Historik


 

Danmarks bästa semesterupplevelser började med ett bröllop i en semesterstuga.

På 1970-talet stod många stugor tomma i det vackra, danska semesterlandet och det var så många glada semestrande människor, som gärna ville hyra dem, men de visste inte, hur de skulle hitta dem.

Då det nordjylländska paret Kjeld och Margit Andersen firade sitt bröllop 1975, hölls festen i deras trevliga semesterstuga och när brudparet åkte på bröllopsresa, hyrde de ut sin egen semesterstuga.

Hjälp till att hitta varandra
På bröllopsresan funderade Kjeld en del över, hur man kunde nå ut till de personer från när och fjärran, som gärna ville ha semester i de danska semesterstugorna. På ett eller annat sätt, skulle stugorna och gästerna ju hitta fram till varandra och kanske kunde han själv hjälpa till?

Sol og Strand bildas
Hemkommen från bröllopsresan, startade paret en liten uthyrningsverksamhet i en lada på Nordjylland. Verksamheten växte och 1992 flyttade den till nya lokaler i Blokhus. Förmedlandet av semesterstugor föregick ännu med hjälp av tryckta kataloger på flera språk, men budskapet nådde inte så långt ut i världen, som Kjeld önskade.

Lösningen visar sig
1998 skedde den stora förändringen: Sol og Strands hus kom ut på Internet. Nu kunde Kjeld erbjuda människor i hela världen, att få hyra en semesterstuga i Danmark. Med Sol og Strands hemsida på 6 språk kunde gästerna nu lätt hitta drömhuset för semestern bland de 5 000 danska stugorna på Sol og Strands hemsida.

Gästerna får mer än en semesterstuga
Och utöver att kunna hyra semesterstugor kan gäster från alla världens hörn, i dag få nyheter från semesterlandet, information om fritidsområdena och närliggande attraktioner, köpa entrébiljetter samt läsa om andra gästers upplevelser i semesterstugorna.

Så gick det till när det lilla, familjeägda stuguthyrningsföretaget blev Danmarks bästa förmedlare av semesterupplevelser.


Företagsprofil

Företagsprofil

Sol och Strand vill placera semestergästen i mitten, ge landets bästa service och vara våra semestergästers föredragna semesterstuguthyrningsbyrå.

Sol og Strands lokale håndsrækning

Sol og Strands lokale håndsrækning

Vi har afsat 1 million kroner til lokale initiativer i det danske ferieland. Alle lokale foreninger kan søge om støtten, som uddeles i løbet af 2020.

Huvudkontor

Huvudkontor

Sol og Strands huvudkontor ligger i norra Jylland, nära Nordsjön. Här finns ledningen, försäljningen/marknadsföringen, datainmatningen och finansavdelingen.

Servicekontorer

Servicekontorer

Personalen på Sol och Strand lokala servicebyråer, som ligger i semesterområdena i hela Danmark, är redo att hjälpa och vägleda er under er semester.

Gästbok

Gästbok

Se vad tidigare semestergäster tycker om stugan och området, såväl som vår service och pris. I gästboken kan ni ge er semester betyg från 1 till 5.

Trygghetspaket

Trygghetspaket

Ni kan säkert hyra en semesterstuga vid Sol og Strand, eftersom vi har inkluderat avbeställningsskydd och inventarieförsäkring samt utökad sjukvård i priset.

Historik

Historik

Läs berättelsen om Sol og Strand, som efter 40 års uthyrning av semesterstugor i Danmark fortfarande ägs av den danska familjen som grundade byrået.