Hyr semesterstuga i Lihme - Boka här

Stuga i Lihme, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Lihme är en trevlig liten by på den sydvästra delen av halvön Salling, strax utanför ön Venø.

 

Gästers recension från Lihme

 
 

20 gäster har givit Lihme ett genomsnittligt betyg på 4,35 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Har Ni lust att semestra i fridlysta, lugna och vackra naturomgivningar, så är Lihme på Salling ett bra val. Här finner Ni härliga stränder, vacker, varierande natur, goda förhållanden för sportfiskare och spännande vandringsrutter. Det finns en livsmedelsbutik i Lihme och det är 20 km till Skive, där Ni hittar fler affärer och restauranger. Vid kusten utanför Lihme, ligger den trevliga och mysiga Gyldendal småbåtshamn.

 
Utsikt över stranden och badbryggan i sommarstugeområdet Lihme Lång badbrygga vid stranden i sommarstugeområdet Lihme Små båtar på vattnet utanför stranden och sommarstugeområdet Lihme Väl belägen sommarstuga med havsutsikt i fritidsområdet Lihme
 

Strande

Både i norra och södra delen av Lihme, i Kås Bredning, finner Ni bra, barnvänliga sandstränder med grunt vatten och små vågor. Blaabjerg- Houstrup Strand, som endast ligger få kilometer mot söder, är en av Sallings vackraste badstränder. På den 3 km långa stranden hittar Ni fin sand, klitter, rent vatten och underbar sandbotten. Mot norr, vid Spøttrup, ligger Gyldendal Strand. Denna strand har också goda förhållanden och bägge stränderna har fått sig tilldelat den 'Blå Flaggan' (av myndigheterna godkänt badvatten). Ejsingholm Strand, 11 km söder om Lihme är en fin strand med goda surfingför-hållanden. Här finns dessutom ett surfing center.

Natur

Sallings naturlandskap bjuder på många upplevelser. På heden vid Flyndersø, som är Danmarks största och vackraste, kan Ni njuta av en härlig promenad. Runt om den 8 km långa sjön finns ljungarealer, snår, barrträdsplanteringar och ett otroligt rikt fågelliv, som kan upplevas under alla årstider. Detta gör sig också gällande i området omkring Spøttrup sjö, där Ni också kan ha turen att få uppleva uttern. Vid bägge sjöarna finns markerade leder, som för Er genom några av de vackraste platserna i området. I Spøttrup finner Ni också Vendal Høj, en ca 3500 år gammal gravkulle från brons-åldern. Kullen ligger vackert i landskapet och från toppen har Ni en fantastisk utsikt över Limfjorden, Thyholm och Venø bukten.

Aktiviteter

I Ejsingholm, precis norr om Vinderup, ger det grunda vattnet, de lugna vågorna och den pålitliga vinden goda förutsättningar för surfing. Här finns dessutom ett surfing center med surfarskola. Salling är känt för sina bra fiskeställen, vare sig Ni vill ha kustfiske eller fiskeparker. För golfspelaren finns det också goda möjligheter. Sallings två golfbanor är, Skive Golfklubb och den andra, Harre Vik Golfklubb i Vile. Det finns flera utstakade och kartlagda cykel- och vandringsturer i omgivningarna.

Sevärdheter

Spøttrup Borg i Spøttrup, ca 10 km norr om Lihme, är Danmarks bäst bevarade medeltidsborg. På Spøttrup Borgmuseum kan Ni se, hur människor under årens lopp har levt under tuffa omständigheter i den vackra medeltidsborgen. Upplev också läke-, krydd- och rosenträdgården. Det arrangeras dessutom aktiviteter, musik, utställningar, teater och marknadsdagar här.

Utflykter

Besök det vackert belägna Skive, som är rik på museer och gallerier. Här finns dessutom en charmerande småbåtshamn, en trevlig gågata med inköpsmöjligheter och flera bra restauranger (20 km). Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen. Gå och titta på hur utställningen levandegör hur folk på landet levde sitt dagliga liv för 150 år sedan (22 km). Daugbjerg Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint av 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar (34 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekpark och vattenland (39 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Lihme

Sök semesterstuga
 
  •  

   Lihme Stuga, Lihme

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   300 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-2035

    
   1 vecka från SEK 3361,-
    
  •  

   Lihme Stuga, Lihme

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   300 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-2039

    
   1 vecka från SEK 3139,-
    
  •  

   Lihme Stuga, Lihme

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   200 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-2033

    
   1 vecka från SEK 3030,-
    
  •  

   Lihme Stuga, Lihme

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-2030

    
   1 vecka från SEK 3618,-
    
  •  

   Lihme Stuga, Lihme

    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 2   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-2038

    
   1 vecka från SEK 3727,-
    
  •  

   Lihme Stuga, Lihme

    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 1   •   350 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-2024

    
   1 vecka från SEK 3700,-
    
  •  

   Lihme Stuga, Lihme

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 1   •   600 m till vattnet
   Reg. nr.: 32-2037

    
   1 vecka från SEK 2310,-