Förbrukningsavräkning - Praktiska-info

 

Förbrukningsavräkning

Förbrukningsavgifter (se hyreskontrakt) är inte inkluderat i hyran. Det är fasta taxor för el. och telefon. Priset för gas, vatten och oljeförbrukning o. likn. kan variera. Närmare information om detta finns i hyreskontraktet samt i stugpresentationen på hemsidan samt på förbrukningsblanketten. Ni är också välkommen att kontakta oss.

Vid ankomst
Välkomstkortet är på förhand ifyllt med aktuell mätarställning, när ni kommer till stugan. Vi ber er överföra den noterade mätarställningen till förbrukningsblanketten, som ni fick på platsen för nyckelutlämningen.

Var uppmärksam på att, det p.g.a. föruppvärmning av stugan, under perioden 1/11 till 30/4 kan vara en skillnad mellan den aktuella mätarställningen och den som är noterad på välkomstkortet. Som hyresgäst betalar ni endast för uppvärmningen - servicearbetet ingår i hyran. Det samma gäller året runt för stugor med spa med stillastående vatten och swimmingpool. Stugor med swimmingpool drar ofta lite extra ström i förbindelse med den säkerhetsmässiga kontrollen av vattenkvaliteten. Alla stugor med spa med stillastående vatten får vattnet utbytt före er ankomst - och ev. även under vistelsen, vilket medför förbrukning av energi för uppvärmning. Servicearbetet för båda kotrollerna är gratis, men ni betalar för uppvärmningen.

Vid afresa
Vid avresa ber vi er göra en avläsning och notera den aktuella mätarställningen samt räkna ut förbrukningen. Blanketten skall lämnas in på platsen för nyckelutlämningen.

Beloppet kommer att dras från er deposition, som betalas tillbaka via bank senast 2 veckor efter hyresavtalets slut. Se Deposition.

OBS! Elmätaren är oftast placerad utanpå semesterstugan. De flesta elmätare i Danmark har inget kommatecken. Alla siffror utgör hela kWh även den sista, som kan vara markerad med rött.

Läs mer om elförbrukning här.


A

 
 

B

 

C

 
 

D

 

E

 
 

F

 

G

 

H

 

I

 
 

K

 
 

L

 

M

 

N

 

O

 

P

 
 

R

 

S

 

T

 

U

 
 

V

 
 

Ö

 

Å