Stugor i Storköpenhamn
Destination

Storköpenhamn

Storköpenhamn

Hyr semesterstuga i Storköpenhamn - Boka här

Stuga i Storköpenhamn, Själland, Danmark till uthyrning!

Vill ni bo i lugna omgivningar, men ändå nära huvudstadens liv och rörelse, är Storköpenhamn ett bra val.

Område

Storköpenhamn täcker ett område runt huvudstaden, där ni inte befinner er längre bort än högst 15 km från stadens centrum. Här hittar ni rogivande och trevliga semesterområden med bra buss- och tågförbindelser till Köpenhamn. Här kan ni njuta av närheten till både havet och storstadens pulserande liv. Och ni kan utnyttja flera bra badstränder i området.

Strande

Området Storköpenhamn erbjuder flera vackra och barnvänliga badstränder. Ni kan bland annat utnyttja en fin sandstrand med badbrygga och små sanddyner med vegetation i Brøndby Strand och en vacker sandstrand med en badbrygga i Ishøj Strand. Något närmare centrum ligger Amager Stranpark på en 2 km lång konstgjord ö med en stor lagun med sandbotten och sanddyner. Norr om Köpenhamn hittar ni det populära Bellevue Strandbad. Prova även Havnebadet Islands Brygge, Havnebadet Fisketorvet, Stranden Urban Beach vid Carlsberg City och Havnebadet Sluseholmen.

Natur

Storköpenhamn har många vackra grönområden. Ni kan bland annat njuta av åsynen av den vackra Botaniska Trädgården i centrala Köpenhamn, gå på promenad i den trevliga Bröndby Skogen, i Kongelunden på Amager, som är mycket rik på olika växt- och fågelarter, samt i Dyrehaven med det nyligen restaurerade slottet Eremitaget och ett stort bestånd med vildhjort. Ca 25 km från centrum ligger Furesøen, Danmarks djupaste sjö. Här kan ni segla, bada, fiska och gå på promenader runt sjön.

Aktiviteter

De många skogarna, parkerna och grönområdena lockar till promenader och cykelturer. Området är också rikt på golfbanor och ni kan bland annat prova på de välskötta banorna på Brøndby Golfklubb, Copenhagen Golf Center och Helsingör Golfklubb. Sportfiskare kan prova lyckan från land, i hamnarna eller i någon av områdets Put & Take fiskesjöar. Dessutom erbjuder området på en uppsjö av simhallar, bowlingbanor och andra idrottsanläggningar.

Attraktioner

Storköpenhamn bjuder på ett levande kulturliv med en mängd museer, gallerier, teatrar och musikscener. Ni kan shoppa och njuta av storstadens puls på Strøget, Europas längsta gågata, samt besöka några av de många sevärdheterna i staden. Upptäck, till exempel Tivoli, The Blue Planet, Köpenhamns Zoo, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Bakken eller kronjuvelerna på Rosenborgs slott.

Utflykter

Ni kan se skiftande utställningar på det spektakulära konstmuseet Arken i Köpenhamn i Ishøj (20 km från centrum). Norr om Storköpenhamn kan ni besöka Karen Blixen Museet i Rungsted (27 km) eller Louisiana i Humlebæk (35 km), som erbjuder många intressanta utställningar och en fin utsikt över Öresund. Kronborgs slott i Helsingör (45 km) är en imponerande syn - både in- och utvändigt. Titta på de kungliga salarna och de dystra kasematterna (underjordiska skyddsrum) under slottet. Besök nöjesparken BonBon-Land i Holme Olstrup, som erbjuder mer än 70 roliga aktiviteter för hela familjen (ca 75 km).