Hyr semesterstuga i Tjele Langsö - Boka här

Stuga i Tjele Langsö, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Tjele Langsø är naturskönt belägen i mittjyllands vackra natur mellan Hobro och Viborg.

 

Gästers recension från Tjele Langsö

 
 

gäster har givit Tjele Langsö ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Den 8 km långa, privatägda och mycket fiskrika Tjele Langsø är omgiven av fält, ängar, betesarealer, buskage och skog med små sjöar. Området är en idealisk semesterort, i synnerhet för fritidsfiskare och naturälskare, men är också rikt på kulturella sevärdheter. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i området kring Tjele Langsø, och 17 km härifrån ligger domkyrkostaden Viborg med diverse sevärdheter, bra inköpsmöjligheter samt flera matställen.

 

Strande

Tjele Langsø har sandbotten och här finns möjlighet att bada. 32 km från sjön kan ni bada vid den tio meter breda stranden vid Hjarbæk. Stranden består mest av sand, och bottnen är både sand och sten. Vattnet är mycket friskt här, då stranden ligger långt från det öppna havet. Det är också möjligt att surfa här. Föredrar ni att bada i havet, ligger den härliga sandstranden vid Øster Hurup c:a 70 km österut. Denna strand är pga sitt grunda vatten mycket barnvänlig och har dessutom Blå Flagg. Från Tjele Langsø är det omkring 100 km till Vesterhavets breda, vita sandstränder med klitter.

Natur

Tjele Langsø tillförs vatten från åarna Tjele Å och Engdal Bæk, och vattnet rinner ut igen i Vorning Å, Skals Å och vidare ut i Hjarbæk Fjord. Sjön är omgiven av fält, ängar, arealer med betande kor, buskage och skogar. Det frodiga och backiga landskapet inbjuder till långa vandringsturer. Lindum Skov ligger norr om sjön och är ett härligt och mycket gammalt skogsområde med bokar, ekar, löv- och barrträd. I den natursköna skogen, Hald Ege, alldeles söder om Viborg, väntar härliga naturupplevelser längs de många vandringsstigarna (26 km). Vid Hjarbæk Fjord kan ni uppleva både ett viltreservat och ett fågelskyddsområde (32 km).

Aktiviteter

Det mittjylländska landskapet bjuder på ett hav av fiskemöjligheter. Tjele Langsø är mycket fiskrik och med sin storlek bjuder den verkligen på många bra fiskeplatser. Men ni kan också slänga ut linan i områdets åar, som t ex Simested Å eller Karup Å. Golfspelare har fina möjligheter i området kring Tjele. De närmaste banorna hittar ni vid Viborg Golfklub (17 km), Hjarbæk Fjord Golf Klub (32 km), Randers Golf Klub (43 km) och Rold Skov Golfbane vid Skørping (63 km). Viborg bjuder på aktiviteter som vattenland, bowlingbanor och tennisbanor osv. Området inbjuder med sin omväxlande natur till vandrings- och cykelturer.

Sevärdheter

Det vackra Tjele Gods är Danmarks äldsta herrgård. Herrgården ligger norr om sjön och kan betraktas från utsidan. Griftgången vid Bigum är en vacker, välbevarad och högt liggande griftgång, som kan upplevas alldeles norr om Tjele Langsø. Vid sjöns sydliga bredd ligger Nr. Vinge Vandmølle. Kvarndammen och dalen vid Vinge Møllebæk är fridlyst på grund av områdets särpräglade vegetation. Vid Världskartan vid Klejtrup Sø kan ni uppleva en miniutgåva av hela världen, med hav, sjöar, floder och bergskedjor, där en breddgrad (111 km) svarar till 27 cm på kartan (10 km). Besök Viborg med bl.a. nordens största granitkyrka, Viborg Domkyrka, ett rikt konst- och kulturliv, många intressanta museer, en mysig gågata och många matställen (17 km).

Utflyktsmål

Gå tillbaka 4 000 år i tiden till Hvolris Järnåldersby i Skals. Här kan ni under en dag uppleva hur det var på forntiden och dess levnadsstil i ett spännande och levande museum (24 km). I Mönsted Kalkgruvor i Stoholm kan ni gå runt i en labyrint av upplysta gruvgångar med stora grottor och smala passager (36 km). På Vikingcenter Fyrkat vid Mariager Fjord, kan ni lära er mer om livet på en av dåtidens största vikingaborgar (37 km). Upplev det tropiska universum i Randers Regnskog. Tre stora kupoler visar regnskogen på de tre olika kontinenterna; Afrika, Asien och Sydamerika, och utanför väntar DanmarksParken med lantbruksdjur och naturlekplatser (40 km). Gå tillbaka i tiden på friluftsmuseet Hjerl Hede, där ni kan uppleva en intakt och idyllisk by med bostäder, verkstäder, en vattenkvarn, gårdar, butiker och mycket mer. Museet arrangerar olika aktivitetsdagar där ni kan se dem levandegjorda under hela året (63 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Tjele Langsö

Sök semesterstuga