Semester i en stuga på Læsø

Læsø är en underbar semesterö i Kattegatt med en fantastisk natur, härliga stränder, charmiga hamnar och många vackra semesterstugor. Här sker allt i ett långsamt tempo. Ni kan bara koppla av och njuta av omgivningarna och den speciella atmosfären. Læsø är mest känd för sitt salt och saltverk och de karaktäristiska, k-märkta korsvirkeshusen med tångtak. Men ön erbjuder också många andra sevärdheter för både barn och vuxna.

Gästers recension från Læsø:
 
 
210 gäst har givit Læsø ett genomsnittligt betyg på 4,62 av 5 möjliga stjärnor.


Inspiration

K-märkt tånggård vid Østerby på Læsø
 

Læsø ligger precis mitt emellan Frederikshavn och Göteborg, och en båttur på 1½ timma från Frederikshavn tar er till den härliga semesterön. En vistelse i en stuga på Læsø kommer att locka er att gå på upptäcktsfärd och utforska det förflutna och naturen, som är orörd. Ni kan också besöka några av de karakteristiska attraktionerna, som t.ex. Saltverket och Læsø Museum. Eller kan ni kan smaka på nyfångade havskräftor eller några av de andra specialiteter, som Läsö är känd för.
Avstånden är korta på Läsö, så oavsett om ni föredrar att bo i en stuga vid en av öns badstränder, i skogen eller i den säregna naturen, har ni alltid nära till allt.
Læsø är en idealisk semesterort för er, som vill ha semester i en stuga på en mysig och naturskön ö med en mycket speciell charm.

Læsøs städer

Segelbåtar i Østerbys hamn på Læsø
 

Læsø består av tre städer. Vesterø är staden, där färjan seglar fram och tillbaka. Här finns det en charmig hamn med butiker, restauranger, glassbarer och Læsø Kur i den ombyggda kyrkan. Byrum ligger mitt på ön, och här kan ni bl.a. handla i öns största matbutik. Østerby på öns nordkust har en mysig småbåts- och fiskehamn och restauranger, glassbarer, en stor lekplats och en vacker rhododendronträdgård. Ni kan bo i en semesterstuga i en av städerna eller i naturen runt städerna.

 

Stora naturupplevelser

Rønnerne sett från utsiktstornet vid Læsø Saltverk
 

Naturen på Læsø är mycket speciell. Den består av nyare skogar, eftersom de gamla skogarna skövlades och användes till saltverk, Læsø Klitplantage med 10 hektar stor, inhägnad hundskog och höga sanddyner vid Danzigmann på den norra delen av ön. Dessutom är Læsø känd för Rønnerne - ett stort och speciellt kärr- område, som ibland står under vatten, och som har klassificerats som Natura 2000 område. Ni kan hitta ett stort djur- och fågelliv i Læsøs spännande natur, som dessutom har en mångfald av sällsynta och fridlysta växter.
Læsø är omgiven av en 100 km lång kuststräcka, varav 50 km med rent badvatten. Ni kan bl.a. njuta av de vackra stränderna söder om Vesterø, vid Østerby och Danzigmann. På grund av de korta avstånden, ligger er semesterstuga alltid nära en härlig strand.

Læsøs specialiteter

Sjudkar och salt i kurgar på Læsø Saltverk
 

Trots sin storlek, har Læsø utvecklat många specialiteter. Den mest kända är förmodligen Læsø Salt, men ni kan också smaka på Læsø honung från öns bruna bin och Læsø glass med ingredienser från Læsøs natur. Læsø är också känd för sina nyfångade havskräftor. Ni kan köpa dem nyfångade och själv koka dem i er stuga, eller så kan ni få dem serverade och tillagade på en av öns restauranger. På Læsø Uldstue, som säljer ullprodukter från Uldstuens egen fårflock, kan ni se på när produkterna tillverkas.

 

Læsø Salt

Besök Læsø Saltsyderi, där salthyttorna har öppet året runt. Här kan ni - alldeles gratis - följa produktionen av öns vita guld och kanske delta i en rundvisning på platsen. I saltverkets butik kan ni köpa det berömda flingsaltet samt spännande kryddsalter och salthaltiga produkter för kroppen. Från saltverkets utsiktstorn kan ni njuta av den fina utsikten över naturområdet Rønnerne.

Historiska sevärdheter

Læsø Museum är ett kulturhistoriskt museum, som är inrymt i en 350 år gammal tånggård med tak av bandtång. Här kan ni se ett typiskt hem från tidigt 1900-tal samt spännande föremål, som t.ex. dräkter från Læsø och silversmycken.

Andra sevärdheter

I Rhododendronparken på Læsø vid Østerby kan ni se på mer än 500 typer av färgsprakande växter från mars till september. Trädgården är som vackrast i maj, men värd ett besök året runt. I glashyttan, Læsø Glaspusteri kan ni se, när de vackra och färgglada glasen tillverkas. Den stora trädgården, Storhaven är en mycket barnvänlig sevärdhet, där barn kan skjuta med pil och båge, rida på islandshästar, hoppa på en hoppkudde, stöpa stearinljus, mala mjöl och klappa gårdens djur. Alla sevärdheterna på ön ligger på kort avstånd från er semesterstuga.

