Hyr semesterstuga i Svelmö - Boka här

Stuga i Svelmö, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Tillbringa din semester i en sommarstuga på Svelmø

 

Gästers recension från Svelmö

 
 

gäster har givit Svelmö ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Allmänt

Svelmø är en obebodd pärla i södra Fyns skärgård på ca 30 ha, vilket gör det möjligt för dig att tillbringa en unik semester i en sommarstuga. Du bor omgiven av södra Fyns skärgård och Svelmøs vackra natur. Du har havsutsikt och utsikt till Fyns fastland på den ena sidan och Avernakø till den andra sidan. Ön är perfekt, om du vill komma bort från vardagens stress och jagande, och koppla av på dina egna premisser utan något eller någon som stör dig. Här har du tid att njuta av lugn och ro i naturen och helt gå ner i varv. Svelmø består av två öar, Lille Svelmø och Store Svelmø, och de två öarna är förbundna via ett smalt näs. Båda öarna är privatägda. Även om öarna är privatägda, så är det tillåtet att gå på obrukade marker och längs med stranden. Du kommer till Svelmø med traktor, men det är också möjligt att gå de 400 metrarna från Fyns fastland och över till Svelmø, när det är lågvatten. När du hyr en sommarstuga på Svelmø, hjälper lokalkontoret till med transporten till ön.

 

Djurliv

Det finns ett rikt fågelliv på Svelmø, där bl.a. havstärnor, fiskmåsar och skrattmåsar har kolonier. Backsvalor häckar i klipporna på Store Svelmø, där svalorna gräver gångar i klipporna på 50 - 120 cm. I slutet av gångarna ligger deras bon, väl skyddade från rovdjur. Backsvalan är fredad och den är med sina 12 cm Danmarks minsta svaleart. Tornfalken, som gärna häckar i håligheter, använder sig av backsvalornas gamla gångar, och ni kan därför se tornfalkar som häckar i klipporna på Store Svelmø. Svelmø lockar också till sig många andra typer av fåglar, som antingen använder ön som en plats för vila eller söker föda. Du kan ha tur att t.ex. få se grågås, vanlig kärrsnäppa, häger och småskrake.

Stora Svelmø är en moränö med kullar, där en del av markerna har odlats och en del är inhägnad för betande djur. Den högsta punkten på Svelmø är 15 meter över havets yta. Kustlinjen består dels av klippor och två kullar, den södra kullen heter Svelmø Trille och den norra Lille Svelmø, som också är vägen till Nab på Fyn, när tidvattnet är lågt. Den platta Lille Svelmø är en 2,5 km lång, smal och slingrande ö. Lille Svelmø är obrukad och den förändras ständigt på grund av väder och vind. Under vintern får sandavlagringar ön att växa.

Aktiviteter

Sevärdigheter

Svelmø ligger mellan de charmiga städerna Fåborg och Svendborg på södra Fyn. Den mysiga, gamla handelsstaden Fåborg och hamn- och sjöfartsstaden Svendborg, bjuder båda på många intressanta sevärdheter, mysiga kaféer och restauranger och bra stämning. Besök Fåborg Arrest, som är Danmarks enda, allmänt tillgängliga fängelse. Den fängslande utställningen tar er med på en resa i straffmetoder från medeltiden och fram till idag. I Fåborg kan ni också se staden i en miniversion av den, som Fåborg såg ut år 1900, i skalan 1:10. På Fåborg Museum kan du njuta av Fyns egna konstnärers målningar och skulpturer. I Svendborgs äldsta byggnad, Anne Hvides Gård, kan du lära dig mer om Svendborgs historia och södra Fyns arkeologi. Du kan också utforska den gamla stadskärnan med små, mysiga gator, torg och charmiga innergårdar. Från hamnen i Svendborg kan du ta en båttur runt södra Fyns skärgård.

Udflyktsmål

På det imponerande slottet Egeskov Slott i Kværndrup kan du bl.a. se på den vackra trädgårdsanläggningen, en gigantisk labyrint och fler museer (23 km). Besök 700 fåglar från hela världen i Frydenlund Fuglepark i Tommerup, och ta en promenad i den vackra naturparken med dammar och voljärer (32 km). Naturama i Svendborg är ett modernt zoologiskt museum, som berättar om djur och natur med vackra, imponerande utställningar (20 km)

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Svelmö

Sök semesterstuga