Hyr semesterstuga i Gatten - Boka här

Stuga i Gatten, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Ta semester i det rofyllda och natursköna Limfjordslandet, som inbjuder till aktiviteter och avkoppling.

 

Gästers recension från Gatten

 
 

5 gäster har givit Gatten ett genomsnittligt betyg på 4,20 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Gatten är beläget i ett fridfullt naturområde med ängar, skogar, sjöar och golfbanor. Området är perfekt för en aktiv semester, eftersom det går att spela golf, bowla, fiska, vandra, cykla, segla och njuta av naturen inom en radie av bara några kilometer från Gatten. Gatten är beläget mellan Løgstør (15 km) och Års (13 km) och i västlig riktning är det 16 km till badstranden i Limfjorden i Trend. Området är känt för Himmerland Golf & Country Club, som bl. a har 3 utmanande, 18-håls banor. Här finns bra möjligheter för shopping samt restauranger på de närliggande orterna Løgstør, Års och Farsø.

 
Sjön Sjørup i Gatten är omgiven av skogar, grönområden och sommarstugor I Gatten kan ni besöka Himmerland Golf Klub Den stora golfturneringen Sjön Sjørup i Gatten lockar till segling och fiske
 

Strande

Det går att bada i några av områdets mindre sjöar och 16 km längre bort kan Ni njuta av Limfjordsstranden i Trend, som är en fin, lång och barnvänlig badstrand med små vågor. Från stranden är det vacker utsikt till ön Livø. Det är förbjudet med bilkörning på stranden. Här finns det fina möjligheter för windsurfing. Vill Ni bada vid Västerhavets härliga sandstrand med vågor och sanddyner, skall Ni köra 35 km norrut.

Natur

Gatten omges av ett grönt landskap med lätt kuperade ängar, små skogar, åar och sjöar. Sjørup Sø är 20 ha stor och vackert belägen nära Gatten. Här kan Ni vandra eller fiska. I den mindre sjön Øjesø, också nära Gatten, kan Ni bada.

Aktiviteter

Bara 1 km från Gatten centrum ligger den berömda Himmerland Golf & Country Club med 3 utmanande, 18-håls banor, driving range, putting green och shortgame area. Himmerland Bowling & Sport Center vid golfbanorna har bl. a bowlingbanor av internationell klass, squashbanor, pool, lekrum, spelautomater, ett stort café och en trevlig bar. Sportfiskare kan kasta ut linan i områdets åar och sjöar, bl. a i Sjørup Sø och i Limfjorden. Dessutom kan Ni besöka Put & Take sjön Søttrup Fiskesø, som har en härlig, 7 000 m2 stor och 9 m djup sjö med klart vatten och en sjö för barnen på 700 m2 (3 km söder om Gatten). Ni kan vindsurfa och segla med hjälp av motor- eller segelbåt på Limfjorden. Dessutom finns det en inomhus gokartbana, segelflyg klubb och två hamnar för sportsegelbåtar. Mot entréavgift på Rønbjerg Feriecenter har Ni tillgång till subtropiskt badland och massor av andra aktiviteter för såväl barn som vuxna (16 km).

Sevärdheter

I Bjørnsholm Bugt, nära Trend, hittar Ni det imponerande, 3-längade medeltidsklostret Vitskøl Kloster från 1157. Här kan Ni se på slottsruinen, örtagården och platsen med de vackra byggnaderna (13 km). Fästningsanläggningen Aggersborg från 980 är en av de största ringborgbarna i Danmark med spår av 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt där Limfjordens är som smalast (17 km). På många platser i området kan Ni besöka de lokala konsthantverkarna, se dem arbeta i sina verkstäder och beundra deras alster.

Utflyktsmål

Ertebölle-kulturen vittnar om bosättningarna kring Limfjorden under stenåldern för flera tusen år sedan. I Ertebölle grävdes det första arkeologiska avskrädeshöget fram 1890. På stenålderscentret i Ertebölle kan ni lära er mer om stenålderns samhälle (22 km). Från Rönbjerg (16 km) kan ni ta färjan till den vackra ön Livö, som är bilfri och mycket naturskön. Här kan ni uppleva det rika djurlivet längs de många markerade vandringslederna. På ön Fur, som ligger intill Trend och Ertebölle (16 km), hittar ni natursköna och karaktäristiska landskap som präglas av kuststräckor, åkermarker, sjöar, skogar och utgrävningar av pirer. Herrgården Hessel ligger på halvön Louns och är ett intressant utflyktsmål. Här kan ni få en guidad rundtur på herrgården och delta i aktiviteter (31 km). Stanna upp i forntiden och upplev friluftsmuseet Hjerl Hede, där ni får en bra inblick i det dagliga livet för mer än 100 år sedan. Känn atmosfären mellan de gamla husen, gårdarna och verkstäderna (75 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Gatten

Sök semesterstuga
 
  •  

   Gatten Stuga, Gatten

   2 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 2  
   Reg. nr.: 36-0003

    
   1 vecka från SEK 3657,-