Den Blå Planet


Den blå PlanetDen Blå Planet bjuder på en massa spännande upplevelser. Nordeuropas största akvarium tar er med på en resa, där ni kommer väldigt nära på havets förunderliga värld. Besök de lekfulla havsuttrarna Mojoe och Agnes i den nya havsutteranläggningen, som är specialdesignad för havsutterns ystra upptåg.
Ta turen till den varma Oceanen, där hammarhajar med elektriska sinnen patrullerar tillsammans med enorma rockor. Gå på upptäcktsfärd vid korallrevet, där vackra fiskar i alla färger simmar runt bland vackra, levande koraller.

Amazonas bjuder på action, när 2 000 glupska pirayor med rakbladsvassa tänder sliter köttet av sitt byte, medan fisk från haven runt omkring oss kan upplevas i den kalla norden. Lyssna också på märkliga sjöförklaringar, ta på levande krabbor och sjöstjärnor, och sätt ert fingeravtryck med äkta bläckfiskbläck. På Den Blå Planet finns det upplevelser för alla.

Njut också av utsikten över Öresund från restaurangen ØST. Här bågnar menyn av läckra rätter, inspirerade av det nordiska köket. Med säsongens färska råvaror och fisk och skaldjur från haven runt omkring oss, så finns det något för alla smaker.
Hajtunneln i Den Blå Planet
Den tropiska delen av Den Blå Planet
 

Den Blå Planet

Jacob Fortlingsvej 1

2770 Kastrup

Tlf: 44 222244

denblaaplanet.dk/

Visa på karta Visa på karta