Sol og Strand Stugar
menu
Menu
menu
Prisgaranti Prisgaranti Trygghetspaket Trygghetspaket ? 21 servicekontor i Danmark 21 servicekontor i Danmark 40 års erfarenhet 40 års erfarenhet
 

Gratis app med 1500 attraktioner


Hämta Sol og Strands gratis app 'Ferie i Danmark' med beskrivningar av 1500 attraktioner i Danmark. Med vår app finner du lätt inspiration till din semester i sommarstugan. Här kan man snabbt hitta beskrivningar, vägvisare, telefonnummer och länkar till hemsidor för många spännande attraktioner. Man kan välja attraktioner helt efter egen smak och få dem presenterade, antingen på en lista eller på en karta, där attraktionerna placeras i förhållande till ens aktuella position. På det sättet kan man snabbt och lätt se, vilka spännande sevärdheter, som finns i området omkring er sommarstuga. Du kan också se vilka andra attraktioner, som är i närheten, om du har besökt en attraktion och har lust att se flera i området. Med kartan på vår app kan du snabbt hitta nya spännande upplevelser i närheten av, där du befinner dig.

När du har hämtat appen använder den inte datatrafik när den beskriver attraktionerna, så därför sparar du på dina kostnader för datatrafik.

App till iPhone och iPad kan hämtas i App Store »

App till Android kan hämtas i Google play »

Eller hämtas via QR kod:

 

Roliga och underhållande semesterupplevelser för barnfamiljer

I Danmark hittar man många roliga attraktioner för hela familjen. Att åka på en trevlig utflykt, kan vara ett roligt sätt att tillföra något extra till dagarna i sommarstugan. I Danmark har vi många olika slags attraktioner och med vår app, finner man lätt de attraktioner, som man har lust att besöka. Testa t.ex. landets många nöjesparker, där man kan åka i vilda berg- och dalbanor eller leka på festliga lekplatser. Ofta upptäcker man också fantasifulla badland här, perfekt som avkylning en het sommardag. Tycker du om djur, så är det klart att du skall besöka en av landets många djurparker. Här finns ofta, utöver exotiska och vilda djur, även kram- och klappvänliga djur, där man får uppleva djuren på väldigt nära håll. Bli betagen av de spännande djuren och lär mer om hur de lever deras liv. I djurparkerna finns ofta väldigt fina lekplatser med god plats till att vara aktiv när man inte besöker djuren. I många nöjes- och djurparker får man gärna ha med sig sin egen mat, så packa en härlig picknickkorg och njut av en ´dejlig´ lunch i det fria. Och varför inte avsluta lunchen med en läcker glass. Har man lust till något annat så kan man ju också välja något av de många matställena i parkerna. Så kan man välja precis den mat som var och en önskar och få lite extra lyxkänsla på köpet.

En flicka, en pappa och en pojke i en röd vagn i en berg- och dalbana

Kom nära naturen och besök landets många parker, skogar och naturcentra. Vår app hjälper dig, att finna spännande natur i närheten av din sommarstuga. Många skogar har fantastiska naturlekplatser, där man kan ha roligt under bar himmel. Man kan till och med hitta hundskogar, där familjens fyrbente vän kan tumla runt i sköna omgivningar. Under tiden kan man njuta av en kopp kaffe och en bit medhavd mat på de uppställda borden och bänkarna. Och har du lust att fiska - så finns det alltid en fiskepark, eller kustfiske eller fiske i sjöar och åar i närheten. Att fiska är ett avstressande sätt att vara tillsammans på och när man kommer hem till stugan så kan familjen tillsammans och välförtjänt, njuta av dagens läckert tillberedda fångst. Om fisken inte vill bita på kroken just idag, så kan man ju ´fuska´ lite och köpa nyfångad fisk av fiskarna, när de kommer iland och drar upp deras kuttrar på stranden, med dagens fångst.

