Hyr semesterstuga i Sæby - Boka här

Stuga i Sæby, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Den charmiga, fridfulla och attraktiva småstaden Sæby ligger på Jyllands nordöstra kust, ca. 10 km söder om Frederikshavn.

 

Gästers recension från Sæby

 
 

25 gäster har givit Sæby ett genomsnittligt betyg på 4,60 av 5 möjliga stjärnor.


Gästernas tips för upplevelser i området

?
 
Catarina, HÄSSELBY besökte området från
 
31-08-2019 till 07-09-2019

Vi hade lite svårt att hitta en bra livsmedelsaffär men hittade sista dagen en Meny-butik med riktigt bra utbud.


Britt-Marie, BORLÄNGE besökte området från
 
13-07-2019 till 20-07-2019

Ett måste är att besöka Skagens museum. Mysigt att fika i intilliggande Anchers cafe. Glasbruket i Saeby. Rekommenderar Meny i Saeby för inköp av livsmedel, mkt fin butik.


 

Område

I Sæby kan Ni uppleva en gammal småstadsmiljö med äldre, välhållna hus, gågator, torg, kullerstensbelagda gator, vattenkvarnen vid Sæby å samt en trevlig hamnmiljö med småbåtshamnen, fiskhandlaren, rökeri och restauranger. För övrigt har staden en glashytta, bra inköpsmöjligheter med både snabbköp och specialaffärer och flera restauranger. Den härliga, barnvänliga sandstranden går utmed en kilometerlång promenadstig vid vattnet. I utkanten av stan kan Ni besöka en historiskt intressant herrgård från renässansen. Varje år drar Sæby till sig många konstnärer, turister och lokalbefolkning på grund av sin charm, sin välbevarade miljö och de vackra naturomgivningarna.

 
Sæbys härliga sandstrand med vågbrytare, barnvänligt vatten och Blå Flagga (garanterar rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna) Vattnet är grunt och barnvänligt vid Sæbys badstrand Den mysiga småbåtshamnen i Sæby ligger i närheten av stadens centrum och badstrand Sæbys varumärke i småbåtshamnen, är den nästan 7 meter höga galjonsfiguren, Frun från Havet
 

Strande

Den vackra, barnvänliga sandstranden har ¿Blå Flagga¿ (som garanterar godkänt badvatten och toaletter) och är avdelad av stendiken. Vattnet är lugnt och är mycket långgrunt. En gångstig har anlagts längs med hela stranden. Här kan Ni bada, solbada och idka strandaktiviteter.

Natur

Sæby å ringlar sig genom en idyllisk park ända ned till stranden. Naturen omkring Sæby präglas av hav, skog, åkermarker och grönområden. I Søbygård Skov med de djupa klyftorna och det rika fågellivet finns 3 markerade vandringsleder. Professorens Plantage mellan Sæby och Lyngså är ett område med sanddyner och hedar med barrträd, ljung, enbärbuskar och ett rikt djurliv. Jyske Ås är ett fridlyst område mellan Dronninglund och Østervrå med branta backar och gammal vegetation, rester av urskog och ett rikt djurliv.

Aktiviteter

Vindsurfing och kajakrodd är populära aktiviteter här. Området passar dessutom riktigt bra för vandring och cykelturer. Det finns också ett bowlingcenter i stan. Golfspelare kan prova de två närliggande, 18-håls banorna i Sæby och i Frederikshavn. För sportfiskare är Sæby ett attraktivt område, eftersom det finns möjligheter att fiska från en båt, direkt från kusten eller inne i landet vid Sæby Å och Voer Å.

Sevärdheter

Stadens kännemärke, skulpturen 'Fruen fra Havet', kan också ses i Sæby Havn. Sæby Vandmølle kommer från 1600-talet och åsynen av vattenkvarnen i de idylliska kulisserna är en vacker syn. Sæby Museum håller till i en vacker, korsvirkesbyggnad från 1600-talet där det bl. a finns en skolsal från 1920-talet en 'klunke'rum (möbelstil med fransar och tofsar), en drängkammare, en lanthandel och en violinverkstad. Här förs Ni tillbaka till gamla tider. Renässansherrgården Sæbygård omges av breda vallgravar och där kan Ni bl. a se Danmarks äldsta trapptorn samt ett intressant herrgårdsmuseum. Sæby Jernkilde är känt för sitt helande och livgivande vatten. Den lilla, men charmiga herrgården Bangsbo med museum & arkiv ligger i Frederikshavn och omfattas av två av Vendsyssels äldsta korsvirkesbyggnader. I förbindelse med Bangsbo Herregård ligger Bangsbo Botaniske Have, Bangsbo Dyrehave, Boolsens Stenhave samt Læge- och Krydderurtehaven (10 km).

Utflykter

Frederikshavn är en bra affärsstad. Därifrån kan Ni åka på dagstur till Sverige. En åktur på toppen av kullarna från Sæby till Frederikshavn (via Understed-Bangsbo) ger en flott utsikt över vattnet, hamnen, stan och landskapet. Besök den fridfulla och idylliska stan Voerså, 15 km söder om Sæby. På den gamla krogen kan Ni hyra roddbåtar och vattencyklar, segla upp för ån och uppleva den äkta danska naturen. Voergård Slot i Flauenskjold är en av Danmarks vackraste renässansbyggnader och är med sin park, sina vallgravar, franska konstskatter och fina samlingar av möbler och vacker interiör absolut värd ett besök (17 km). Farm Fun i Ålbæk är en djurpark med lekland. Kom nära gårdens djur som grisar, kor, får, kängurur, emuer, ponnys, hängbuksvin, kaniner, getter, marsvin, påfåglar, lamor, eller roa Er med månbilar, gungorna och hoppkudden (32 km). Besök Skagen med Grenen, fiskehamnen, Den Tilsandede Kirke, museerna, butikerna och de många restaurangerna under Er vistelse i Sæby (53 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Sæby

Sök semesterstuga
 
  •  

   Sæby Stuga, Sæby

   7 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 2   •   150 m till vattnet
   Reg. nr.: 41-3029

    
   1 vecka från SEK 4244,-
    
  •  

   Sæby Stuga i en stad, Sæby

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   250 m till vattnet
   Reg. nr.: 41-3002

    
   1 vecka från SEK 3846,-
    
  • Inklusive slutrengöring
    

   Sæby Stuga i en stad, Sæby

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: no   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 41-3003

    
   1 vecka från SEK 8490,-
    
  •  

   Sæby Stuga, Sæby

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 2   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 41-3035

    
   1 vecka från SEK 2863,-
    
  •  

   Sæby Stuga, Sæby

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 2   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 41-3036

    
   1 vecka från SEK 2863,-