Hyr semesterstuga i Virksund - Boka här

Stuga i Virksund, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Virksund ligger i ett lugnt och naturskönt område, direkt ute vid Limfjorden.

 

Gästers recension från Virksund

 
 

22 gäster har givit Virksund ett genomsnittligt betyg på 4,09 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Från Virksund är det utsikt över Lovns Bredning och det fridlysta naturområdet Ulbjerg Klint. Vid Virksund ligger ett litet fiskeläge, en härlig sandstrand samt en småbåtshamn med en mysig atmosfär. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror samt flera matställen i Virksund. Den närmaste större stad är Skive, som ligger c:a 18 km härifrån.

 
Staden Virksund i Limfjorden har både strand, skog och småbåtshamn I den trevliga hamnen i Virksund ligger fiskebåtar och fritidsbåtar sida vid sida Mysiga restauranger och glasskiosker i hamnen i Virksund Utsikt över Limfjorden från bron i Virksund
 

Strande

Den 20 m breda och 2 km långa stranden i bukten vid Virksund är en härlig sandstrand med småsten. Stranden är mycket barnvänlig eftersom det är långgrunt. Bottnen består av sand och sten och vattnet är nästan alltid klart och rent. Här är det fina betingelser för vindsurfing - för såväl nybörjare som mer tränade.

Natur

Naturen kring Virksund, i den centrala delen av Limfjorden, är varierad och orörd med ett rikt djurliv. Området är mycket vattenrikt och har flera åar samt en stor sjö; Flynder Sø. Ofta kan ni få syn på sälar i fjorden mellan stranden och fördämningen. Det fridlysta naturområdet Ulbjerg Klint; en brant klint, som går direkt ner i fjorden, ligger alldeles utanför Virksund. 'Knuden' är en liten ö, som ni kan gå ut till, och här kan ni njuta av den orörda naturen samt uppleva vadarfåglar och kanske sälar. I 'Kvindskarp Skov' vid herrgården Ørslev Kloster väntar fina naturupplevelser.

Aktiviteter

Det finns en minigolfbana i Virksund. Det är 5 km till närmaste golfbana. Här på platsen är kustfiske i Limfjorden en mycket populär aktivitet. Annars finns det fina fiskemöjligheter i områdets åar, bl.a. Simested Å, Karup Å, Skals Å, Trend Å och Lærkenfeldt Å samt i sjön Flynder Sø. Här finns också bra möjligheter för vindsurfare på alla nivåer. Vattnet vid Ulbjerg Klint är grunt och lämpar sig väl för nybörjare, medan vågorna är högre vid Lundø, vilket lockar till sig mer erfarna surfare.

Sevärdheter

Upplev bärnstensbearbetning i Virksund Ravsliberi. Området är rikt på gamla herresäten. Staarup Hovedgaard är traktens äldsta herrgård och här ställer man bl.a. ut antikviteter och konst. Ørslev Kloster har egen kyrka, park, skogar och fält. Här finns en naturstig samt en liten utställning, som berättar om klostrets historia. Vid Taarupgaard finns två vandringsstigar, och från dessa har ni en storslagen utsikt över den vackra Hjarbæk Fjord.

Utflyktsmål

Besök Skive, där det finns museer, gallerier, parker, gågata, travbana och en charmig småbåtshamn vid strand och skog (18 km). Mönsted Kalkgruvor bjuder in er till en underjordisk upplevelse på de 2 km långa gångarna (21 km). På ön Fur kan ni njuta av den trevliga atmosfären på ön, besöka bryggeriet och uppleva den särpräglade och kuperade naturen med sjöar, ängar, skogar, kustklippor och forntidsgravar (32 km). På Spöttrup Borg från medeltiden, huserar ett borgmuseum, som under sommaren bildar ramen om marknader och konserter mm (35 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum är ett levande museum för hela familjen. Här kan ni se när hantverkarna arbetar, när bonden passar sina djur, när bagaren bakar bröd, när köpmannen säljer gammaldags karameller i en strut och mycket mer (41 km). I Jesperhus kan ni njuta av utsikten av vackra blomsterträdgårdar, se tropiska djur, uppleva underhållning och roa er i badlandet bland mycket annat (46 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Virksund

Sök semesterstuga
 
  •  

   Virksund Stuga, Virksund

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 1   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-2039

    
   1 vecka från SEK 4567,-
    
  •  

   Virksund Stuga, Virksund

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 11   •   Sovrum: 5
   Husdjur tillåtit: 2   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-2025

    
   1 vecka från SEK 5394,-
    
  •  

   Virksund Stuga, Virksund

   5 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   250 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-2049

    
   1 vecka från SEK 4214,-
    
  •  

   Virksund Stuga, Virksund

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 2   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-2047

    
   1 vecka från SEK 3960,-
    
  •  

   Virksund Stuga, Virksund

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   1000 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-2050

    
   1 vecka från SEK 3394,-