Aktiviteter

Upplev vacker natur på Læsø från hästryggen
 

Det är mycket populärt att ta en ridtur på islandshästar i naturen - och i synnerhet på Rønnerne. Ni kan också uppleva Rønnerne på en safari genom de fridlysta områdena med Rønnerbussen.
Unna er själv ett besök på Læsø Kur i den f.d. kyrkan i Vesterø. Här kan ni få wellness och saltbad samt behandlingar med salt, alger och lera, samtidigt som ni njuter av utsikten över Læsøs natur. Golfare kan prova 18-hålsbanan på Læsø Seaside Golf Club nära Østerby.
Læsø är också ett paradis för sportfiskare, som kan kasta ut linan hela vägen längs kusten eller från båten Seadog, som seglar ut till bra fiskeställen runtomkring Læsø. Seadog anordnar också sälsafari och kvällsseglatser.
Den platta ön är perfekt för cykelturer i den omväxlande naturen. Ni kan ta med er egen cykel till stugan eller hyra cyklar på plats och cykla runt ön - en tur på ca 60 km med många vackra vyer.
Ni kan bada från flera av de fina stränderna, som också lämpar sig för vindsurfing och sportdykning. Längs kusten kan ni ha turen att hitta bärnsten eller blåmusslor - bara att plocka upp och laga till i er semesterstuga.
Læsø är en barnvänlig ö, och ni hittar flera aktiviteter för barn överallt på hela ön. Bl. a. kan ni utnyttja en stor lekplats vid småbåtshamnen i Østerby samt vid saltverket.

Årliga arrangemang

Havskräftsfestival i hamnen i Østerby
 

När ni har semester i en stuga på Læsø kan ni delta i flera årliga evenemang. Ett av dessa är Havskräftsfestivalen, som äger rum i hamnen i Østerby. Här tävlar kockarna i tillberedandet av havskräftor och ni kan köpa smakprover från restaurangerna på Læsø.
Matens Dag vid tånghuset Hedvigs Hus nära Østerby är ett kulinariskt arrangemang, där stånden är fulla av delikatesser från Læsøs vatten, jordbruk och natur.
Havets Dag i Vesterø är en dag full av aktiviteter med fiskrätter, krabbfiske tävlingar, folkdans och andra aktiviteter.
Upptäck också den årliga Læsø Konst Festival, där cirka 40 konstnärer skapar konst i Læsøs vackra natur. Festivalen omfattar även workshops, utställningar och konserter.
Dessutom kan ni uppleva en årlig boskapsshow, en folkdanstävling och sportfiskarnas sommarfest när ni har semester i en stuga på Læsø.

Fakta

Læsø bjuder på många välbelägna semesterstugor
 

Læsø är med sin blygsamma storlek på 118 km2, ett litet samhälle med en befolkning på strax under 2 000 personer. Därmed är ön Danmarks minsta kommun. Endast 20 % av ön är odlad - resten består av mångsidig och storslagen natur, små städer och många vackra semesterstugor för alla smakriktningar.

Hyr semesterstuga på Læsø

Oavsett om ni vill ha semester i en stuga vid en strand eller mitt ute i naturen, kan ni hitta det på Læsø hos Læsø Feriehuse og Sommerhusudlejning
Læsø Feriehuse og Sommerhusudlejning har ägnat sig åt stuguthyrning i många år och erbjuder hela 250 välbelägna semesterstugor på ön. Kontakta Læsø Ferieservice og Sommerhusudlejning på tel.: +45- 98 49 92 64 eller via hemsidan, där ni också kan hitta information om semesterstugorna.
Läs mycket mer om Læsø här


 
Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Syd Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-2030, Läsö, Vesterö Syd
 
11 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 5634

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Österby Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-4040, Läsö, Österby
 
9 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 5548

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Syd Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-2024, Läsö, Vesterö Syd
 
4 Sovplatser, 2 Sovrum

 

1 vecka från SEK 3781

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Nordmarken Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-1011, Läsö, Nordmarken
 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 3672

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Österby Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-4039, Läsö, Österby
 
8 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 7170

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Österby Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-4067, Läsö, Österby
 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 6625

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Österby Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-4060, Läsö, Österby
 
5 Sovplatser, 2 Sovrum

 

1 vecka från SEK 8154

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Österby Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-4043, Läsö, Österby
 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 5523

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-3050, Läsö, Vesterö
 
10 Sovplatser, 5 Sovrum

 

1 vecka från SEK 6938

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Österby Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-4038, Läsö, Österby
 
10 Sovplatser, 5 Sovrum

 

1 vecka från SEK 7426

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-3037, Läsö, Vesterö
 
5 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 7043

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-3035, Läsö, Vesterö
 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 5858

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Syd Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-2005, Läsö, Vesterö Syd
 
4 Sovplatser, 2 Sovrum

 

1 vecka från SEK 5136

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-3078, Läsö, Vesterö
 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 6156

Kategori
?
Nordöstjylland, Läsö, Vesterö Attraktion: @{house.geo.distance_km} km

Stuga, 47-3067, Läsö, Vesterö
 
6 Sovplatser, 3 Sovrum

 

1 vecka från SEK 4223