Hyr semesterstuga i Lendrup - Boka här

Stuga i Lendrup, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Lendrup ligger precis invid den milda Limfjorden i en fridfull natur med vatten, åkrar och skog.

 

Gästers recension från Lendrup

 
 

23 gäster har givit Lendrup ett genomsnittligt betyg på 4,39 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Sommarstugorna i Lendrup är mycket lugnt belägna. Här kan ni njuta av den rofyllda naturen, det lugna vattnet i Limfjorden och den mysiga atmosfären. Lendrup ligger bara 3 km från Lögstör (vid Kanalvejen), som är en underbar stad med en vacker hamnmiljö och läckra restauranger. Här kan ni bl.a. delta i en årlig Musselfestival, evenemanget Kanaljazz och flera arrangörer har många andra evenemang. Ni kan köpa matvaror i området och i de närliggande städerna Lögstör och Ranum. I Rönbjerg kan ni uppleva en mysig och charmig marina, där er både kan äta och köpa med er färsk fisk hem. Från hamnen och det mesta av området har ni utsikt över Limfjorden till öarna Livö och Fur. I sommarstugeområdet Lendrup finns det många möjligheter till aktiviteter och kulturella sevärdheter för hela familjen, men området appellerar också till dig, som bara vill tillbringa din semester i stillsamma och natursköna omgivningar.

 
Sommarstugorna i Lendrup ligger precis bortom Limfjordens kust Sommarstugeområdet i Lendrup vid Limfjorden Ni kan segla och bada från Limfjordsstranden i Lendrup Utsikt mot söder från sommarstugeområdet i Lendrup
 

Strande

De närliggande stränderna i Lendrup rekommenderar vi som badstränder. Dessa Limfjordsstränder är bra, långa och barnvänliga badstränder med små vågor. Bilkörning är inte tillåtet på dessa stränder. Det finns möjligheter till bad innan Rønbjerg, men stranden passar bäst för strand- aktiviteter som, t.ex. surfing.

Natur

Slätten, som omgärdar Lendrup är präglad av åkrar, skog och Limfjorden. Naturen är rogivande och orörd. I den vackra skogen Trend, som ligger bakom byn Trend, finns den kungliga jaktstugan och här finns ett antal bra vandringsstigar (11 km söder ut) . Trend å, som rinner fram från Vester Hornum och ut till Limfjorden är populär bland sportfiskare.

Aktiviteter

Mot en avgift har Ni på Danparcs Rønbjergs tillgång till subtropiskt badland, hälsocenter och ett hav av andra aktiviteter för såväl barn som vuxna. Det finns bra förutsättningar för sportfiskaren i Limfjorden (i Rønbjergs hamn och söder om denna) i åarna Trend och Bjørnsholm samt i områdets Put&Take fiskesjöar. Området är som gjort för en aktiv semester. Fjorden är utmärkt för bad, sportsegling, vindsurfing och havsfiske. Det finns också surfing skola i området och här har man tidigare haft EM-tävlingar i vindsurfing. Det omväxlande landskapet bjuder på vackra naturupplevelser längs de många bra vandrings- och cykelrutterna i området. Dessutom finns det i området, en bowlingbana, inomhus go-cartbana, segelflyg klubb och två hamnar för segelsport. För golfspelare finns det bra möjligheter i området. Exempelvis kan Ni i Gatten, hitta Nordeuropas största golfanläggning 'Himmerland Golf & Country Club' med utmaningar för såväl kunniga som nybörjare (25 km).

Sevärdheter

Bara 3 km från Lendrup ligger Lögstör, där det finns en charmig hamn, ett mysigt stadsliv med restauranger och shoppingmöjligheter. Varje sommar kan ni delta i en berömd musselfestival här. Limfjordsmuseet i Lögstör berättar om Limfjordens kulturhistoria. Här kan ni utforska Limfjordens liv, ta på sjöstjärnor, fiskar och krabbor, delta i roliga aktiviteter och se på de gamla Limfjordsbåtarna, som ligger i kanalen. Några kilometer norr om Lögstör ligger Vikingaborgen Aggersborg, Danmarks största ringformade borg, som blev uppförd av Harald Blåtand. Vid bukten i Björnsholm, ligger det imponerande, 3-längade medeltidsklostret Vitsköl Kloster från 1157. Här har ni möjligt att uppleva kyrkoruinen, örtagården och platsen med de vackra byggnaderna. Det vackert belägna Stenaldercenteret i Ertebölle, skildrar naturen i och runt Ertebölle för 6-7000 år sedan. Där kan ni bl.a. se på stenåldersfynd från "en kökkenmödding", arkeologiskt köksavfall (22 km).

Utflykter

Från Rønbjerg kan Ni åka med färjan till den vackra ön Livø, som är bilfri med mycket vacker natur. Ön har ett rikt djurliv och där kan Ni bl a få se sälar. Dessutom erbjuder ön flera bra badstränder och flera markerade vandringsstigar. Louns Halvö, 30 km söderut, är präglad av stora kullar och raviner. Här finner Ni ett rikt djur- och växtliv i denna enastående natur. Den vackra, återskapade sjön, Louns sjö, kännetecknas av ett rikt fågelliv. Herrgården Hessel, den enda bevarade herrgården i Danmark med strå tak, ligger också på halvön och här kan Ni uppleva hur herrskap och tjänstefolk levde förr i tiden. Jespershus Blomsterpark på Limfjords ön Mors, är Nordens största blomsterpark med jungelzoo och lekplats (60 km). Mønsted Kalkgruvor i Stoholm är en ändlös labyrint med 2 km upplysta gruvgångar med såväl djupa schakt som smala gångar. Varje timma uppförs en show, där ljus avspeglar sig i gruvans största sjö (74 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Lendrup

Sök semesterstuga
 
  •  

   Lendrup Stuga, Lendrup

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   300 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-2015

    
   1 vecka från SEK 4163,-
    
  •  

   Lendrup Stuga, Lendrup

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   50 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-2011

    
   1 vecka från SEK 6886,-
    
  •  

   Lendrup Stuga, Lendrup

   5 Recensioner


    

   Sovplatser: 5   •   Sovrum: 2
   Husdjur tillåtit: no   •   80 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-2013

    
   1 vecka från SEK 4604,-
    
  •  

   Lendrup Stuga, Lendrup

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   50 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-2008

    
   1 vecka från SEK 5210,-
    
  •  

   Lendrup Stuga, Lendrup

    

   Sovplatser: 7   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-2016

    
   1 vecka från SEK 4090,-
    
  •  

   Lendrup Stuga, Lendrup

   10 Recensioner


    

   Sovplatser: 10   •   Sovrum: 5
   Husdjur tillåtit: 1   •   600 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-2014

    
   1 vecka från SEK 4092,-