogen 'Lilleheden Klitplantage' ligger i den östra utkanten av Hirtshals och här kan Ni se ett varierande fågelliv. Landskapet består också av väldoftande barrträd, bokar, bärbuskar, svampar, kullar, fält och Kjul å, vars vatten tidigare var känt för att ha en helande verkan. I Uggerby Plantage rinner Uggerby å genom det vackra landskapet och Ni kan njuta av det från både väg, cykelstig och vandringsled.

Aktiviteter

I Hirtshals Bowling Center kan Ni bowla, spela airhockey, biljard osv. Det finns bra vandrings- och cykelleder och ridstigar i och omkring staden. Ni kan bl. a hyra ridhästar och följa leden genom klittplantagen ner till stranden. Det går att fiska från piren i Hirtshals, från de omkringliggande stränderna, i Uggerby å och i områdets Put & Take fiskeparker. Vill Ni fiska ute på havet, kan Ni åka ut med kutter från Hirtshals Hamn till olika vrak eller rev, t. ex Det Gule Rev. Hirtshals Golfklubb, som ligger i Kjul, har en 18-håls, lätt kuperad golfbana samt en 9-håls Pay & Play bana (5 km). Ni kan hyra kanoter och paddla på den vackra Uggerby å, ca. 11 km utanför Hirtshals.

Sevärdheter

Området runt Hirtshals är rikt på konsthantverkare, och ni kan till exempel besöka skulptörer, bildkonstnärer, glasblåsare, bärnstensslipare och krukmakare i deras verkstäder och ateljéer. På Nordsöen Oceanariet kan ni uppleva ett jättestort akvarium med fisk och havsdjur från Nordsjön, se på sälar i Sälariet, titta på utställningar och prova roliga aktiviteter. I Hirtshals kan ni också uppleva utgrävda bunkrar, kanonställningar och utställningar om 2: a världskriget på Bunkermuseet Hirtshals 10:e Batteri. De 144 stegen i Hirtshals fyr leder er upp till 35 meters höjd och ger er en magnifik utsikt över havet, kusten och landskapet. Fun Park Hirtshals är ett stort lantbruk, som tar emot besökare och de har ett stort antal djur och fåglar samt aktiviteter för barn i alla åldrar. Här kan ni bl.a. kela med djuren, leka på lekplatsen, åka med på tåg i den stora inhägnaden med hjortar, spela minigolf och baka vridbröd i indianlägren (2 km).

Utflyktsmål

Den rustika herrgården Odden i Mygdal från 1400-talet ligger i vackra omgivningar och har en historiskt intressant interiör (16 km). I Örnereservatet i Bindslev kan ni se på, när falkenerarna visar förmågan hos de vackra rovfåglarna från marken och på hästryggen (22 km). I den charmiga kuststaden Lönstrup finns det en mängd gallerier och konsthantverkare, en gemytlig atmosfär och en härlig strand med fiskebåtar (25 km). Råbjerg Mile vid Kandestederne (41 km) är en av Europas största vandrande sanddyner. Den vandrande sanddynen är cirka 40 meter hög och rör sig varje år lite mot nordost. Från den högsta punkten av sanddynen kan ni se hela vägen till Skagens Gren. En mysig och fartfylld dag för hela familjen får ni i nöjesparken Fårup Sommerland. Här hittar ni roliga nöjesattraktioner för hela familjen i vackra, gröna omgivningar (44 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Hirtshals

Sök semesterstuga
 
  •  

   Hirtshals Stuga, Hirtshals

    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 1   •   900 m till vattnet
   Reg. nr.: 10-6108

    
   1 vecka från SEK 8367,-
    
  • Inklusive slutrengöring
    

   Hirtshals Stuga, Hirtshals

    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 1   •   5000 m till vattnet
   Reg. nr.: 10-5905

    
   1 vecka från SEK 10812,-