Hyr semesterstuga i Lundö - Boka här

Stuga i Lundö, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

På Lundø finner Ni frisk och ren natur, ett rikt fågelliv och massor av vatten.

 

Gästers recension från Lundö

 
 

gäster har givit Lundö ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Halvön Lundø är en smal och slät landtunga i det sydöstra hörnet av Limfjorden. Halvön slutar i en lång udde som har ett rikt fågelliv. På Lundø kan Ni fortfarande uppleva gamla, kalkade byggnader och brutna strå tak. Halvön är det utmärkta semestermålet för dem som gärna vill surfa, fiska eller njuta av naturen och fågel-/djurlivet på platsen. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror på Lundø. I Skive, 15 km sydväst om Lundø finns många bra kulturella erbjudanden, flera restauranger och goda möjligheter till shopping.

 
Båtbrygga vid stranden i sommarstugeområdet Lundø Härlig sandstrand i sommarstugeområdet Lundø Badbrygga vid grönområdena bortom stranden i Lundø Sommarstuga i skogsomgivningar i fritidsområdet Lundø
 

Strande

Det är strand på båda sidorna av halvön och den är ca 20 m bred och 10 km lång totalt. Stranden består av sand och småsten och vattnet är klart. Vattnet blir bara långsamt djupare och stranden är därför mycket barnvänlig. Det finns också en badbrygga, för dem som gärna vill hoppa i vattnet.

Natur

Det finns flera mindre barrträdsplanteringar på Lundø. Halvön slutar med ett kilometerlångt stenrev 'Jelse Odde', som det är möjligt att gå på under lågvatten och därmed uppleva Limfjordens kuster från sjösidan. Den yttersta delen av udden är bebodd av rastande fåglar och ofta är det möjligt att se sälar här. Från udden är det utsikt över Limfjordens vikar och bukter bl a Salling, Astrup Vik och Louns. Mot öster gränsar Lundø upp mot ett stort EU-fågelreservat med bl a vattenfåglar, svanar och änder.

Aktiviteter

Det är goda förutsättningar för surfing på fjorden. Sportfiskare kan fiska direkt från kusten eller från en båt på fjorden. Som golfspelare har Ni goda möjligheter i området, där Ni bl a kan prova banorna på Skive Golfklubb (15 km), Hjarbæk Fjord Golf Klubb i Skals (23 km) eller Harre Vik Golfklubb i Roslev (31 km). Härliga upplevelser väntar i den fantastiska naturen mellan Lovens Bredning och Skive Fjord.

Sevärdheter

Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmig småbåtshamn, en trevlig gågata med bra inköpsmöjligheter samt flera bra restauranger.

Utflyktsmål

Mönsted Kalkgruber i Stoholm är en underjordisk labyrint med 2 km gruvgångar med stora grottor och smala passager (25 km). Besök poeten Jeppe Aakjärs hem, Jenle, i Breum. Här kan ni besöka poetens arbetsrum och se varierande utställningar (29 km). Besök en by från förr i tiden och upplev, när friluftsmuseet Hjerl Hede blir levandegjort. Hus, gårdar, åkermarker, butiker och verkstäder sjuder av liv och aktivitet och ett besök här är en lärorik upplevelse för hela familjen (37 km). Stenåldercentret i Ertebölle visar en utställning om naturen och stenålderns människor i området för flera tusen år sedan. Under sommarsäsongen kan ni skjuta med pil och båge, segla i stambåt och mycket mer (43 km). På Mors kan ni besöka Jesperhus, som bjuder på doftande blomsträdgårdar, underhållning för hela familjen, flera lekland och tropiska djur i en djungel zoo (43 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Lundö

Sök semesterstuga