Hyr semesterstuga i Vilsund - Boka här

Stuga i Vilsund, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Vilsund är vackert beläget i Thy, alldeles vid Limfjorden och den vita Vilsund bron, som leder över till Mors.

 

Gästers recension från Vilsund

 
 

gäster har givit Vilsund ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Det trevliga Vilsund är omgivet av blått vatten och grön, rekreativ natur. Njut av atmosfären i vilsunds trevliga småbåtshamn, från vilken Ni kan segla ut i fjorden och det aktiva stadslivet. Upplev bl. a de traditionella häst- och andra marknader, som äger rum i Vilsund varje sommar, där hela staden tar del i festligheterna. Ni kan bada, fiska, vandra, cykla, studera fåglar eller bara njuta av den vackra, ostörda naturen, som omger Vilsund. Det finns bl. a café och värdshus samt inköpsmöjligheter i Vilsund och vill Ni ha ett större utbud, har Thisted, 14 km norrut, flera butiker, restauranger, sevärdheter och en mysig hamnstämning.

 

Strande

Nära bron ligger den härliga och barnvänliga badstranden med lugnt och grunt badvatten. Stranden är omkring 500 m lång och består av grovkornig sand och sten. Här kan Ni dessutom använda Er av en badbrygga. Vill Ni bada vid Västerhavets breda, vita sandstränder med vågor och höga sanddyner, ligger västkustens stränder bara omkring 20 km från Vilsund.

Natur

Vilsund omges av lugna farvatten, stränder, gröna kuster, frodiga, lätt kuperade fält, sjöar och skogsområden. Den blida och orörda naturen präglas av öppna vidder, frisk luft och mycket plats. Här omkring finns ett rikt fågelliv. Skyum Bjerge är ett högt beläget, kuperat landskap med hedar, skog, kärr och strand. Från de högsta höjderna är det vacker utsikt över Limfjorden och Mors (7 km).

Aktiviteter

Landskapet omkring Vilsund lockar till vandring och cykelturer. I fjorden går att bada, surfa, segla, åka vattenskidor, dyka och fiska. Ni kan fiska från pirerna i Vilsund och i en av områdets Put & Take fiskesjöar. Dessutom kan Ni gå ut på fisketur på havet med kutter till Det gule Rev från t. ex Hanstholm (33 km). Kanske vill Ni segla med ut på fjorden från Vilsund och se hur sälarna vältrar sig i vattnet eller hur skulle det vara med en piratsegling från Thisted Hamn? Golfspelare kan prova flera banor i området och den närmaste ligger i Vang, där Nordvestjysk Golfklubb har en naturskön och utmanande 18-håls bana i Nystrup Klitplantage.

Sevärdheter

17 sevärda gravkullar från början av bronsåldern ligger högst upp på Skyum Bjerge. På en lång rad utmed en ås ligger 6 av dem vackert belägna (7 km söder ut). Thisted har butiker, restauranger, gallerier, keramikverkstäder, Thisted Kyrka, Thisted Bryghus och Thisted Museum, som ligger i en gammal, privat villa. Här har ett rum ställts i ordning till minne av författaren J. P. Jacobsen och utställningar om Thys bondekultur och Thisteds historia visas också här (14 km).

Utflyktsmål

På Nordsjöakvariet i Vorupör kan ni se på fisk och havsdjur, som har hamnat i de lokala fiskarnas nät. Vorupör Museum är inrett i det före detta båtvarvet och visar utställningar om Vorupör och befolkningen (20 km). I Jesperhus på Mors finns flera vackra blomsterparker samt en trevlig djurpark, ett lekland, ett piratland och ett badland. Här kan hela familjen ha en trevlig och aktivitetsrik dag (21 km). På friluftsmuseet Hjerl Hede kan ni uppleva en idyllisk gammal by med hus, gårdar, vattendamm, kyrka, vattenkvarn och mycket mer. Flera gånger om året kan ni delta i aktiviteter här eller se på, när platsen blir levnadegjord (59 km). Stenåldercentret i Ertebölle visar utställningar om natur och kultur i Ertebölle för 6-7000 år sedan. Se hur människor bodde i denna miljö och upplev en rekonstruerad bosättning från stenåldern (63 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Vilsund

Sök semesterstuga
 
  •  

   Vilsund Stuga, Vilsund

    

   Sovplatser: 4   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 30-3000

    
   1 vecka från SEK 10108,-