Hyr semesterstuga i Louns - Boka här

Stuga i Louns, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Louns ligger på den fridlysta och mycket natursköna Louns-halvö, mellan Louns Bredning och Risgårde Bredning i den södra delen av Limfjorden.

 

Gästers recension från Louns

 
 

11 gäster har givit Louns ett genomsnittligt betyg på 4,36 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Louns är en idyllisk liten by på landet, som är omgiven av skog, kullar, sjöar, fågelområden och härliga badstränder. Louns är det perfekta semestermålet för Er, som önskar att koppla av eller vara aktiva i naturen. Det finns goda möjligheter för att observera fåglar, surfa, spela golf, fiska eller vandra och cykla i den omväxlande naturen. Det finns möjlighet för inköp av dagligvaror i Hvalpsund, som ligger 3 km från Louns och som dessutom erbjuder en trevlig småbåtshamn, och ett färjeläge, från vilken färjan går till Sundsøre på Salling, samt en historisk krog med utsikt över Limfjorden. Närmaste större stad är handelsstaden Farsø, som ligger 13 km öster ut.

 
Grön och frodig natur bortom sandstranden i sommarstugeområdet Louns Fin sandstrand vid sommarstugeområdet Louns Utsikt mot stranden och sommarstugorna från badbryggan i Louns Utsikt utmed kusten i sommarstugeområdet Louns
 

Strande

Hela vägen runtom Louns-halvö hittar ni underbara, långa badstränder med lugnt, klart och barnvänligt vatten.

Natur

Louns-halvö är fridlyst och präglad av stora kullar och raviner och där finns ett rikt djurliv och sällsynt vegetation i denna enastående natur. P g a den kuperade terrängen finns det många utsiktspunkter i området varifrån Ni kan se fjorden och det vackra landskapet lite från ovan. För att bevara naturen bör Ni bara gå omkring på halvöns stigar och stränder. Den vackra, återskapade sjön, Louns sjö är i dag ett attraktivt mål för både flytt- och strandfåglar och är därmed också ett bra ställe för att observera olika fågelarter. I Uhrehøj Plantage finns flera fridlysta gravkullar. Härifrån är det en storslagen utsikt över landskapet och delvis också till Limfjorden. Hyllebjerg Kullar är ett naturskönt och kuperat hed- och skogsområde I Hyllebjerg (23 km). Sjön Navn är totalt fridlyst och ligger vackert omgiven av mossar, ljung och hedar vid Gatten (31 km).

Aktiviteter

Området omkring Louns, är som gjort för en aktiv semester. Fjorden är perfekt för bad, småbåtssegling, surfing och havsfiske. Det omväxlande landskapet bjuder på härliga naturupplevelser längs de många bra vandrings- och cykelrutterna i området. Det finns flera besöksgårdar i omgivningarna, där Ni kan uppleva djurlivet på en gård. Hästar hyrs också ut. I Gatten finns Nordeuropas största golfanläggning; Himmerland Golf & Country Club, med utmaningar för såväl redan kunniga som nybörjare. Limfjorden samt de många sjöarna, åarna och Put&Take-sjöarna i området, erbjuder verkligen goda möjligheter för sportfiskaren.

Sevärdheter

Herrgården Hessel, den enda bevarade, stråtäckta herrgården i Danmark och är belägen här på halvön. Herrgården fungerar i dag som ett lantbruksmuseum och här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden (2 km). Stenanläggningen i Myrhøj uppkom på bronsåldern och består av en stenlänga på 154 m (15 km). Det vackert belägna Stenålderscentret i Ertebølle, skildrar naturen i och omkring Ertebølle för 6-7000 år sedan, liksom hur människorna levde i den miljön. Bl a utställes arkeologiska fynd av hushållsavfall (køkkenmødding) från stenåldern. En rekonstruerad boplats visar hur dåtidens boende såg ut (16 km). Området omkring Louns-halvön har alltid inspirerat och dragit till sig många konstnärer och konsthantverkare. Upplev konstnärerna i deras verkstäder och ateljéer.

Utflyktsmål

Ta en utflykt till ön Fur, där ni kan titta på ett speciellt landskap med ängar, sjöar, åkermarker, kullar, branta sluttningar, skogar och forntidsgravar (23 km). Besök det vackert belägna Skive, där det finns museer, gallerier, en mysig gågata och en charmig småbåtshamn (27 km). En dagsutflykt från er sommarstuga till Jesperhus är ett självklart alternativ. Jesperhus är en imponerande blomsterpark med djungel zoo, underhållning och flera lekparker för barn (31 km). Ni kan också ta en tur tillbaka i tiden och uppleva aktiviteterna i den autentiska byn på friluftsmuseet Hjerl Hede (47 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Louns

Sök semesterstuga
 
  •  

   Louns Stuga, Louns

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 2   •   150 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-5030

    
   1 vecka från SEK 2909,-
    
  •  

   Louns Stuga, Louns

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   1500 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-6070

    
   1 vecka från SEK 4059,-
    
  •  

   Louns Stuga, Louns

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: 2   •   100 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-5031

    
   1 vecka från SEK 2909,-
    
  •  

   Louns Stuga, Louns

   10 Recensioner


    

   Sovplatser: 10   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 2   •   1500 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-5027

    
   1 vecka från SEK 4447,-
    
  •  

   Louns Stuga, Louns

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   250 m till vattnet
   Reg. nr.: 34-5029

    
   1 vecka från SEK 4174,-