Hyr semesterstuga i Läsö, Nordmarken - Boka här

Stuga i Läsö, Nordmarken, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Nordmarken är ett lugnt och naturskönt fritidsområde på Läsös nordkust. I Nordmarken finns det en bra badstrand med höga sanddyner och mysiga sommarstugor bortom kusten. Nordmarken på Läsö är omgivet av hav och Læsø Klitplantage, och därför är uthyrning av sommarstugor populärt här.

 

Gästers recension från Läsö, Nordmarken

 
 

29 gäster har givit Läsö, Nordmarken ett genomsnittligt betyg på 4,48 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Sommarstugeområdet Nordmarken ligger i närheten av Österby på Läsös nordkust. Området är lugnt, trevligt och mycket naturskönt med inlandsklitter, skog, hedar och vackra badstränder. Alldeles vid Nordmarken ligger Læsø Seaside Golfklub och bortom golfbanan ligger Österby, där ni kan handla, äta och njuta av stämningen i småbåtshamnen. Nordmarken är en härlig semesterort för den aktiva familjen, som gärna vill bada, cykla och njuta av de fridfulla omgivningarna, men området är också perfekt för sportfiskare och inte minst för golfare. Här bor ni mitt i naturen, men ni är ändå i närheten av affärer, restauranger och alla Läsös sevärdheter.

 
Den härliga sandstranden med sanddyner vid Hvide Bakker, i närheten av sommarstugeområdet Nordmarken på Läsö Vid Hvide Bakker, i närheten av sommarstugorna i Nordmarken, ligger denna härliga badstrand Mellan sommarstugorna och stranden i Nordmarken hittar ni detta vackra naturområde Mitt emot sommarstugorna i Nordmarken ligger en mindre sandstrand med sten
 

Strande

I Nordmarken finns en härlig sandstrand med sanddyner. Stranden, som heter Hvide Bakker, är en av Läsös bästa badstränder och är omgiven av klittplantager, sandhedar och sanddyner. Från de ganska höga sanddynerna vid stranden har ni en riktigt bra utsikt över området. Ni kan se ända ut till den lilla ögruppen, Nordre Rönner, som ligger 7 km norr om Läsö. Vid Hvide Bakker kan ni utnyttja de bord, bänkar och toaletter som finns på platsen. Ni kan också bada på den närliggande Österby Strand. Här är vattnet grunt och barnvänligt vid strandkanten och precis ovanför stranden, finner ni lekplats, glasskiosk och matställen.

Natur

Nordmarken är omgiven av skog, inlandsklitter, hedar och badstrand. Här är naturen lugn och orörd. Strax väster om Nordmarken ligger den vackra Læsø Klitplantage - en stor och omväxlande hed- och skogsareal. Gateway Læsø är en del av klittplantagen, och består av en 10-hektar stor hundskog, utomhusgym med träningsredskap och en bålplats med bord, bänkar, grill, dricksvatten och toaletter. Ni kan cykla, vandra och rida klittplantagens många stigar, och om ni tycker om att plocka svamp, kan ni hitta både kantareller och karljohanssvamp i skogen på hösten. Från de högsta platserna på Læsø Klitplantage kan ni kanske få syn på sälarna, som vältrar sig på klipprevet Borfeld, norr om Läsö.

Aktiviteter

Strax intill Nordmarken kan golfspelare glädja sig åt att spela på den vackra seaside banan på Læsø Seaside Golfklubb. Denna 18-hålsbana är omgiven av omväxlande natur med skog, ljunghedar, sanddyner, små sjöar och vattendrag. Banan är av hög kvalitet och har uppnått hela 16 av 20 möjliga stjärnor i Peugeots Golf Guide. Banan är öppen för gästspelare och under högsäsongen kan ni även delta i golftävlingar här. Området kring Nordmarken är också perfekt för sportfiskare. Ni kan bl.a. fiska i Læsø Fiskesø, söder om Nordmarken, där det finns en 10 000 m2 stor Put & Take fiskesjö. Här kan ni fånga öring, ål och flodkräftor. Eller så kan ni fiska i insjön Horneksøen vid Horneks udde. Vill ni hellre fiska i havet, kan ni pröva lyckan från land eller från hamnen i Österby. Här kan ni fånga havsöring från mars till november. Om ni vill prova havsfiske, kan ni följa med båten Seadog ut på havet från Österby. Seadog erbjuder också andra båtturer för hela familjen, som t.ex. sälsafari.

Sevärdheter

Ett par kilometer västerut, alldeles intill sjön Horneks, ligger två gamla kräftfiskehyttor. Hyttorna användes av Läsös kräftfiskare i början av 1900-talet, och de bodde och höll till här under hela fiskesäsongen. I den ena hyttan har Læsø Museum inrett en liten utställning om hyttornas tidigare funktion. I Österby, ett par kilometer österut, kan ni besöka den vackra rhododendronträdgården med ett hav av blommor och sällsynta träd. Ni kan uppleva en mängd färgglada blommor i maj och juni, men trädgården är vacker under alla tider på året. Strax utanför Österby kan ni även titta på det restaurerade tånghuset, Hedvigs Hus. Huset ser idag ut så som det såg ut 1850 med ett flott tångtak och korsvirke av drivved. Hedvigs Hus är en del av Læsø Museum. Under sommarperioden håller hembygdsföreningen öppet hus ett par gånger i veckan.

Utflykter

När ni har semester i en stuga på Läsö, bör ni besöka öns mest kända attraktion - Læsø Saltsyderi. Saltsjuderiet/salverket ligger vid naturområdet Rönnerne, som också försörjer saltsjuderiet med salthaltigt vatten. Här kan ni se, hur saltet blev sjudet i de öppna järnpannorna i sjudhyttorna. Under högsäsongen berättar ”sjudarna” om saltets historia och sjudningsprocessen. I Saltsyderiets butik kan ni bland annat köpa nyberett Läsö-salt. Från Saltsyderiets torn kan ni se bortom Rönnerne. Men ni kan också uppleva naturområdet på nära håll från Rönner-bussen eller häst och vagn. Upplev också Museumsgården, På Lynget, när ni har semester på Läsö. Den vackra, gamla tånggården med Läsös tjockaste tångtak visar ett intakt Läsö-hem från slutet av 1800-talet. Se den ursprungliga interiören samt en utställning med tavlor och folkdräkter från Läsö. Utanför museet kan ni se en gammal, men ännu fungerande stubbmölla.

 

Författare:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Läsö, Nordmarken

Sök semesterstuga
 
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   1500 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1001

    
   1 vecka från SEK 4491,-
    
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   400 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1011

    
   1 vecka från SEK 3672,-
    
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   700 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1038

    
   1 vecka från SEK 7612,-
    
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

   8 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   700 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1020

    
   1 vecka från SEK 5283,-
    
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   800 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1016

    
   1 vecka från SEK 3995,-
    
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   2500 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1029

    
   1 vecka från SEK 3418,-
    
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   800 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1032

    
   1 vecka från SEK 4397,-
    
  •  

   Läsö, Nordmarken Stuga, Läsö, Nordmarken

    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 1   •   600 m till vattnet
   Reg. nr.: 47-1034

    
   1 vecka från SEK 5036,-