Hyr semesterstuga i Kragenæs - Boka här

Stuga i Kragenæs, Lolland, Falster och Mön, Danmark till uthyrning!

Hyr en sommarstuga i Kragenæs på Lolland

 

Gästers recension från Kragenæs

 
 

gäster har givit Kragenæs ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Hamnstaden Kragenæs ligger på den norra delen av ön Lolland vid Smålandsfarvattnet. Från Kragenæs går det färjor till Fejø, Skalø och Femø. Söder om färjeläget finns det en småbåtshamn med mysig maritim atmosfär. Du är omgiven av vacker, kuperat landskap med gånggrifter, forntida gravhögar och dödisgropar. Du bor i närheten av attraktioner och sevärdheter och större städer som Nakskov (19 km) och Maribo (24 km). Om du hyr en sommarstuga i Kragenæs, kan du uppleva lugn och ro och livet på landsbygden. Du kan njuta av att se på fasaner och rådjur i trädgården. Det finns en livsmedelsbutik inom gångavstånd, där du kan köpa färskt bröd varje morgon

 
De 8 meter höga stenmonumenten, som utgör Dodekalitten, vid kusten i Kragenæs Badbrygga vid kusten, i närheten av småbåtshamnen och sommarstugorna i Kragenæs Upplev stämningen bland de imponerande stenfigurerna, som utgör Dodekalitten i Kragenæs Bortom Dodekalitten i Kragenæs kan ni utforska en fornnordisk gravhög, Glentehøj
 

Strande

Vid Kragenæs Strandpark ligger ett vackert område, där du kan utnyttja en flytande badbrygga och simma ut till en ponton. Det grunda vattnet och den fina sandbottnen utan stenar, gör Kragenæs Strandpark till en barnvänlig plats. Här finns det även en fotbollsplan och Beach Volley, med café, glassbar och livsmedelsbutik. Det finns bord och bänkar, så att du kan äta din medhavda mat eller en glass. Du kan parkera i ett grönområde i närheten av bryggan.

Natur

Ravnsby Bakker utgör det natursköna området i Kragenæs, som även kallas ''De lollandske alper'' Det kuperade landskapet är unikt för Lolland. Ravnsby Bakker uppstod under istiden, där stora isblock var inbäddade i marken. Dessa kallas för dödisar. När isen smälte, efterlämnade den djupa hål i marken. Det mest imponerande exemplet på ett dödishål är Møllelungen. Där finns det en 
900 m x 300 m bred sänka. Den kuperade terrängen i Ravnsby Bakker ger dig möjlighet att hitta bra utsiktsplatser. I terrängen ligger Bavnehøj, som med sina 30 meter över havetsytan, är den högsta punkten på Lolland.
Den vackra skogen, Torrig Skov ligger ut mot Smålandshavet, där du kan promenera längs klippan och se på den vackra utsikten över havet. Det finns 24 gravarhögar från forntiden i Torrig Skov, varav endast en är namngiven, nämligen Charlottehøj. Det finns många markerade cykelvägar i området, som leder förbi gravhögar och gånggrifter.

Aktiviteter

Sevärdheter

I närheten av Kragenæs ligger den ca 5000 år gamla gånggriften Glentehøj. Glentehøj grävdes ut 1826 och det går att krypa in i gånggriften.
En stig leder fram till de spektakulära konstmonumenten Dodekalitten, som är en skulpturpark med 12 stenpelare som är 7-8 meter höga, och på toppen med uthuggna huvuden. En ljudanläggning får stenmonumenten att ''sjunga'' och sången förstärker konstverkets helt unika atmosfär.

Ravnsby Voldsted är en kungaborg från ca 1250, som är belägen på en 18 m höjd, en naturlig kulle ut mot vattnet. Ravnsby Voldsted är omgiven av en vallgrav och gräsbevuxna ängar.
Museumsjärnvägen mellan Maribo och Bandholm kör med ånglok och passagerarvagnar, och under sommaren kan du få en åktur med tågen. 

Utflykter

Ta färjan till Fejø eller Femø från Kragenæs hamn. Här kan du bada, äta lunch eller ta med cyklarna och utforska öarna.
Friluftsmuseet i Maribo består av 16 byggnader, som berättar om livet i slutet av 1600-talet och fram till 1: a världskriget (22 km).
På Fuglsang Kunstmuseum finns det en stor samling av danska konstverk från slutet av 1700-talet fram till i dag. Det är bl.a. målningar, skulpturer och konst på papper (50 km).
I Knuthenborg Safaripark kan du uppleva mer än 1200 djur på nära håll, uppdelade på ca 70 arter (23 km).
Middelaldercentret är ett friluftsmuseum, upplevelse- och forskningscentrum med fokus på dansk medeltid omkring 1400 (51 km).
Museum Lolland-Falster förmedlar Lolland-Falsters historia från forntiden och fram till i dag (48 km).
På Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum kan du se på utställningar om fartyg, sjöfart och skeppsbyggnad, med fokus på det lokala området (21 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Kragenæs

Sök semesterstuga