Hyr semesterstuga i Täbring, Mors - Boka här

Stuga i Täbring, Mors, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Den lilla, mysiga byn Tæbring ligger ute vid Dragstrup Vig på Mors västkust.

 

Gästers recension från Täbring, Mors

 
 

3 gäster har givit Täbring, Mors ett genomsnittligt betyg på 3,67 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Tæbring är omgiven av oförstörda och lätt kuperade naturlandskap, som inbjuder till bad, fiske, surfing, segling, vandrings- och cykelturer samt avkoppling. Här finner ni lugn, ro och härlig utsikt över Limfjorden, men samtidigt är Tæbring en idealisk utgångspunkt för utflykter, eftersom sevärdheter för hela familjen ligger inom räckhåll. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i Tæbring, och 19 km österut ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som erbjuder många butiker, matställen, sevärdheter och mysig hamnstämning.

 

Strande

Tæbring Strand är en bra Limfjordsstrand med grov sand samt grunt och klart vatten. Här finns också bra fiskemöjligheter. Sillerslev Strand ligger vid Sillerslev Havn, och räknas som öns bästa badstrand. Här är vattnet grunt och rent vilket gör stranden mycket barnvänlig. En beachvolleybana finns till förfogande på stranden som dessutom har badbrygga och Blå Flagg. Här finns också bra surfmöjligheter (18 km mot sydost). Vid Nykøbing kan ni bada vid Nykøbing Østerstrand på landtungan Ørodde, som är fin och barnvänlig med badbrygga och Blå Flagg. Den 20 m breda och 20 km långa stranden med sand och sten har grunt, klart vatten och en härlig sandbotten. Här är beachvolley en mycket populär aktivitet (19 km). Vill ni bada vid Vesterhavets breda vita sandstränder med vågor och höga klitter, ligger t ex Agger Strand bara omkring 32 km från Tæbring.

Natur

Tæbring är omgiven av fält, ängar, rekreativa områden och vatten. Sønderherreds Plantage ligger mitt på Mors. Det 630 tunnland stora området består av tallar, mossar, smådammar och ljungområden. Skogen är dessutom känd för sina två forntidshögar, 'Skaarhøje' och 'Kløvenhøj', samt för sina många svampar (7 km). För fågelintresserade är Agerø absolut värd ett besök. Ön är rastplats för flera sällsynta fåglar (9 km). Skogen Legind Bjerge Plantage, nära Jesperhus Blomsterpark, är en mycket varierad skog med dalar, sjöar och höjder samt gamla träd från nordvästra USA (20 km). Från öns högsta punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan ni njuta av en spektakulär utsikt över Mors, Limfjorden och öarna Livø och Fur (22 km). Vid Ejerslev Molergrav kan ni uppleva de vackra molersluttningarna som reser sig brant från kusten. Vid Hanklit (61 m), visas en geologisk historia som går mer än 55 miljoner år tillbaka i tiden. Mors och grannön Fur är de enda platserna i världen med molerförekomst.

Aktiviteter

Det är idealiska fiskemöjligheter längs den vackra limfjordskusten på Mors. Förutom detta finns det flera Put & Take-sjöar i området, bl.a. Morsø Fiskepark vid Nykøbing. Golfspelare kan prova banan hos Morsø Golfklub vid Nykøbing, som är anlagd på en ängsareal med ett åsystem. Att cykla längs de små och mycket litet trafikerade vägarna, och härifrån njuta av den fina utsikten över Limfjorden och området, kan också rekommenderas. Mors är som skapt för en aktiv semester, och ni kan följa den markerade solskensleden runt ön (totalt 120 km).

Sevärdheter

Vid Tæbring kan ni uppleva en gravhög, som nyligen blivit utgrävd. I Tæbring finns en verkstad med tillhörande butik där ni kan få uppleva unik konst och konsthantverk. Handelsstaden Nykøbing är 'hovedstaden' på Mors. Upplev de små mysiga gatorna i hamnkvarteret med de gamla arbetarbostäderna. Nykøbing Havn ligger i förlängningen av den stämningsfyllda gågatan, och här finner ni en härlig, lokal hamnatmosfär och flera bra matserveringar (19 km). Dueholm Kloster i Nykøbing är byns äldsta bevarade byggnad, vilken grundades av Johanniterorden 1371. Idag är det utställningar i de fem historiska byggnaderna. Det sagoaktiga Højriis Slott, söder om Nykøbing, är en av Danmarks äldsta herrgårdar och är idag öppen för allmänheten. Här hittar ni bl.a. en utställning om Törnrosa (19 km). Mors är en inspirerande plats för konstnärer, och överallt på Mors hittar ni gallerier, utställningar, samlingar och museer.

Utflyktsmål

Upplev Jesperhus, som är en nöjespark för hela familjen. Här kan ni njuta av färgglada blomsterparker, uppleva tropiska fåglar och djur på djungel zoo, leka i ett lekland och bada i ett badland. Dessutom kan ni delta i aktiviteter och titta på underhållning för hela familjen (20 km). Skarregaard nära Hesselbjerg är en av de äldsta släktgårdarna på Mors, och fungerar idag som ett lantbruksmuseum (35 km). Vid Molermuseet i Hesselbjerg, nära sanddynen Hanklit, kan ni se de otroliga, 55 miljoner år gamla fynden av gamla fossiler, som har grävts fram ur sanddynen (35 km). Upplev aktiviteter och levandegörelser i de vackra, gamla byggnaderna på friluftsmuseet Hjerl Hede. Här kan hela familjen få en lärorik upplevelse (57 km). Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebölle ställer ut fynd från stenåldern, bland annat i form av en arkeologisk avskrädeshög. Dessutom kan ni här se en rekonstruerad bosättning från stenåldern (62 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Täbring, Mors

Sök semesterstuga