Hyr semesterstuga i Tolne - Boka här

Stuga i Tolne, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa er semester i rogivande och natursköna omgivningar, mitt emellan Nordjyllands öst- och västkust.

 

Gästers recension från Tolne

 
 

gäster har givit Tolne ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Den lilla, mysiga byn Tolne ligger i Vendsyssel, halvvägs mellan Frederikshavn och Hjørring. Här kan ni tillbringa er semester i en sommarstuga, omgiven av vacker natur, bl.a. Danmarks nordligaste bokskog, den vackra och den omväxlande Tolne Skov. I skogen finns det flera vandrings- och cykelleder och den är rik på bär och svamp, som ni kan plocka med er av. Att hyra sommarstuga i Tolne är en unik naturupplevelse och kan rekommenderas för både den aktiva familjen och för dem, som bara vill koppla av och njuta av lugnet i den orörda naturen. I Tolne finns det ett värdshus, men ni kan också köpa matvaror i närheten. För övrigt kan ni ha glädje av bra shopping och restauranger i Sindal, Frederikshavn och Hjørring.

 
Den idylliska paviljongen, Tolne Skovpavillon i Tolne Skov Mysigt, gammalt gästgiveri i centrum av Tolne Skovvejen genom Tolne Skov - som är värd ett besök under alla årstider Tolne Skovpavillon är vackert belägen mitt inne i Tolne Skov
 

Strande

När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Tolne, bor ni bara ca 15 km från både Frederikshavns vackra palmstrand med grunt, barnvänligt vatten på östkusten och den härliga, breda Västerhavsstranden med höga sanddyner och fin sand i Tversted.

Natur

Tolne är omgiven av den mycket natursköna Tolne Skov. Skogen har ett rikt fågelliv och bebos även av djur som rådjur och räv. Den norra delen av skogen är en fredad bokskog, som håller på att utvecklas till en naturskog. I skogen finns det en paviljong, där ni kan använda er av bord, bänkar, grill- och en lekplats. Från paviljongen kan ni följa 2 av skogens 3 vandringsleder som tar er förbi gravhögar och andra forntidsminnen. Vandringslederna varierar i längd från 1 ½ till 3 ½ km. Från bronsåldershögarna Bålhøje, mitt ute i skogen, kan ni njuta av en unik utsikt över landskapet från Frederikshavn och ända ut till Læsø, långt ute i Kattegatt. Och från Tolne Bakker (Strandhuls Bakker) kan ni njuta av en vacker utsikt över Skagen Odde och den vandrande sanddynen Råbjerg Mile.

Aktiviteter

Tolne Skov lockar till vandring på de 3 markerade vandringslederna. Här kan ni plocka bär och svamp, och titta på hela skogens rika djurliv. Ni kan också cykla längs Hærvejsruten och Tolneruten, som båda leder er genom Tolne Skov. Vid Mosbjerg, 3 km norrut, kan ni fiska eller paddla kanot på ån Uggerby. Golfare kan bl.a prova på banan på den närliggande golfklubben, Sindal Golfklub (7 km).

Sevärdheter

Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg är ett friluftsmuseum, som bebos av jordbruksfamiljer under skolornas sommar- och höstlov. På museets två torp kan ni uppleva autentiska kulisser och gamla boskapsraser och delta i aktiviteter som t.ex. skördedag och järnåldersdag (3 km norrut). I närområdet kan ni också besöka konsthantverkare som glaskonstnärer, keramiker och målande konstnärer. Gå på upptäcktsfärd i Tolne Skov, där ni kan hitta gravhögar och andra intressanta forntidsminnen.

Utflykter

Upplev örnreservatet Eagle World i närheten av Tuen, där nordiska jaktfåglar, som kungsörn, havsörn, jaktfalk och pilgrimsfalk, demonstrerar sina jaktmetoder i samarbete med personer (16 km norrut). Farm Fun i Ålbæk är en stor lekplats och aktivitetspark i natursköna omgivningar med djur och nöjesaktiviteter för både barn och vuxna (17 km). I handelsstaden Frederikshavn finns det butiker, restauranger, intressanta museer och det natursköna området Bangsbo med djurpark och botanisk trädgård (18 km). Från Frederikshavn kan ni också ta en dagstur till det vackra Læsø i Kattegatt. Under er semester i Tolne kan ni också besöka Danmarks största vandrande sanddyn, Råbjerg Mile, vid Bunken (19 km), norra Europas största akvarium, Nordsjön Oceanarium, och den tyska försvars-anläggningen Bunkermuseet 10:e batteri i Hirtshals (37 km), Danmarks nordligaste stad, den charmiga hamnstaden Skagen (38 km) och den härliga nöjesparken för hela familjen, Fårup Sommarland (55 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Tolne

Sök semesterstuga