Hyr semesterstuga i Lökkeby - Boka här

Stuga i Lökkeby, Fyn och öar, Danmark till uthyrning!

Tillbringa semestern i en sommarstuga i Lökkeby på Langeland. Här bor du i natursköna omgivningar, ända ute vid Langelandsbältet och i närheten av färjeläget Spodsbjerg. En sommarstuga i Lökkeby är en bra utgångspunkt för en aktiv familjesemester. Här kommer ni att vara i närheten av många sevärdheter.

 

Gästers recension från Lökkeby

 
 

gäster har givit Lökkeby ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Det lilla sommarstugeområdet Lökkeby ligger i ett fridfullt område, strax norr om hamnstaden Spodsbjerg på Langelands östkust. När du tillbringar semestern i en stuga i Lökkeby, är du i närheten av mysiga småstäder, vacker natur, stränder och många intressanta sevärdheter, som t.ex. det vackra Tranekær slott. En semester i en sommarstuga i Lökkeby är en bra utgångspunkt, om du vill vara aktiv i naturen och besöka historiska sevärdheter. Du kan handla matvaror i Tullebölle eller Spodsbjerg, båda 1 km från Lökkeby, eller besök Langelands charmiga huvudstad Rudköbing, där det finns en småbåtshamn, stadsliv och många attraktioner (9 km).

 
Lugn och ostörd badstrand i sommarstugeområdet Lökkeby Sandstrand med låga sanddyner och klart badvatten i fritidsområdet Lökkeby Bred badstrand i hamnstaden Spodsbjerg, bara 3 km söder ut I närheten av sommarstugeområdet Lökkeby kan ni uppleva det vackra slottet Tranekär
 

Strande

Ni kan gå utmed flera stigar från sommarstugeområdet ned till badstranden i Lökkeby. Stranden är en fin och lugn badstrand med sandbotten. Dessutom kan ni bada vid den breda och barnvänliga stranden Drejet i Spodsbjerg i söder.

Natur

Sommarstugeområdet Lökkeby är omgivet av strand, skog, fält, träsk och vattendraget Akkermoserenden, som rinner mellan Tullebölle och Lökkeby. Lökkeby Enge är ett ängsområde vid kusten, som ger utmärkta förutsättningar för vadarfåglar. I Spodsbjerg finns de karakteristiska Hatbakker (sandbankar liknande "hattkullar"), som bildades under den sista istiden. Runt Tranekär hittar ni flera små skogar med markerade vandringsleder. Och längs med vägarna kan ni uppleva ett rikt fågelliv. Som något helt unikt, kan ni också uppleva vilda hästar av rasen Exmoor, på flera ställen på Langeland. Hästarna går omkring på stora, inhägnade områden, som även är tillgängliga för allmänheten. Se t.ex. på hästarna från Hatbakken Örnehöj på Gulstav Mose och vid Flådet nära Tranekär.

Aktiviteter

Den vackra naturen, som omger sommarstugorna i Lökkeby, kommer att locka er till cykel- och vandringsturer. Ni kan också fiska i vattnet såväl som i områdets vattendrag och Put & Take fiskesjöar. Den 150 km långa kusten på Langeland, erbjuder fina möjligheter till att bada, dyka, surfa och segla när ni tillbringar semestern i en sommarstuga i Lökkeby. I Humble kan ni spela golf på den natursköna golfbanan på Langlands Golf Klubb (21 km).

Sevärdheter

Ett av Langelands vackraste forntidsminnen är långdösen Lökkebydyssen, som ligger strax utanför er sommarstugeområde. I allmänhet är Langeland rik på gånggrifter, långa gravrösen och bronsåldersgravhögar. 3 km inåt landet, bortom Lökkeby ligger det röda slottet, Tranekär slott. Slottet ligger högt på en kulle vid Tranekär Slottspark i den idylliska staden Tranekär med gamla korsvirkeshus och skulpturen Galakse. Den fina slottskvarnen i Tranekär, fungerar som ett museum av vindkraft och värt ett besök.

Utflykter

Besök Rudköbing, där det finns vackra byggnader, mysiga gator och små, mysiga torg. Här kan ni också besöka en charmig småbåtshamn, Langelands Museum, H. C. Örsteds utställning, Öhavets Smakkecenter (typ av jollar i skärgården) och flera gallerier (9 km). På Koldkrigsmuseet Langelandsfortet i Bagenkop, kan ni se på ett nedlagt fort, ubåten Springeren och fartyget Askö, som tar bort minor till sjöss, bland mycket annat (32 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Stugor i Lökkeby

Sök semesterstuga