Historik

Danmarks bästa semesterupplevelser började med ett bröllop i en semesterstuga.

På 1970-talet stod många stugor tomma i det vackra, danska semesterlandet och det var så många glada semestrande människor, som gärna ville hyra dem, men de visste inte, hur de skulle hitta dem.

Då det nordjylländska paret Kjeld och Margit Andersen firade sitt bröllop 1975, hölls festen i deras trevliga semesterstuga och när brudparet åkte på bröllopsresa, hyrde de ut sin egen semesterstuga.

Hjälp till att hitta varandra
På bröllopsresan funderade Kjeld en del över, hur man kunde nå ut till de personer från när och fjärran, som gärna ville ha semester i de danska semesterstugorna. På ett eller annat sätt, skulle stugorna och gästerna ju hitta fram till varandra och kanske kunde han själv hjälpa till?

Sol og Strand bildas
Hemkommen från bröllopsresan, startade paret en liten uthyrningsverksamhet i en lada på Nordjylland. Verksamheten växte och 1992 flyttade den till nya lokaler i Blokhus. Förmedlandet av semesterstugor föregick ännu med hjälp av tryckta kataloger på flera språk, men budskapet nådde inte så långt ut i världen, som Kjeld önskade.

Lösningen visar sig
1998 skedde den stora förändringen: Sol og Strands hus kom ut på Internet. Nu kunde Kjeld erbjuda människor i hela världen, att få hyra en semesterstuga i Danmark. Med Sol og Strands hemsida på 6 språk kunde gästerna nu lätt hitta drömhuset för semestern bland de 5 000 danska stugorna på Sol og Strands hemsida.

Gästerna får mer än en semesterstuga
Och utöver att kunna hyra semesterstugor kan gäster från alla världens hörn, i dag få nyheter från semesterlandet, information om fritidsområdena och närliggande attraktioner, köpa entrébiljetter samt läsa om andra gästers upplevelser i semesterstugorna.

Så gick det till när det lilla, familjeägda stuguthyrningsföretaget blev Danmarks bästa förmedlare av semesterupplevelser.


Semestra med gott hjärta
Väljer man att semestra i en sommarstuga eller hyra ut sitt fritidshus genom Sol og Strand är man indirekt med och gör skillnad för andra.

Sol og Strand ägs av ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, som startades 2019 av Margit och Kjeld Andersen. Det skedde dels utifrån ett cirkulärt perspektiv om att ge stöd där behovet finns, och dels utifrån en brinnande önskan om att bevara Sol og Strand som ett danskägt företag – även i framtiden.

Fondens syfte, förutom att säkra en fortsatt positiv utveckling av Sol og Strand, är att dela ut pengar till välgörenhetsorganisationer och lokala ändamål.

Avsikten är att såväl semestergäster som medarbetare och ägare av sommarstugor ska känna att det handlar om att ”semestra med gott hjärta” när man är en del av Sol og Strand.


Företagsprofil

Företagsprofil

Sol och Strand vill placera semestergästen i mitten, ge landets bästa service och vara våra semestergästers föredragna semesterstuguthyrningsbyrå.

Huvudkontor

Huvudkontor

Sol og Strands huvudkontor ligger i norra Jylland, nära Nordsjön. Här finns ledningen, försäljningen/marknadsföringen, datainmatningen och finansavdelingen.

Servicekontorer

Servicekontorer

Personalen på Sol och Strand lokala servicebyråer, som ligger i semesterområdena i hela Danmark, är redo att hjälpa och vägleda er under er semester.

Gästbok

Gästbok

Se vad tidigare semestergäster tycker om stugan och området, såväl som vår service och pris. I gästboken kan ni ge er semester betyg från 1 till 5.

Trygghetspaket

Trygghetspaket

Ni kan säkert hyra en semesterstuga vid Sol og Strand, eftersom vi har inkluderat avbeställningsskydd och inventarieförsäkring samt utökad sjukvård i priset.

Historik

Historik

Läs berättelsen om Sol og Strand, som efter 40 års uthyrning av semesterstugor i Danmark fortfarande ägs av den danska familjen som grundade byrået.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Läs hela historien om hur en sommarstuga på en bit sandjord i Lyngså söder om Sæby blev startskottet för Sol og Strand Feriehusudlejning. Läs också mer om Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld.

Semestra med gott hjärta.

Semestra med gott hjärta.

Väljer man att semestra i en sommarstuga eller hyra ut sitt fritidshus genom Sol og Strand är man indirekt med och gör skillnad för andra.