Amalienborg


Amalienborg slottsplats Upplev det kungliga livet förr och nu

Amalienborg bjuder på två kungliga upplevelser och låter dig komma tätt inpå den kungliga historien under de senaste 250 åren.
Museet i Christian VIII’s Palæ presenterar de senaste kungarna och drottningarnas privata rum och en utställning om monarkin med dess många traditioner.
Museet går tillbaka 150 år i tiden till Christian IX och drottning Louise, som blev kända som "Europas svärföräldrar" på grund av att fyra av deras barn besteg troner i Europa som t.ex. Kejsarinna av Ryssland, Drottning av England, Kung av Grekland och Kung av Danmark.
Museets samling vittnar om ett starkt familjeband med många målningar och värdefulla fotografier av den vittomfattande familjen som drar trådar till många av Europas kungahus idag. Som i en tidsresa är Christian IX och Drottning Louise och deras avkomlingars rum intakta. Varje rum vittnar om samtida trender och de boendes personliga smak - vare sig de är i ”klunkestil” (dansk inredningsstil ca. 1870–1910), militärstil eller ridderligt inspirerade.
I trädgårdsrummet kan du få en glimt av det kungliga livet och av monarkin under 2000-talet. Med en kunglig titel följer många uppgifter och traditioner, vilket utställningen ger möjlighet till att utforska, så att den besökande får en fin förståelse för vad det vill säga att vara kunglig idag.
Och glöm inte husets maskot, elefanten Hannibal, som möter barnen i ögonhöjd med gåtor och frågor, som gör besöket ännu mer spännande för våra små gäster.

De flesta dagarna är det även tillträde till de kungliga representationslokalerna på Beletagen direkt från museet, där du kan se den vackra ”Galasalen” och salen med Bertel Thorvaldsens förgyllda statyetter från 1820-talet.

I Christian VII: s Palæ kan du gå i de kungliga gästernas fotspår och bli visad runt i de praktfulla rummen, där nyårstaffel och andra festligheter avhålles. Du kan boka en plats på en av våra guidade turer via hemsidan, www.amalienborg.dk eller i biljettförsäljningen i Christian VIII: s Palæ.


Rum på Amalienborg
Målning med två flickor
Slottssal med ljuskrona
 

Amalienborg

Christian 8.s Palæ

1257 København K

Tlf: 33 12 21 86

www.kongernessamling.dk/amalienborg/

Visa på karta Visa på karta