Hyr semesterstuga i Gjöl - Boka här

Stuga i Gjöl, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Den gamla fiskarstaden Gjøl är en trevlig, fridfylld och vackert belägen stad vid Limfjorden, ca 25 km väster om Aalborg.

 

Gästers recension från Gjöl

 
 

6 gäster har givit Gjöl ett genomsnittligt betyg på 3,83 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

På halvön Gjøl är bl a småbåtshamnen, kyrkan och Gjøl Kro värda ett besök. Själva staden Gjøl är känd för de världsberömda Gjøl trollen och för Hans Kirks roman 'Fiskerne', som skrevs på Gjøl Kro. Gjøl är omgiven av ren och oförstörd natur, fågelreservat och Limfjorden. Det finns möjligheter till inköp av dagligvaror i Gjøl.

 
Den trevliga småbåtshamnen i staden Gjøl i Limfjorden Den idylliska krogen, Gjøl Kro, som ligger med utsikt över småbåtshamnen och Limfjorden I Gjøl ligger en stor och trevlig småbåtshamn Båthus och en fin lekplats till barnen i Gjøl hamn
 

Strande

Det är möjligt att bada i Limfjorden i Gjøl hamn, där det finns en badbrygga. Föredrar Ni att bada i Västerhavet, ligger den populära badorten Blokhus 28 km nordväst om Gjøl. Här hittar Ni en av Danmarks härligaste och bredaste sandstränder med ¿Blå Flagga¿ (av myndigheterna godkänt badvatten). Sanddynerna bakom stranden sörjer för att Ni alltid kan finna en plats i lä för solbad. Under sommarperioden håller livräddarna från sina torn, uppsikt över badgästerna. Det är tillåtet att ta med bilen på stranden. Det är 29 km till den vackra, breda och mer lugna sandstranden i Rødhus. Stranden har ¿Blå Flagga¿ och det är tillåtet att ta med bilen på stranden. P g a vinden och vågorna är det bra surfingmöjligheter. Upplev den enastående solnedgången över Västerhavet från stranden eller klitterna-/sanddynerna. Under alla årstider inbjuder stranden dessutom till promenader i alla slags väder.

Natur

En 3 km lång fördämning förbinder Gjøl med Øland där Ni bl a finner härliga skogsområden. Gjøl Bredning är ett lågvattenområde med ett rikt fågelliv. Här kan Ni få se svanar, gäss, olika typer av änder osv. och området är utpekat som fågel reservat. Likaledes är det möjligt att uppleva sälar i Limfjorden utanför Gjøl. 2-3 km från Gjøl ligger Ulvedybet - en fördämning i fjorden, som också har stor betydelse som rastplats för vattenfåglar. 24 km från Gjøl ligger Fosdalen och Langdalen - två stora, nord-/sydgående dalar, som mynnar ut i den 66 m höga inlandssluttningen Lien. Här finns det chans för många härliga vandrings turer.

Aktiviteter

Det finns fina surfingmöjligheter utanför Gjøl, men det är också det sista bra surfstället innan Kattegat. Det finns gräsmattor ända ut till vattenbrynet och en surfbrygga. Möjlighet för att spela golf finns på Øland Golfklubbs banor, ca 7 km från Gjøl, men Ni kan också hitta en härlig golfbana i Åbybro, ca 13 km från Gjøl.

Sevärdheter

Upplev den årliga hamnfesten på Gjøl, som äger rum i slutet av augusti månad. Kokkedal Slott är en idylliskt belägen tre-flyglad herrgård, som är inrättat som hotell och restaurang. På herrgården Oxholm är den tillhörande klosterkyrkan öppen för offentligheten.

Utflykter

Aalborg är Nordjyllands 'huvudstad' och ligger ca 25 km från Gjøl. Här finner Ni konst, kultur, gågator, den charmiga gamla stadskärnan, nöjesgatan Jomfru Ane Gade och diverse restauranger. Aalborg Zoologiske Have är ett barnvänligt djurrike i vackra omgivningar. Fårup Sommarland & Aquapark i Blokkhus, ligger ca 30 km från Gjøl. Vid erlagd entréavgift är det gratis tillgång till alla aktiviteter. Badorterna Blokhus, Lønstrup och Løkken, som ligger längs den jylländska västkusten är alltid värda ett besök.

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Gjöl

Sök semesterstuga
 
  •  Kategori

   ?

   1 vecka från SEK 3625,-

    

   Gjöl Stuga, Gjöl

   Reg. nr.: 30-0005

   100 m till vattnet

   Sovplatser: 4

   Sovrum: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Gjöl Stuga, Gjöl

   Reg. nr.: 30-0018

   150 m till vattnet

   Sovplatser: 6

   Sovrum: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Gjöl Stuga, Gjöl

   Reg. nr.: 30-0020

   200 m till vattnet

   Sovplatser: 6

   Sovrum: 2

  •  Kategori

   ?

    

   Gjöl Stuga, Gjöl

   Reg. nr.: 30-0019

   200 m till vattnet

   Sovplatser: 5

   Sovrum: 3

  •  Kategori

   ?

    

   Gjöl Stuga, Gjöl

   Reg. nr.: 30-0008

   110 m till vattnet

   Sovplatser: 6

   Sovrum: 2