Nyheter

Upplev läckerheter i Løkken

11-02-2016

Løkken är en fin liten pärla på Jyllands nordvästra kust. Den trevliga semesterorten har många bra och inspirerande upplevelser för er, som är på semester i en sommarstuga.


Utsikt från sanddynerna ner mot stranden i Løkken med Västerhavet och små vita badhytter på stranden.
Løkken är en fin liten pärla på Jyllands nordvästra kust. Den trevliga semesterorten har många bra och inspirerande upplevelser för er, som är på semester i en sommarstuga. Området har mycket att erbjuda, bland annat en otroligt vacker natur, fina butiker, spännande gastronomiska upplevelser och många kulturella sevärdheter. Gå runt mellan de små pittoreska gula husen och njut av en semester, där ni själv bestämmer takten och vad som skall hända. Det finns mycket att upptäcka i Løkken och om ni har lust, kan ni också följa med på intressanta utflykter till de omgivande städerna. Den vackra naturen på Jyllands nordvästkust har inspirerat många konstnärer och därför finns det många spännande konsthantverkare inom detta område.
Sommarstuga 11-4269Sommarstugor med havsutsikt
Denna sommarstuga ligger högt belägen i en oas av strandråg, med utsikt över Västerhavet. Från de två härliga terrasserna kan ni njuta av era måltider i naturens vackra omgivningar. Om ni känner för att värma er och mysa lite, har huset en fin vedeldad spis i vardagsrummet. Det finns även en skön bastu och ett spabad, där ni verkligen kan koppla av.
Sommarstuga 11-4363Sommarstuga i stan
Upplev detta vackra och fulländade hus i stadsmiljö i närheten av Løkken centrum och den vackra stranden. Njut av att koppla av med ett glas gott vin i den ostörda trädgården eller gå på trevliga promenader längs stranden. Huset har ett helt fantastiskt ljusinsläpp i badrummet på 2:a våningen, där ett vackert badkar på lejonfötter står placerat under det stora takfönstret.
Sommarstuga 11-4329Sommarstuga med vackert ljusinsläpp
I denna vackra sommarstuga kan ni njuta av det vackra ljuset från de stora fönstren. Huset har en härlig öppen spis, som ni kan njuta av inifrån det mysiga vardagsrummet. När ni sitter på terrassen, kan ni tända upp den härliga utomhus spisen, som ger värme och atmosfär. Från terrassen är det en vacker utsikt över sanddynerna med strandråg, som vajar i vinden. 
En särpräglat vacker natur
När ni kommer till Løkken, finns det mycket vacker natur att utforska. Västerhavet är något alldeles speciellt och den härliga breda sandstranden med sin vita sand är vacker att gå på promenad på, både på morgonen vid soluppgång, men även på kvällen när solen går ner. Stranden är präglad av de vackra vita badhytterna, som ligger på en rak linje mellan sanddynerna och det brusande Västerhavet. De gamla fiskebåtarna dras upp på stranden, när fiskarna kommer in med dagens fångst och de vackra gamla båtarna bidrar till att ge stranden ett särskilt charmigt utseende. När ni är på stranden, är det självklart att ni går bort till piren, där det är så härligt att njuta av en glasstrut, medan ni tittar på solnedgången över vattnet.
Den vackra Rubjerg Knude fyr visar sig först, sedan ni har gått upp för de breda sanddynerna. Tornet ligger delvis begravt i sand, men det finns fortfarande möjligheter att få tillgång till fyren. Från toppen av fyren kan ni njuta av utsikten över Västerhavet, som är vacker när som helst under dagen, men speciellt när de färgglada paraglidarna blir en del av himlens dynamiska kuliss.

Shopping
Inne i Løkken finns det många spännande små butiker med kläder, brukskonst och antikviteter. Här kan ni gå på upptäcktsfärd och göra spännande fynd, som ni kan ta med hem. I närheten av Løkken finns det många trevliga små städer med charmiga butiker, som t.ex. den populära staden Lønstrup. Om ni känner för att shoppa med ett större utbud, kan ni besöka de närliggande storstäderna. Både städer som Hjørring och Aalborg har många butiker och härliga caféer och restauranger, där ni kan njuta av en välbehövlig vila, när shoppingkassarna blir för tunga.

Konst
I Løkken kommer ni att hitta mycket spännande konsthantverk och flera ställen, där det finns öppna ateljéer, där ni kan se på skapandet av unika verk. Om ni har lust och vill uppleva mer konst och se på fler ateljéer, är det självklart att besöka den närbelägna staden Lønstrup, som också har mycket att erbjuda inom konsthantverk.
Om ni gärna vill se på utställningar i en vacker miljö, måste ni besöka det gamla Børglum Kloster. Det vackra klostret har året runt ett antal historiska och konstnärliga utställningar i de vackra gamla rummen. Det finns mycket att se och uppleva på Børglum Kloster och om ni behöver en liten vilopaus, finns det i klostrets café, inbjudande luncher och förfriskningar.

Gastronomi och underbara delikatesser
I Løkken finns det många bra restauranger och trevliga caféer. Det finns ett stort urbud av rätter och något för alla smaker. På Løkkens Vejkro kan ni få en gourmetupplevelse utöver det vanliga. Här är gastronomi och bra råvaror i toppklass. På menyn finns det en blandning av klassiska rätter, men också nya spännande smakupplevelser. Det är definitivt värt ett besök, om ni vill skämma bort er själv.
Lokala specialiteter är också en del av ett besök i Løkken. Prova den rustika upplevelsen, att köpa nyfångad fisk direkt från fiskebåtarna på stranden. Ta med fisken hem till er sommarstuga och laga spännande rätter i lugna omgivningar. Om ni har en söt tand och får lust till något sött, bör ni besöka Bolcheriet. Det öppna kokeriet erbjuder en sällsynt chans att få en inblick i karamellkokning. När ni har sett hur det färgglada godiset tillverkas, kommer det att erbjudas smakprovningar och ni har möjlighet att köpa med er ert favoritgodis. Om du är intresserad av speciella ölsorter, måste ni ta vägen om Løkken Bryghus, som erbjuder lokalt bryggt öl. Njut av en god, uppfriskande kall öl på en varm sommardag i bryggeriets mysiga lokaler, eller köp med hem och njuta av dem på terrassen vid er sommarstuga som en avslutning på en bra semester.

«« Tillbaka

 

Sol og Strand 2017

Författare: