Hyr semesterstuga i Jegindö - Boka här

Stuga i Jegindö, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Limfjords ön Jegindø, är en rofylld och naturskön ö präglad av en fiske- och bondekultur och som också har en karaktärsfylld hamn.

 

Gästers recension från Jegindö

 
 

gäster har givit Jegindö ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Jegindø är ca 6 km lång och 3 km bred och ön är sammankopplad med Limfjords- halvön Thyholm via en fördämning. Upplev den mysiga atmosfären i hamnen, där det alltid är aktivitet på gång. Här kan Ni ibland köpa nyfångad fisk. Förutom fiskebåtarna och fritidsbåtarna finner Ni dessutom i hamnen, en restaurang, en lekplats, en petanquebana och ett litet museum. Det är en fantastisk utsikt över Limfjorden nästan överallt ifrån ön. Här är luften frisk och naturen ren. På Jegindø kan Ni fiska, vandra, cykla, besöka museer eller vara koppla av i de rogivande omgivningarna. Det finns möjligheter för inköp av dagligvaror på ön. Härifrån är det 6 km till Hvidbjerg, som kan erbjuda flera restauranger och bra inköpsmöjligheter och 24 km till Struer där Ni hittar affärer, restauranger, sevärdheter och Limfjordens största småbåtshamn.

 

Strande

Vid färjeläget ligger stranden Bøhl, som är en av Limfjordens bästa badstränder med grov sand och grunt, klart vatten. Det är likaså en härlig sandbadstrand vid den långa, smala udden Jegindø Tap, på sydsidan av ön. Där finns det flera, fast stenigare stränder. Om Ni vill bada vid Västerhavets breda, vita sandstränder, så ligger Agger Tange Strand bara 36 km från Jegindø. Den vita sandstranden har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Stranden är omkring 100 m bred och består av sand och sten. Vattnet är klart och bottnen är av sand och sten. Där finns bra badställen och många platser att hitta i lä, bland de många vågbrytarna/stenmurarna. Det blir dock snabbt djupt vatten och ofta kan det vara både höga vågor och starka strömmar.

Natur

Jegindø präglas av slätter och våtmarker, som på flera ställen är fridlysta på den norra delen av ön. Här betar kreaturen och det finns också ett rikt fågelliv här. Ön är varken kuperad eller har skogar och inte heller sjöar eller åar, utan bjuder bara på tyst, lugn, ren och orörd natur och underbara badstränder. Vid Jegindø Tap kan Ni vid lågvatten vandra ut en hel km i vattnet. Hvidbjerg Plantage är ett 40 ha stort område med skogsplantering av löv- och barrträd (7 km). Lodbjerg Klitplantage är ett 1050 ha stort område med skog, sjöar samt hed- och klittarealer (10 km). På Venø kan Ni uppleva en vacker och mycket omväxlande natur. Här finns det ett sällsynt rikt fågel- och djurliv och ön är speciellt känd för sina många, fantastiska arter av olika fjärilar (27 km).

Aktiviteter

När Ni är på semester på ön Jegindø, kan Ni fiska längs öns kuster eller från hamnen, hyra en båt, vandra eller åka på cykeltur runt ön. Golfspelare kan prova banan hos Struer Golfklubb. Klubben erbjuder en både vacker och lätt kuperad 18-håls 'sea-side' bana och en 9-håls 'pay & play' bana (24 km).

Sevärdheter

I hamnen ligger det lilla fiskemuseet 'Æ Fywerhus', som utställer föremål från öns gamla fiske- och bondekultur. En modern järnskulptur framför museet är en sevärdhet i sig. Öns tidigare el-verk fungerar idag som museum. Gå och se på de gamla maskinerna och generatorerna på detta intressanta museum. Vid 'Den Heliga Källan' i stan, kan Ni få uppleva en källa som ur jorden, året runt sprutar ut stora mängder kallt, klart vatten (5 km). Thyholm Egnsmuseum - Apotekargården i Søndbjerg är ett litet museum, som är inrett i en gammal apotekargård. Här berättas det om regionens kultur och historia (6 km). På Kutter- och Bunkermuseet i Odesund vittnar stora bunkeranläggningar och en utställning om belägringen under 2:a världskriget (13 km).

Utflyktsmål

Besök Struer med Limfjordens största småbåtshamn, livligt stadsliv och flera gallerier och sevärdheter. Det Kulturhistoriska museet Struer Museum är inrett i stadens äldsta egendom, Torngård, och här kan ni bl.a. se på ett rum från en gammal bondgård, en flaskskeppsutställning och en forntidsutställning (24 km). I Thyborön ligger Jyllands Akvariet, där ni kan ta på en haj och hålla en krabba i handen, Kystcentret, som är en spännande upplevelse och kommunikationscenter samt Sneglehuset; ett hus, som vackert inrett med miljontals skal både in- och utvändigt (45 km). I Vinderup, 46 km från Jegindö, kan ni uppleva en intakt och pulserande by från förr i tiden på friluftsmuseet Hjerl Hede. I Jesperhus kan hela familjen få en trevlig och givande dag. Här kan ni njuta av att se på vackra blommor, se djuren på djungel zoo, leka i leklandet, bada i badlandet och mycket mer (52 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Jegindö

Sök semesterstuga