Attraktioner

Danmark är ett litet land med inte mindre än 405 namngivna öar. Avstånden är små, så det spelar ingen roll var Ni semestrar, för det är aldrig långt till närmaste stad eller till vattnet.


Aktiv semester

Aktiv semester

Danmark är perfekt för en aktiv familjesemester. Ni kan besöka tropiska badland och simhallar, hyra hästar, båtar och surfingbrädor eller ta en tur med dressin och veterantåg. Barnen kan vältra runt på lekplatser och i lekland. Ni kan dessutom vara med på festivaler och gå på sommar- och julmarknader.

Byggnadsverk

Byggnadsverk

Upplev historiskt intressanta och vackra slott, herrgårdar, kloster, kyrkor, medeltidsborgar och ruiner, som alla avspeglar en del av Danmarks historia. På många platser i landskapet kan ni se välbevarade vatten- och väderkvarnar, modern arkitektur, fyrtorn och skulpturer. På Bornholm kan ni se på de karaktäristiska rundkyrkorna.

Fiskeområden

Fiskeområden

Danmark är full av vackert belägna Put & Take fiskesjöar, där ni kan fånga matfisk som t.ex. öring med fluga eller spinner. Några fiskeparker erbjuder många faciliteter - andra bara en fiskrensplats. Ni kan köpa fiskekort på plats.

Nöjen

Nöjen

Se fram emot Danmarks nöjesparker, tivolin och sommarland. Här kan hela familjen roa sig tillsammans, prova på nya och nervpirrande nöjesaktiviteter eller roa sig på de små barnens premisser. Vuxna gäster kan även prova lyckan i ett av landets kasinon.

Friluftsmuseer

Friluftsmuseer

Upplev Danmark som det var förr i tiden. Ni kan se på byar från stenåldern, medeltiden och vikingatiden, hembygdsgårdar, korsvirkeshus och gamla småbyar, som har återuppbyggts till ursprunglig stil. Följ aktiviteterna på nära håll eller var själv med när frilandsmuseerna levandegörs.

Golfbanor

Golfbanor

Golfspelare har fina förutsättningar i Danmark. Här finns allt från små, 9-håls banor till stora, internationella golfanläggningar med 27-håls banor. Banorna är naturskönt belägna och har ofta Pay & Play faciliteter.

Kulinariska specialiteter

Kulinariska specialiteter

Besök några av landets matproducenter, som använder sig av lokala och ekologiska råvaror för att framställa matvaror av hög kvalitet. Se hur produkterna produceras i bl. a. rökerier, bryggerier och karamellkokerier samt ett saltsyderi, där salt utvinnes ur grundvattnet.

Kulturhistoria

Kulturhistoria

Gå på upptäcktsfärd i Danmarks historia och få en inblick i gamla tider. I Danmark finns ett antal intressanta slottsruiner, gravkullar, järnåldersboplatser, gravplatser, vikingaborgar, fästningar, gånggrifter och gamla verkstäder.

Konst & hantverk

Konst & hantverk

Upplev utställningar med konsthantverk eller besök konstnärerna i deras aktiva verkstäder och se hur de skapar målningar, skulpturer, keramik, glaskonst, stearinljus och smycken bland mycket annat. Ni kanske själv vill prova på att stöpa ljus eller blåsa glas.

Museer

Museer

Danmark är fullt av museer. Ni kan besöka allt från små sockenmuseer till stora, internationella museer med världsberömda verk. Några av museerna ar specialiserat sig på ett tema eller en konstnär och andra visar varierande särutställningar.

Natur

Natur

Danmark kännetecknas av vackra naturområden och nationalparker. Upplev bl.a. trädgårdar, vackra skogar, bevuxna sanddyner, fågelreservat, kalkgruvor och molergravar, naturligt bildade samt vackra parker och botaniska trädgårdar.

Upplevelsecentra

Upplevelsecentra

Experimentera och lek med maskiner och installationer och lär er mycket mer om bl.a. fysik, kemi, rymdfart, naturen och havet. Upplevelsecentrena förmedlar kunskap genom roliga upplevelser och interaktiva utställningar.

Zoos

Zoos

Ni kan se all världens djur i Danmark. Ni kan uppleva stora och små djurparker, salt- och sötvattensakvarier samt djurparker, där djuren går fritt omkring. Dessutom kan ni besöka naturreservat med kronvilt, bondgårdar med djur, örnreservat och tropiska anläggningar med exotiska djur.

Gratis entré för barn

Gratis entré för barn

Ta semester i en stuga i Danmark och utnyttja alla de gratis attraktionerna för barn i ert semesterområde.

Lekplatser

Lekplatser

Danmark är ett mycket barnvänligt land och har därför många lekplatser runt om i landet och lekplatserna kan finnas på alla möjliga ställen. Danska barn älskar att vara utomhus, och vilken tid passar bättre för det än semestern, där barnen kan leka hela dagen lång.