Statens Museum for Kunst


Utställningssal på SMKSMK
SMK (Statens Museum for Kunst) är Danmarks största konstmuseum och ligger mitt i Köpenhamn, bara 5 minuters gång från Nørreport Station. Här kan man uppleva den allra modernaste konsten i all dess omtumlande mångfaldighet, se de största pärlorna från den nordiska guldåldern och komma i kontakt med medeltidens europeiska klassiker. Avsluta gärna besöket med en kopp kaffe i solen i museumsparken eller få en konstpaus i caféet, med brunch och hembakat.   

Kom underfund med konsten på många sätt, när den året runt uttrycks genom nya specialutställningar, performances, koncerter, art talks, film och verkstäder för barn. Och det finns mycket mer att välja mellan. Läs mer om SMK´s alla utställningar och arrangemang på smk.dk

BARNENS SMK
En mängd erbjudanden till barnfamiljer öppnar möjligheten för att utforska och undersöka kreativitetens många vägar på SMK. Delta i visningar för barn, besök ritsalen, prova familjespelet Match SMK eller se SMK´s barnutställningar. I Barnens Verkstad, där konstnärer varje weekend guidar barn in i konstens värld, kan barn skapa konstverk av lera, papper, duk, målfärg, blyertspennor, limpistoler och penslar.

Den första söndagen i varje månad är det extra fokus på aktiviteter för barn. På Scenen är alla inviterade att utforma stora gemensamma konstverk i samarbete med akademiutbildade konstnärer och barnen inbjuds till speciella guidade visningar på tvärs av museets samlingar.
Barn målar varandra
SMK´s fasad
SMK Museumspark
 

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48-50

1307 København K

Tlf: 33748494

www.smk.dk/

Visa på karta Visa på karta