Om du har ett specialintresse, eller känner dig nyfiken på ett speciellt område så kan du, nästan säkert, hitta ett museum eller upplevelsecenter, som kan stilla din hunger. Här kan du få kunskap, förmedlad på ett roligt och intressant sätt, så att alla i familjen kan få ut något positivt av besöket. Kanske lär du dig något, om ett ämne du inte kände till, eller så väcker kanske besöket ett helt nytt intresse. Prova också att besöka ett friluftsmuseum och känn historiens vingslag medan du går runt bland gamla byggnader och omgivningar, som hör till en viss tidsperiod. Du får en autentisk upplevelse av att vara en del av en tid, som var en gång. Ofta kan du även se hur livet såg ut den gången eftersom museumspersonalen, klädd i tidstypiska kläder, utför aktiviteter, som då var en del av den tidens vardag. Efter ett sådant besök tillbaks i tiden, kan det vare skönt att komma hem till er sommarstuga och njuta av alla de bekvämligheter, som vi har nu för tiden.

Spännande semesterupplevelser för par

Få några extra upplevelser under er parsemester i en privat sommarstuga med spännande attraktioner och upplevelser. Vår app ger en klar överblick över era speciella intresseområden. Upplev spännande konsthantverk och intressanta konstmuseer med flotta samlingar. Besök konsthantverkare och se deras vackra verk eller möt dem i deras arbetande verkstäder, där man får möjlighet att se dem i arbete. Gå gärna på upptäcktsfärd med appen i dina omgivningar och hitta oupptäckta skatter. Danmark har många vackra konstmuseer, där museumsbyggnaden ofta är ett konstverk i sig själv. Konstmuseerna har spännande samlingar från bestämda tidsepoker och konstnärer. Dessutom visas många specialutställningar med aktuella teman eller speciella konstnärer. Har man tur så kanske ens favoritkonstnär har en utställning i närheten.

Kvinna arbetar på en stor målning i ett galleri

Njut av en härlig semester med fokus på kultur. Appen hjälper snabbt och lätt att upptäcka spännande museer, fascinerande byggnadsverk med intressant historia och kulinariska specialiteter. Danmark har ett överflöd av museer, friluftsmuseer och upplevelsecentra, där man njuter av att gå runt i flotta utställningar, där man alltid lär något nytt. Många museer förmedlar idag deras kunskap på ett kreativt och annorlunda sätt, så man känner sig alltid lite klokare, när man kommer hem efter ett museumsbesök. Med vår app hittar man också många av landets vackra kyrkor och intressanta byggnader.

En semester i sommarstuga kan också bilda ramen för sköna musik- och teaterupplevelser. Festivaler och konserter, utomhus eller inomhus, skapar fantastisk stämning och härliga semesterminnen. Upplev fängslande teaterpjäser och njut av att prata om upplevelserna under de långa, ljusa kvällarna hemma i sommarstugan. Har ni lust att få nya smakupplevelser eller uppleva gastronomi i särklass, kan vår app hjälpa er på vägen. Med fokus på lokala råvaror och härliga smakupplevelser, ligger vägen öppen till mat utöver det vanliga i vackra omgivningar. Semester i sommarstuga är inte bara avslappning, men också en inspirationskälla, där man samlar nya intryck och får nya idéer med sig hem.

Om man vill ha en aktiv semester, så visar appen väg till golfbanor, fiskeparker och fina naturområden. Det är lätt att hitta just den form av aktivitet man önskar sig. Golfbanor i vacker natur, där man kan spela en runda i sin egen takt. Ett härligt sätt att använda tid på! Eller man kan fiska efter härliga fiskeäventyr, vid kusterna, åar eller sportfiskesjöar. Är det inte spännande att se, vad man fått på kroken? Tillbered en härlig middag av dagens fångst hemma i sommarstugan. I de många fina skogarna och nationalparkerna kan man gå på vandringstur och se en del av det rikhaltiga danska fågel- och djurlivet. Har man inte tagit med sin egen cykel, så kan man hyra en på många platser och så kan man följa de många vackra cykelstigar, som finns i naturområdena.

Två cyklar parkerade på en stig i en skog

Sol og Strands app ger dig en överblick över vilka spännande attraktioner, som finns i området runt din sommarstuga. På det sättet kan du bättre bli inspirerad, planera och njuta av alla upplevelser medan du är på semester i sommarstuga. Kanske har det kommit nya, spännande sevärdheter, sedan du senast var i området, eller kanske du har fått nya intressen, som du gärna vill utforska. Med appen är det lätt att bestämma, vad du och din familj skall se och återse när ni är på plats.