Nyheter

Semestertips för hela familjen

12-07-2016

Åk på semester till en privat sommarstuga i Danmark och upplev något, som är lite utöver det vanliga. Här är våra förs

Tre vandrare på den nya vandringsleden

Gå på vandring längs Camønoen - Konungarikets vänligaste vandringsled
Upptäck Møns nya vandringsled, Camønoen, som med sina 175 km slingrar sig runt de tre öarna Møn, Nyord och Bogø på södra Själland. Den är en motsvarighet till den berömda spanska vandringsleden, Caminoen. På turen väntar er en mängd olika upplevelser - både vad gäller natur och kultur. Camønoen är ett erbjudande för alla. Här finns utmaningar för både erfarna vandrare och nybörjare, och här kan både vuxna och barn vara med. Längs med vägen kan ni övernatta i t.ex. tält, bo på B & B, i ett vindskydd, i privata sommarstugor eller naturligtvis i ett slott.
Läs mer om på www.camoenen.dk

Bridgewalking vid Lilla Bält bronProva på Bridgewalking vid Lilla Bält!

Bridgewalking/ Broklättring Lilla Bält är en ny, unik attraktion i Europa. Åk till Lilla Bält och gå på toppen av en bro. Här kan ni uppleva höjden och känna suget i magen. Njut av den fantastiska utsikten och känn vinden och den svaga skakningen i bron, när tåget dundrar förbi över bron.

Turen på Lilla Bältbron börjar på Välkomstcentret i Middelfart, där ni kommer att tas emot av en guide, som förbereder er för den fantastiska turen. Tillsammans går ni till Välkomstcentret vid den gamla Lilla Bältbron. Här kommer ni att bli kopplade till ett säkerhetssystem med selar, och sedan går ni upp på 60 meter höjd - och ut på turen över bron. Turen tar ca två timmar, och på vägen berättar guiden om brons historia och naturen runtomkring Lilla Bält. Det finns övernattningsmöjligheter i stugområdet vid Lilla Bält.
Läs mer om på www.bridgewalking.dk

Aarhus stadens känneteckenGå på en Skywalk på konstmuseet Aros i Aarhus
Gå upp på taket på Aros Konstmuseum och upplev den dansk/isländske konstnären Olafur Eliassons färgstarka konstverk "Your Rainbow Panorama", som har blivit ett kännetecken för Aarhus. Eliassons mästerverk är en 150 m lång och 3 m bred rundgång utförd i glas i alla regnbågens färger med 360 graders utsikt över Århus stad och bukt. Missa inte själva konstmuseet, där ni kan uppleva gallerier fyllda med modern konst och spektakulära separatutställningar samt urval från den permanenta samlingen.

Det finns möjligheter att övernatta i en sommarstuga i området.
Läs mer om på www.aros.dk


Deltagarna njuter av naturen och hästarnaRes som i Den Vilda Västern 
Hästar och uthyrning av prärievagnar på Södra Fyn ger er en semester, som inte kräver förkunskaper om hästar. En riktigt aktiv semester, som ger deltagarna en vecka fylld av praktiska göromål och naturupplevelser till skogs och strand, och inte minst upplevelsen av att bli körd runt mellan lägren av två skickliga nordbaggar.

Vagnarna är inredda som husvagnar med sängplatser för 4 personer. Vagnarna är väl utrustade med möjligheter för matlagning och förvaring i gaskylskåp, dessutom finns det en kemisk toalett, diverse köksredskap och mycket mer. Här finns det maximalt plats för 5 personer, men alla avtal måste göras i förväg.
Ni kan hitta tider och priser på www.hestevognsferie.dk
Seglats för turister i ett vikingaskeppGe er ut på en spännande expedition med ett vikingaskepp
Maritime Forsøgscenter erbjuder 3- och 6- personers båtturer i ett vikingaskepp i Roskilde Fjord under perioden fr.o.m. den 1 maj t.o.m. den 30 september. Här kan ni segla i ett i vikingaskepp och i tvåmastade jollar som har byggts enligt gamla nordiska båtbyggartraditioner. Erbjudandet riktar sig till alla, eftersom centrets segelinstruktörer alltid är med ombord. Som passagerare ingår ni aktivt i seglatsen.

Före segelturen, får ni en kort instruktion, och under själva seglatsen, berättar instruktörerna om fjorden och dess historia samt om skeppen. 
Expeditionen kan till exempel gå till den fredade halvön Bognæs eller längs kusten. Det kan finnas möjlighet att gå iland och att ankaret kastas ut för att kunna bada. Det finns också möjlighet att prova på rodd och segling med seglet hissat.
Om ni har behov av övernattning, är en sommarstuga i området. en möjlighe Läs mer på
http://www.maritimtforsoegscenter.dk/

Danmarks högsta klättringsmastProva på att klättra upp i Danmarks högsta klättermast
Det är en unik upplevelse att klättra upp för de 44 metrarna till toppen och därifrån njuta av utsikten. Vem som helst kan klättra, för klättringsgreppen är stora och instruktörer sörjer för säkerheten. Barn och vuxna - alla är välkomna att klättra upp och se "ner" på Ry på Midtjylland - som vackert omges av sjöar och vidsträckta skogar.

Masten har rests i tre delar i enlighet med gamla seglartraditioner. Masten var ursprungligen Danmarks högsta träd, som levde sitt liv i skogen i närheten av Ry, fram tills en storm blåste ner den 52 meter höga "jätten".
Det finns t.ex. övernattningsmöjligheter i en sommarstuga i Ry.  
Läs mer på www.klatremast.dk

Ridtur genom det vackra Thy området
Tag på hesteryg gennem Danmarks vildeste natur
"Rideruten Thy" är en markerad ridled genom Danmarks vildaste natur. Ridleden sträcker sig ända upp till 100 km - från den sydligaste delen av Nationalpark Thy i Lodbjerg till den nordligaste delen av Thisted Kommun i Bulbjerg. Ridleden gör det möjligt att planera och genomföra en tur på hästryggen under flera dagar. På turistbyrån i Thisted kan ni hämta broschyren "Rideruten Thy". Broschyren innehåller, karta över "Rideruten Thy", en kort introduktion till privata uthyrare av övernattningar för häst och ryttare, guidade turer och annat av särskilt intresse för ryttare längs leden.
Läs mer på http://www.visitthy.dk/thy/rideruten-thy 
Strandseglare susar ivägUpplev strandsegling på Fanø

JJ Blokart Team - strandsegling välkomnar er till ett universum av vita sandstränder på Danmarks vackraste och mest fantastiska västkust på Fanø. Här kan ni prova på en vinddriven leksak, en riktig BloKart, även kallad en strandsegelbåt. Kom och bli riktigt genomblåst med en härlig känsla av en dammfri vindpust. Blokartar är roliga och snabba, och ni bestämmer själv farten.
Innan start får ni en obligatorisk grundkurs av en professionell instruktör, för att lära er att köra på en markerad bana. Ni kan lära er det på 10 minuter, oavsett ålder. Det är också möjligt att hyra en tvåsitsig Blokart, så att hela familjen kan prova på en åktur.

För övernattande sommargäster rekommenderar vi en av våra många trevliga, privata sommarstugor på Fanø.
Läs mer på http://www.blokart.info/

Danmark har så mycket att bjuda på. Tillbringa er semester i en privat sommarstuga i Danmark i Danmark och få några upplevelser något utöver det vanliga.Kilde: VisitDenmark«« Tillbaka

 

Sol og Strand 2017

Författare: