Hyr semesterstuga i Ertebölle - Boka här

Stuga i Ertebölle, Limfjorden, Danmark till uthyrning!

Ertebölle ligger i Himmerlands vackra natur, precis ut mot Limfjorden.

 

Gästers recension från Ertebölle

 
 

22 gäster har givit Ertebölle ett genomsnittligt betyg på 4,36 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Hyr en sommarstuga i detta lugna område, med vacker natur, frisk luft och gott om plats. Dessutom har geologiska och arkeologiska fynd genom åren givit området stor historisk betydelse. Vid Ertebölle finner ni en härlig strand med utsikt till ön Livö. Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror nära sommarstugeområdet. Flera affärer och restauranger hittar ni på de intilliggande orterna Lögstör, Farsö och Aars. I en sommarstuga här kan ni verkligen njuta av de vackra omgivningarna och i många av våra sommarstugor är er hund välkommen.

 
Ertebølles härliga Limfjordsstrand nedanför de höga sluttningarna i sommarstugeområdet Badbrygga vid stranden i semesterområdet Ertebølle De höga sluttningarna bortom Limfjordsstranden i Ertebølle Upplev forntiden på Stenåldercentret i Ertebølle
 

Strande

Ertebölle Strand är en underbar strand med mycket klart vatten. Stranden kännetecknas av höga, bevuxna klinter/branter och djupt vatten. P g a det djupa och klara vattnet är Ertebølle Strand ett bra ställe att dyka på. Det finns - med lite tålamod - möjlighet att hitta historiska fossiler och försteningar här. En härlig, barnvänlig strand med sandbotten och grunt vatten hittar Ni vid Trend, ca 3 km norr om Ertebölle.

Natur

I Erteöølle kan ni uppleva en vacker natur och med en sommarstuga som bas, kan ni gå på många bra utflykter i området. Från Ertebölle berg kan ni njuta av den vackra utsikten över Limfjorden. I Trend skog, som ligger bakom byn Trend, finns den kungliga Jaktstugan samt många, bra vandringsstigar. Trend Å, som rinner från Vester Hornum och ut till Limfjorden, är populär bland sportfiskare. Urhehøj- och Myrhøj Plantage var tidigare en kulturskog, men är nu en orörd urskog och ett spännande utflyktsmål. Hyllebjerg Bakker är ett underbart naturlandskap med bra vandringsstigar. Området är med sina sjöar och mossar ett fantastiskt ställe för flyttfåglar och ett eldorado för ornitologer. Njut av utsikten över Himmerland och Limfjorden från toppen av backarna. Från Rönbjerg kan ni ta färjan till den lilla ön Livö. Ön är bilfri och erbjuder en skön natur med stora ekskogar, flera markerade vandringsstigar, klinter, ett rikt djurliv med bl a sälar - en fantastiskt rogivande plats.

Aktiviteter

Sommarstuguthyrning i Ertebölle ger er en mängd olika aktiviteter. Vid Gatten nära Farsö ligger en av Nordeuropas största och flottaste golfbanor; Himmerland Golf & Country Club. Det finns också bra möjligheter för sportfiskare i sjön Sjørup, i ån Trend, i Limfjorden samt i områdets Put & Take fiskesjöar. Inom Rönbjergs semesteranläggning har ni tillgång till subtropiskt badland och massor av andra attraktioner för såväl barn som vuxna. Attraktionerna är avgifts-belagda. Upplev den vackra naturen på nära håll längs flera cykel- och vandringsstigar i området. På Limfjorden finns det möjligheter att vindsurfa och segla eller köra motorbåt. Dessutom finns det i området, en bowlingbana, inomhus go-cartbana, segelflyg klubb och två hamnar för segelsport.

Sevärdheter

Ertebölle kulturen vittnar om bosättningar omkring Limfjorden under stenåldern för mer än 6000 år sedan. I Ertebölle grävde man fram det första arkeologiska hushålls-avfallet 1890. I stenålderscentret finns upplysningar om stenålderssamhället, genom spännande utställningar och aktiva verkstäder. I Björnsholm bukten ligger det imponerande 3-längade medelåldersklostret Vitskøl Kloster från 1157. Här ges möjligheter att få uppleva kyrkoruinen, köksträdgården med olika sorters örter och hela denna plats med de vackra byggnaderna. Herrgårdsmuseet Hessel ligger på halvön Louns vid Hvalpsund (18 km). Fästningsanläggningen Aggersborg från 980, är en av de största ringborgarna i Danmark med spår från 48 långhus. Vikingaborgen ligger mycket strategiskt vid Limfjordens smalaste passage (25 km).

Utflyktsmål

På ön Fur, som ligger intill Trend och Ertebölle, finns det olika och ett annorlunda landskap, som kännetecknas av platta ängar, sjöar, fält, kullar, branta kustklippor, skogar och forntidsgravar. Ta med barnen till Jesperhus vid Mors. Den imponerande och vackra blomsterparken bjuder också på aktiviteter som djungel zoo, lekland och badland (46 km). Gå med ned under jorden i Mönsted Kalkgruvor i Stoholm. Här kan ni följa en lång gruvgång, varav 2 km är upplyst. Upplev de stora underjordiska grottorna och smala passager samt en ljusshow, som speglar i en av de stora sjöarna i kalkgruvan (52 km). Ni kan också gå tillbaka i tiden och besöka den populära sevärdheten, Hjerl Hede Friluftsmuseum. Här får ni en autentisk inblick i livet, som det föregick i en by för 100-200 år sedan. Upptäck och se på hus, gårdar, verkstäder, affärer och husdjur i den charmiga byn (63 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Ertebölle

Sök semesterstuga
 
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   400 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0065

    
   1 vecka från SEK 3947,-
    
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

   6 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   1000 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0068

    
   1 vecka från SEK 3505,-
    
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

   3 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0045

    
   1 vecka från SEK 3434,-
    
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

   5 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   900 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0053

    
   1 vecka från SEK 2929,-
    
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: no   •   500 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0012

    
   1 vecka från SEK 3139,-
    
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

    

   Sovplatser: 6   •   Sovrum: 3
   Husdjur tillåtit: 1   •   2000 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0069

    
   1 vecka från SEK 4360,-
    
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: no   •   600 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0070

    
   1 vecka från SEK 4842,-
    
  •  

   Ertebölle Stuga, Ertebölle

   4 Recensioner


    

   Sovplatser: 8   •   Sovrum: 4
   Husdjur tillåtit: 2   •   800 m till vattnet
   Reg. nr.: 35-0066

    
   1 vecka från SEK 3649,-