Hyr semesterstuga i Vinderup - Boka här

Stuga i Vinderup, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Vinderup ligger längst in i Limfjorden, nära bra strand och spännande, kulturella sevärdheter.

 

Gästers recension från Vinderup

 
 

gäster har givit Vinderup ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Vinderup är ett härligt och mysigt sommarstugeområde, som ligger i den sydligaste änden av Limfjorden. I området kring Vinderup är det fin natur med skogar, sjöar, hedar och mossar, Limfjorden med strandängarna, bra strand, många aktivitetsmöjligheter för hela familjen samt flera kulturella sevärdheter. Ni hittar också flera gallerier med olika utställningar i området, så ni har möjlighet att uppleva spännande konst på er semester i en sommarstuga. Det finns bra inköpsmöjligheter i Vinderup by, som ligger lite längre in i landet. Sommarstuguthyrning i Vinderup ger er många möjligheter till en spännande och varierad semester.

 
Sommarstugor bland kullarna bortom badstranden i fritidsområdet Vinderup Lång badbrygga vid stranden i sommarstugeområdet Vinderup Bord och bänkar vid stranden, nedanför sommarstugorna i Vinderup Trevlig hamn med fiske-, motor- och segelbåtar i fritidsområdet Vinderup
 

Strande

Stränderna vid Venø Bugten är barnvänliga med grunt vatten och små vågor. Den bästa badstranden i området är Ejsingholm Strand, som också är en bra surf-spot. Här finns dessutom ett surfcenter.

Natur

När ni hyr en sommarstuga i Vinderup finns det gott om vacker natur som ni kan njuta av. Det natursköna området kring Vinderup är präglat av bokskog, hedar, djupa sjöar och landets kortaste å Hindså. Rydhave Skov är Danmarks västligaste bokskog. Stubbergård Sø ligger i den vackra naturen, omgiven av hedar, mossar, eksnår och plantager. Sjön är 6 km lång, och det är möjligt att gå de 16 km runt om den. Den bästa utsikten över Stubbergård Sø får ni från den södra änden. I norra änden av sjön finns ett fint enesnår. Flyndersø är Danmarks största hedsjö. Sjön är 8 km lång och omgiven av ljungarealer, eksnår, barrträdsplantager. Det finns tre markerade vandringsleder vid sjön. Geddal Strandenge är ett område med strandängar och klitter. Från den högsta klitten har ni en praktfull utsikt över Limfjorden, Venø och Sdr. Lem Vig. Här finns också ett fågeltorn, varifrån det rika fågellivet kan observeras.

Aktiviteter

Det finns flera markerade och kartlagda cykel- och vandringsleder i trakten; det finns t ex bra vandringsleder kring Flyndersø och Stubbegård Sø. FOm ni vill fiska på er semester i en sommarstuga finns det goda möjligheter till fiske i Karup Å, Limfjorden och Put & Take sjöarna. Det arrangeras havsfisketurer med kutter från flera hamnbyar längs Vesterhavet. Vid Ejsingholm, alldeles norr om Vinderup, ger det grunda vattnet, de lugna vågorna och den säkra vinden goda surfbetingelser. Här finns dessutom ett surfcenter med surfskola. För golfentusiaster finns det en 18-håls golfbana i Råsted utanför Holstebro.

Sevärdheter

På Flyndersö ligger Flyndersö Mölle, som har en liten utställning om det kringflackande livet, naturen och sista gången, det fanns vargar i Danmark år 1813. I det fantastiska landskapet vid Stubbergård sjö, ligger Stubbergård Klosterruin, som är resterna av ett nunnekloster från 1200-talet. Klostret består i dag av välvda källarrum, som nu är övertäckta av ett halmtak. Den vackra Rydhave Slott, sägs ha sitt eget slottsspöke; den heliga Birgitte. Spöttrup Borg från ca år 1500, är omgivet av nio meter höga vallar. Det finns hål efter kanoner i borgens väggar, som vittnar om slottets barska förflutna under medeltiden. På Hjerl Hede Friluftsmuseum kan ni uppleva, när den idylliska byn kommer till liv. Se när bagaren bakar bröd, smeden och repslagaren arbetar i verkstäderna, handelsmannen säljer strutar och barnen sitter i skolbänken bland mycket annat. En trevlig och lärorik dag väntar på Hjerl Hede (7 km).

Utflyktsmål

Handelsstaden Holstebro ligger 19 km bort, där det finns affärer, restauranger, konst och kultur. Ta en dagstur till Jesperhus, där ni kan besöka och njuta av flera färgglada trädgårdar, titta på underhållning på scenen, uppleva tropiska djur och fåglar på djungel zoo och låta barnen vältra runt i leklandet, piratlandet eller badlandet (41 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Vinderup

Sök semesterstuga