Nyheter

Blokhus är gemytligt - upplev den gemytliga stämningen i staden

26-05-2016

Blokhus är omgivet av vacker natur, härlig strand, masser av sommarstugor och trevliga upplevelser.

En sommardag på Blokhus strand

Ta en semester med hela familjen i en sommarstuga i Blokhus, Nordjylland och njut av den trevliga atmosfären i det tidigare fiskeläget. Sol og Strand Stuguthyrning erbjuder en mängd privata sommarstugor på den charmiga semesterorten. Besök gärna vår hemsida och se på vårt breda utbud av privata sommarstugor i Blokhus. Här kan ni välja mellan många olika typer av hus för familjer med barn eller par, som gärna vill roa sig i natursköna omgivningar i närheten av det brusande Västerhavet. Här hittar ni också många hus, där husdjur är tillåtna.

I Blokhus finns en av Danmarks allra bästa badstränder och ett aktivt stadsliv med konserter och andra aktiviteter under loppet av sommaren. Bortom staden och stranden ligger det vackra landskapet, präglat av rogivande sanddyner och hedar, där ni kan ta promenader, rid- och cykelturer. Blokhus bjuder på trevliga upplevelser för hela familjen i en fantastisk natur.

Massor av liv på Blokhus strandStranden

Den största attraktionen i Blokhus är den vita sandstranden, som är mycket populär bland barnfamiljer. Här kan stora och små roa sig på stranden med bollspel och bad, och här finner ni också de vackra gamla, vita badhusen och det historiskt intressanta sjömärket. På stranden i Blokhus kommer säkerheten i första hand. Här finns det badvakter i det röd/vita livräddningstornet, och under åtta veckor på sommaren, håller badvakterna noga ögonen på alla badande, varje dag mellan kl. 11 och 19. Om ni har er hund med på semester, är Blokhus den absolut perfekta semesterorten, eftersom hundar i koppel är tillåtna på Blokhus strand.Den strandade sillvalen på Blokhus strand
Strandad sillval på stranden i Blokhus


De flesta av er minns säkert också den 18 meter långa, döda sillvalen, som strandade i Blokhus i februari månad. Valen blev en stor publikdragare, och tusentals människor strömmade till Blokhus för att se på den. Det jättestora valskelettet kommer i framtiden att finnas till beskådande på Nordsjön Oceanarium i Hirtshals, ca. 50 km norr om Blokhus.

Fårup Sommerland
Om ni har semester med barn, är Fårup Sommarland ett måste. Fårup Sommarland har utnämnts till Nordens bästa sommarland vid ett flertal tillfällen och är en av Danmarks största turistattraktioner. Här finns det allt från vilda berg- och dalbanor till Danmarks största och våtaste vattenland. Ni har också möjlighet att koppla av i skuggan av träden och roa er med att laga lunchen i det stora "grilla-själv" området, där de heta grillarna står redo för er.

Gateway Blokhus
 
Förutom Fårup Sommarland, bjuder Gateway Blokhus i Blokhus Klitplantage också på vackra naturupplevelser. Här kan barnen stoja omkring på den stora naturlekplatsen, de vuxna kan rasta hunden och tillsammans kan ni njuta av er picknickkorg, som ni tagit med. Gateway Blokhus är också ett trevligt utflyktsmål för de sportentintresserade, eftersom Gateway Blokhus har promenadstråk, cykel- och mountainbike rutter.

Gateway Blokhus bjuder under 2016 också på konstupplevelser. Gateway Blokhus har valts som destination för LAND-SHAPE festivalen 2016.

Naturkonst i stor skala

Besök Gateway Blokhus under dagarna 2, 3 och 4 juni. LAND-SHAPE festivalen är en ny typ av konstfestival med ett starkt inslag av upplevelse, där ni kommer att delta i konstprojekten. Här kommer ni att komma i kontakt med naturkonst i stor skala, få möjlighet att samarbeta med både konstnärer från Nordjylland och internationella konstnärer, som arbetar med naturens rum. Förutom spännande konstverk, kommer festivalen att bjuda på debatter, symposier, musik, underhållning och aktiviteter för hela familjen med spännande erbjudanden för både stora och små. Det kommer också att bli spektakulära konstupplevelserutter i skogen, som kommer att kunna upplevas framöver. Kom och roa er med fina naturupplevelser och underhållning.  

Leopard i skulpturparkUpplev världens vildaste djur i Blokhus
Pingstlördag öppnade den nyetablerade Skulpturparken i Hune ved Blokhus med temat "Världens vildaste djur". Få en konstnärlig känsloupplevelse i den nyligen omgjorda 20 000 m2 stora skulpturparken. Här hittar ni vackra träskulpturer, sandskulpturer, järnskulpturer, stenskulpturer, bronsskulpturer och mycket mer. Under dagarna 3, 4 och 5 juni (kl. 10-17) kan ni titta på de kända träskulptörerna arbeta med motorsåg ut ifrån temat "Världens vildaste djur".

Anne Justs Have
Om ni har fått nog av strandlivet, är "Anne Justs Have" i Hune i Blokhus definitivt värt ett besök. Den färgglada trädgården råder över 6500 m2, och eftersom den berömda danska skådespelerskan Ghita Nørby besökte trädgården 2014, beskrev hon trädgården på följande sätt: "- Att vara här i trädgården i Hune är, som att få en livsinjektion av allt det bästa i världen. - Hune Haven är själens trädgård. Du kan hela tiden skratta och förundras och överraskas".

Staden Blokhus
I semesterstaden Blokhus finns det massor av events och arrangemang, och särskilt under sommarmånaderna finns det många olika aktiviteter. De flesta affärer, restauranger, pubar och glasstånd i Blokhus har samlats runt stadens torg. Här pågår konserter och andra aktiviteter under loppet av sommaren. Det finns bra möjligheter att handla och många bra restauranger i staden, och under högsäsong finns det chanser för att uppleva ett gemytligt nattliv här.

Nyd den lille videofilm om Blokhus og glæd jer til en ferie med masser af hygge og skønne oplevelser.«« Tillbaka

 

Sol og Strand 2017

Författare: