Hyr semesterstuga i Asaa - Boka här

Stuga i Asaa, Nordöstjylland, Danmark till uthyrning!

Tillbringa er semester i en sommarstuga i Asaa, där ni är omgiven av vackra badstränder, vacker natur och sevärdheter för hela familjen.

 

Gästers recension från Asaa

 
 

1 gäster har givit Asaa ett genomsnittligt betyg på 4,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Det lilla fiskeläget Asaa är lugnt beläget vid Kattegatts kust, halvvägs mellan fritidsorterna Hals och Sæby. Via en 450 m lång fördämning, som leder ut i Kattegatt, kommer ni ut till stadens trevliga hamn med rödmålade fiskarstugor, jollar, fiskebåtar och lustjakter och badstranden, som ligger på hamnens sydsida. I Asaa finns det konsthantverk, ett litet fiskemuseum i en av fiskarstugorna, en kapplöpningsbana, en restaurang och en affär med dagligvaror. Bortom kusten och Asaa ligger handelsstaden Dronninglund med affärer, restauranger och det vackra Dronninglund slott. Uthyrning av sommarstugor är populärt i den här delen av Danmark på grund av det grunda badvattnet, de pittoreska kuststäderna, områdets både barnvänliga och kulturella attraktioner liksom den rogivande, vackra naturen.

 
Mysiga, små badhytter bland sanddynorna bortom stranden i fritidsområdet Asaa Charmiga badhytter i grönområdena bortom stranden i Asaa Den breda sandstranden med grunt, barnvänligt vatten framför badhytterna i fritidsområdet Asaa Sjöjungfru-skulptur i hamnen i sommarstugeområdet Asaa
 

Strande

Alldeles vid sidan om den mysiga hamnen, kan ni bada från Assas strand, som är en riktigt bra badstrand med Blå Flagga (garanterat rent vatten, säkerhet och goda förhållande på stränderna), ett beachvolleynät, sanddyner, fin sand och grunt, barnvänligt vatten vid strandkanten. En anlagd trätrall leder er bort över strandens sand, ner till vattnet, och gör det lättare att ta med barnvagnar, rullstolar och liknande.

Natur

Fritidssområdet Asaa är omgivet av fridfull och idyllisk natur med kustlinjer, åar, skogar och fält. I Dronninglund Storskov finns det vacker och omväxlande natur, vandrings- och cykelleder, utsiktsplatser, sjöar, stendösar och bunkrar från 2: a världskriget (8 km). Norr om Asaa ligger Voerså-Stensnæs Vildtreservat längs kusten. Området är ett EF-fågelskyddsområde, som består av våtmarker, vasskärr och odlade områden. På bankerna utanför kusten kan ni se en mängd av häckande fåglar och stannfåglar. Bortom området är ängarna betecknat som ett viltreservat (9 km). Mellan Albæk och Voerså ligger det fantastiska Holtbjerg, som är ett böljande landskap med morän. Från detta naturområde, som bl.a omfattar sju bronsåldershögar, har ni en vacker utsikt över landskapet, områdets små byar och Kattegatt (10 km). Mellan Sæby och Lyngså kan ni gå i Professorns Plantage, som är en hed med barrväxter och en otroligt rik flora och fauna (16 km).

Aktiviteter

När ni tillbringar er semester i Asaa, på nordöstra Jyllands kust, kan ni bada i barnvänliga vatten, gå på promenader i skogen, cykla längs kusten eller på mountainbikerutten i Dronninglund Storskov och titta på fåglar och vilda djur i reservatet. Dessutom kan ni paddla kanot på den idylliska ån Voer från Voerså och njuta av naturen i lugn och ro. Sportfiskare kan kasta ut linan från kusten, i områdets åar, t.ex. Gerå och Voer å, samt i de närliggande Put and Take fiskesjöarna. Golfare kan prova banorna på Dronninglund Golfklubb, Hals Golf Klubb och Sæby Golfklubb. Ni kanskse kan ha turen att uppleva en hästkapplöpning på Asaa Væddeløbsbane under er semester.

Sevärdheter

På sommaren kan ni besöka ett litet fiskemuseum, som är inrymt i en av de röda fiskarhusen i hamnen i Asaa. Här kan ni också titta på utställningar av olika konsthantverkare. Dronninglund Kunstcenter är inrymt i en vacker byggnad i natursköna omgivningar. Här kan ni se på varierande utställningar av samtida konst. I närheten av konstcentret ligger det imponerande Dronninglund slott, och här kan ni året runt äta på restaurangen eller delta i olika evenemang (7 km). Besök även Voergård slott på Flauenskjold, som är en av Danmarks vackraste renässansbyggnader. Här kan ni uppleva en vacker park och imponerande vallgravar. Innanför slottets dörrar finns, Danmarks största privata konstsamling av silverföremål, Ming vaser, antikviteter, målningar, porslin och mycket mer. Kanske ni har turen att semestra i Asaa, när Voergård slott håller sina Medeltidsdagar eller har julmarknad (12 km).

Utflykter

Upplev LaVendelbo, Danmarks enda lavendelgård, där ni kan beundra och dofta på de färgglada fälten och köpa produkter, tillverkade av lavendel (14 km bortom kusten). På semesterorten Hals, kan ni njuta av den mysiga atmosfären, bada vid den vackra stranden och uppleva fästningsverket Hals Skanse med ett museum som berättar om Skansens historia (19 km). Ta en tur till köpingen Sæby, som erbjuder en charmig stadskärna med korsvirkeshus, kullerstensbelagda gator och en vacker vattenkvarn och en mysig småbåtshamn och en härlig, barnvänlig badstrand (26 km). I handelsstaden Frederikshavn finns det butiker, restauranger, ett konstmuseum, en palmstrand och det vackra naturområdet Bangsbo med djurpark, botanisk trädgård och museum (39 km). Från Frederikshavn kan ni också ta en dagstur till den natursköna och pittoreska önLæsø i Kattegatt.

 

Författare:


Copyright © 2003-2022 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Asaa

Sök semesterstuga
 
  •  

   Asaa Stuga i en stad, Asaa

    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   2200 m till vattnet
   Reg. nr.: 42-2003

    
   1 vecka från SEK 3827,-