Hyr semesterstuga i Lyby Strand - Boka här

Stuga i Lyby Strand, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Den fridsamma och trevliga semesterorten, Lyby Strand är beläget på kusten sydöst om Salling vid Limfjorden.

 

Gästers recension från Lyby Strand

 
 

14 gäster har givit Lyby Strand ett genomsnittligt betyg på 4,07 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Den rena kusten utmed Lyby Strand ger goda förutsättningar för bad, surfing, fiske och segling. Staden har sin egen båtbrygga och det finns flera småbåtshamnar i närheten. Området är präglat av vacker natur, bra stränder utmed Limfjorden, kalkgruvor, hedar, blomsterparker, vattenland osv. Det finns också många kultursevärdheter i området, bl a herrgårdar och kyrkor. I Lyby Strand är det möjligt att äta och att köpa dagligvaror. I Skive, 12 km söder om Lyby Strand, finner Ni ett bra kulturellt utbud, flera restauranger och många inköpsmöjligheter.

 
Trevliga sommarstugor i Lyby, alldeles vid Limfjordens sandstrand Den härliga sandstranden med badbrygga, precis vid sommarstugorna i Lyby Strand I Lyby Strand finns det en fin och barnvänlig badstrand Ni kan gå ut i det grunda vattnet i Lyby Strand eller hoppa ner från badbryggan i Limfjorden
 

Strande

Stranden vid Lyby är ca 15 m bred och 1 km lång. Den består företrädesvis av sand och småsten. Vattnet är rent och stranden är, som de övriga stränderna runt Limfjorden, mycket barnvänliga, eftersom det är väldigt långgrunt. På sommaren sätts det upp en badbrygga vid stranden.

Natur

Runt omkring Lyby Strand är landskapet mycket varierande med fjord, åkrar, skog och hedar. Här finns ett rikt fågelliv och ofta är det möjligt att få uppleva sälar i fjorden. Vid de natursköna områdena Urhøjene och Junget Krat, 20 km norr om Lyby Strand, kan Ni få se en praktfull utsikt över Salling, Fur, Livø, Himmerland och Mors från områdets högsta punkt på 56 m.

Aktiviteter

Den rena fjorden erbjuder utmärkta förutsättningar för surfare. Sportfiskare kan fiska direkt från kusten eller från en båt på fjorden. I området finns det många, markerade vandringsleder. Den närmaste golfbanan finner Ni vid Harre Vik Golfklubb i Roslev (9 km). Dessutom kan Ni prova banorna på Skive Golf klubb (12 km) eller banorna på Fjord Golf klubb i Skals Hjarbæk (41 km).

Sevärdheter

Besök diktaren Jeppe Aakjærs hem 'Jenle' i Breum. Här kan Ni bl a uppleva diktarens arbetsrum samt olika utställningar (10 km) . Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmerande småbåtshamn, en trevlig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra restauranger (12 km). Sundsøre Packhus på Sundsøre Odde, 18 km norr om Lyby Strand, är ett restaurerat packhus med varierande utställningar.

Utflyktsmål

När ni tillbringar er semester i en sommarstuga i Lyby Strand, kan ni ta en utflykt till Jesperhus. Här kan barnen leka på ett bad- och lekland, och hela familjen kan titta på de vackra, tropiska djuren på djungel zoo, upplev underhållning på en scen och njuta av att se på de många blommorna i parken (20 km). På ön Fur kan ni njuta av den mycket speciella atmosfären på ön och de vackra landskapen, som kännetecknas av kust, kullar, branta kuster, skogar och forntidsgravar (23 km). I Mønsted kan Kalkgruvor i Stoholm, kan ni gå runt de labyrintiska korridorerna under jorden och uppleva en helt annan värld under jord (27 km). För att stanna kvar i en helt annan värld, kan ni ta er till Hjerl Hede Friluftsmuseum och uppleva en by med djur, människor, hus, affärer och verkstäder, som det såg ut för 200 år sedan (32 km). Lär er mer om stenåldern på Stenaldercenter i Ertebölle. Här kan ni se på utställningar om naturen samt på fynd och rekonstruerade bosättningar från stenåldern (37 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Lyby Strand

Sök semesterstuga
 
  •  

   Lyby Strand Stuga, Lyby Strand

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 2   •   50 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-7013

    
   1 vecka från SEK 4146,-
    
  •  

   Lyby Strand Stuga, Lyby Strand

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   300 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-7011

    
   1 vecka från SEK 2924,-
    
  •  

   Lyby Strand Stuga, Lyby Strand

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   400 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-7015

    
   1 vecka från SEK 4329,-