Nordöstjylland - paradiset för de mycket små

Hyr stuga på Nordöstjylland

Nordöstjylland

Nordöstjylland är känd för sina små mysiga kustorter med livliga hamnar samt många barnvänliga stränder. Här är vattnet grunt, och Kattegat visar sig från sin vänligaste sida. På några ställen avbryts de vita sandstränderna av havsängar och laguner med ett rikt fågelliv.

I landet bakom ligger stora hedområden, kuperade landskap och plantager. Här kan Ni också stöta på många spännande gamla landsbykyrkor, slott, herrgårdar och historiska minnesmärken.


Nordöstjylland är känd för sina små mysiga kustorter med livliga hamnar samt många barnvänliga stränder. Här är vattnet grunt, och Kattegat visar sig från sin vänligaste sida. På några ställen avbryts de vita sandstränderna av havsängar och laguner med ett rikt fågelliv. I landet bakom ligger stora hedområden, kuperade landskap och plantager. Här kan Ni också stöta på många spännande gamla landsbykyrkor, slott, herrgårdar och historiska minnesmärken.

 

Gästers recension från Nordöstjylland:

 
 

2184 gäster har givit Nordöstjylland ett genomsnittligt betyg på 4,27 av 5 möjliga stjärnor.


 

Kultur

Området är historiskt, bl.a. kan Ni nästan känna Tordenskjold vid er sida när Ni besöker Krudttårnet i Frederikshavn. Missa inte en dag på hamnen i Hals där det sommaren igenom finns levande musik och torgdagar.

Natur

Om ni tillbringar semestern i en stuga på nordöstra Jylland är ni i närheten av charmiga köpstäder, vacker natur och fina stränder med grunt vatten och små vågor, som därför lämpar sig väl för små barn. Här sträcker stuguthyrningen över ett mycket brett område, som går från Bratten söder om Skagen ner till Mariager fjord i söder. Ni har också möjlighet att ha semester på en ö, t.ex. i en sommarstuga på Læsø, där ni hittar ett stort urval av fritidshus. Vill ni gå helt ner i varv och samtidigt spara pengar, kan ni ta en lång Lågpris-semester. Lågpris-semester är ett erbjudande till er, som gärna vill koppla av i en sommarstuga under en längre tid. Om ni väljer erbjudandet Lågpris-semester, måste ni boka en fritidsbostad för minst två veckor. Den första veckan betalar ni normalpris för sommarstugan, men under de följande veckorna, får ni rabatt på varje bokad vecka. Ni kan hyra stugor i upp till 28 dagar, när ni väljer Lågpris-semester. Då finns det tid för både upplevelser och avkoppling under semestern!

Städer

I Nordöstjylland finns det många små fiskebyar upp längs kusten, där Ni kan få många timmar att gå med att andas in den stämningsfyllda atmosfären. Frederikshavn er en av Nordjyllands bästa handelsstäder med ett otal affärer och ett mysigt caféliv. Härifrån kan Ni t.ex. också ta en 1-dags tur till Sverige eller Læsø. Upplev den charmerande köpstaden Sæby. Här finns gamla, välbevarade hus, kullerstensgator, vattenmöllan vid Sæby Å, en mysig fritidsbåtshamn samt en härlig, barnvänlig badstrand. Hals är en mysig semesterort med en livlig hamnmiljö. Härifrån kan Ni ta den 5 min. långa turen med färjan över Limfjorden till Egense. Aalborgs gamla stadskärna bjuder på gallerier och den legendariska Jomfru Ane Gade; Danmarks längsta nöjesströg med restauranger och barer. Läs mer på www.aalborg-tourist.dk. Den livliga och stämningsfyllda semesterorten Øster Hurup har skön badstrand, ett otal aktivitetsmöjligheter, ett livligt nattliv och en mysig, modern fiske- och fritidsbåtshamn.

Aktiviteter

Hela området längs kusten är inbjudande för vattenaktiviteter. Badning, windsurfing och allvärldens segelsport står högt på listan, men området är också ideellt för fritidsfiskare, eftersom man kan fiska direkt från stranden, från båt på havet eller i baklandets många åar, sjöar och Put & Take-fiskesjöar. För golfspelare finns det också bra möjligheter i Nordöstjylland. Det varierande baklandet är ideellt till cykelrunder och promenader där Ni bl.a. kan titta förbi skogar, fågelreservat, slott och herrgårdar.

Utflykter

I Aalborg Zoo kan Ni uppleva 800 djur från hela världen - www.aalborgzoo.dk. Djungelstigar, klippor, krokodiler och vattenfall hittar Ni i Randers Regnskov - www.randersregnskov.dk. Prova de över 60 olika aktiviteterna i Djurs Sommerland - www.djurssommerland.dk. Danmarks näst största skogsområde, Rold Skov, på ca. 15 000 tunnland med kuperad terräng, många skogssjöar och källor, omväxlande skog, rikt djurliv och många vandringsrundor ligger söder om Aalborg. Den charmerande ön Læsø ligger mitt i Kattegat och har sin helt egen natur och kultur. Ön kan besökas på en 1-dags-tur från Frederikshavn. Lägg vägarna förbi ev. Læsø Saltsyderi, som är ett historiskt saltproducerande verkstad - www.sydesalt.dk.

 

Copyright © 2003-2017 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

431 Stugor på Nordöstjylland

Sök semesterstuga