40 år med Sol og Strand

En sommarstuga på en bit sandjord i Lyngså söder om Sæby blev startskottet för Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, som i dag har 21 lokalkontor som sammanlagt sköter uthyrningen av ungefär 6 500 semesterbostäder. Det scenariot hade varken Margit eller Kjeld Andersen i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig då de i samband med sin bröllopsresa till Lappland tänkte hyra ut sin sommarstuga.
40 år med Sol og Strand
På bröllopsresan funderade Kjeld en del över hur man skulle kunna hitta de personer från när och fjärran som vill semestra i de danska sommarstugorna som stod tomma en stor del av året. På ett eller annat sätt skulle ju sommarstugorna och gästerna hitta varandra. Kanske skulle han själv hjälpa till?

År 1979 grundade paret ett litet företag med sommarstugeuthyrning och sedan gick det undan. I dag är Sol og Strand Feriehusudlejning A/S ett av Danmarks största företag inom förmedling av semesterbostäder.

Förutom att hyra sommarstugor kan semestergäster från alla länder i dag få nyheter från semesterlandet, information om semesterområden och närliggande attraktioner, köpa entrébiljetter samt läsa om andra semestergästers upplevelser i sommarstugorna.

Läs historien om hur paret från Nordjylland med framåtanda, vilja, hårt arbete och en smula hjälp från dåvarande president Gorbatjov i Sovjetunionen lyckades skapa Sol og Strand Feriehusudlejning A/S.

Läs om Sol og Strands 40-åriga historia

”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”.

Makarna Margit och Kjeld Andersen kan 2019 fira 40-årsjubileum med Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, som paret inte drar sig för att kalla ”sitt tredje barn”. En brinnande önskan om att livsverket ska leva vidare och förbli i dansk ägo är bakgrunden till att paret har beslutat att överlåta aktiemajoriteten till en fond – ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”. Med ett osjälviskt förhållningssätt vill paret med fonden stödja humanitära ändamål och lokala aktiviteter.


Läs mer om Margit och Kjeld Andersens mål med grundandet av fonden, som helt villkorslöst kommer bli en ledstjärna för både husägare, semestergäster och medarbetare.


Läs mer om ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”


Företagsprofil

Företagsprofil

Sol och Strand vill placera semestergästen i mitten, ge landets bästa service och vara våra semestergästers föredragna semesterstuguthyrningsbyrå.

Huvudkontor

Huvudkontor

Sol og Strands huvudkontor ligger i norra Jylland, nära Nordsjön. Här finns ledningen, försäljningen/marknadsföringen, datainmatningen och finansavdelingen.

Servicekontorer

Servicekontorer

Personalen på Sol och Strand lokala servicebyråer, som ligger i semesterområdena i hela Danmark, är redo att hjälpa och vägleda er under er semester.

Gästbok

Gästbok

Se vad tidigare semestergäster tycker om stugan och området, såväl som vår service och pris. I gästboken kan ni ge er semester betyg från 1 till 5.

Trygghetspaket

Trygghetspaket

Ni kan säkert hyra en semesterstuga vid Sol og Strand, eftersom vi har inkluderat avbeställningsskydd och inventarieförsäkring samt utökad sjukvård i priset.

Historik

Historik

Läs berättelsen om Sol og Strand, som efter 40 års uthyrning av semesterstugor i Danmark fortfarande ägs av den danska familjen som grundade byrået.

40 år med Sol og strand

40 år med Sol og strand

Läs hela historien om hur en sommarstuga på en bit sandjord i Lyngså söder om Sæby blev startskottet för Sol og Strand Feriehusudlejning. Läs också mer om Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld.

Semestra med gott hjärta.

Semestra med gott hjärta.

Väljer man att semestra i en sommarstuga eller hyra ut sitt fritidshus genom Sol og Strand är man indirekt med och gör skillnad för andra.