Hyr semesterstuga i Fuglsö - Boka här

Stuga i Fuglsö, Djursland och Mols, Danmark till uthyrning!

Fritidsområdet Fuglsø är vackert beläget ut mot Ebeltoft vik med det fridlysta och spektakulära landskapet Mols Bjerge i bakgrunden.

 

Gästers recension från Fuglsö

 
 

gäster har givit Fuglsö ett genomsnittligt betyg på 0,00 av 5 möjliga stjärnor.

 

Område

Tillbringa er semester i det trevliga sommarstugeområdet Fuglsø, som ligger direkt upp mot kuperade, fredade områden och i närheten av näset Draget, som förbinder halvön Helgenæs med Mols. Fuglsø är en naturskön del av Danmark och en underbar semesterort för er, som vill tillbringa er semester i rogivande omgivningar och om ni vill vara aktiv i naturen. Fuglsø är också en bra utgångspunkt för utflykter till Djurslands större städer och många attraktioner. T.ex. ligger den historiskt intressanta staden Ebeltoft, med all sin atmosfär, endast 13 km från Fuglsø, och här finns det gott om affärer, restauranger, vackra, gamla hus och flera intressanta sevärdheter.

 
Lång badbrygga nedanför de höga kullarna vid sommarstugeområdet Fuglsø I fritidsområdet Fuglsø kan ni bada från stranden och från den långa badbryggan Utsikt över det kuperade landskapet mot Ebeltoft Vig från sommarstugeområdet i Fuglsø Den vackra krogen, Fuglsø Kro med halmtak, ligger i närheten av sommarstugorna i Fuglsø
 

Strande

I Fuglsø kan ni bada vid en liten, lugn och barnvänlig badstrand med en badbrygga. Ett par kilometer norrut, kan ni utnyttja den långa badstranden vid semesterorten Fjellerup.

Natur

Sommarstugorna i Fuglsø är omgivna av Fuglsø Bakker, ett kuperat, fredat naturområde, samt skog och hav. Precis bakom fritidsområdet ligger Nationalpark Mols Bjerge. I det storslagna naturlandskapet finns det en omväxlande natur med ett antal vandringsleder och ridstigar, cykelleder, utsiktsplatser och ett rikt djurliv. Från utsiktsplatserna Agri Bavnehøj (137 m.ö.h.) och Trehøje (127 m.ö.h.) kan ni njuta av att se på Mols, Kalø vik, Ebeltoft vik och Kattegatt. Strax söder om Fuglsø kan ni titta på den trevliga, vackra och mycket kuperade halvön Helgenæs.

Aktiviteter

Den vackra naturen, som omger Fuglsø, är perfekt för promenader, ridning och cykelturer i de rofyllda omgivningarna. Ni kan hyra hästar och följa med på guidade ridturer på flera ställen i området. Kusten utanför Fuglsø är mycket lämplig för havskajaksegling. Vid Fuglsø-Bogens Hoved, på båda sidor om Draget samt på den södra spetsen av Helgenæs finns det riktigt bra fiskemöjligheter . Ni kan också fiska i ån Femmøller samt i områdets Put & Take fiskesjöar. I Djursland finns det flera vackra golfbanor. Den närmaste banan är Kalø Golf Club, och därifrån har ni utsikt över Århus bukt och Kalø slottsruin.

Sevärdheter

Ni kan se på gravhögar, befästningar och andra forntidsminnen i naturen runtomkring Fuglsø och i Nationalpark Mols Bjerge. På Helgenæs finns det också flera forntidsminnen och gamla bymiljöer med smala gator och välbevarade, små hus. I den charmiga, 700 år gamla staden Ebeltoft finns det många historiska sevärdheter. Ni kan ev. ta en promenad i den äldsta delen av staden, på de gamla kullerstensbelagda gatorna, mellan de skeva hus och mysiga små butiker. I Ebeltoft kan ni även se på världens största fartyg i trä, Fregatten Jylland (13 km). Upptäck Kalø slottsruin från 1313. Ruinen är vackert belägen i Kalø vik och har många otroliga och spännande berättelser i sina gömmor (14 km).

Utflykter

Besök den vackra safariparken Ree Park, upplev djur från flera kontinenter, följ med på Land Rover Safari eller prova en ridtur på en kamel (19 km). I Skandinavisk Dyrepark kan ni komma alldeles i närheten av björn, isbjörn, varg, räv, älg och flera andra spännande djur. Från den 250 meter långa gångbron kan ni titta på djuren i de gröna omgivningarna (27 km). Djurs Sommarland är en härlig nöjespark med hela 8 temaland, sevärdheter och upplevelser för hela familjen (34 km). På Gl. Estrup Herregårdsmuseum kan ni njuta av, att se på ett slott, som är omgivet av en vallgrav, skogar och fält. Innomhus kan ni bl.a. titta runt i ett herrgårdskök, en riddarsal, herrskapssalonger och spännande interiörer (37 km). I Kattegatcenter lever mer än 250 arter av havsdjur, och ni kan bl.a. se på haj, fisk och bläckfisk från glastunneln under ett av akvarierna (41 km).

 

Författare:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

0 Stugor i Fuglsö

Sök semesterstuga