Hyr stuga i Kulhuse

Stuga i Kulhuse, Själland, Danmark till uthyrning!


I den gamla charmiga byn Kulhuse hittar ni en mysig hamn, bra strand, frid och ro samt härlig natur. Kulhuse ligger på spetsen av Hornsherred i Nordsjælland, ända ut vid Issefjorden. Det finns färjeförbindelse från Kulhuse till Sølager. Färjan fraktar både cyklar och bilar, och överfarten varar bara åtta minuter.
Kulhuse är en gammal by, och det vittnar de gamla, välskötta och charmiga husen om. Kulhuse Havn är också från 1635. Ni kan sjösätta er egen båt från hamnen. Här i den trevliga miljön hittar ni dessutom Kulhuse Kro, varifrån ni har en fin utsikt över vattnet.
Det finns bra inköpsmöjligheter i byn. Den närmaste större staden är Frederikssund, som ligger 17 km härifrån.
 

Gästers recension från Kulhuse:
 
18 gäster har givit Kulhuse ett genomsnittligt betyg på 4,17 av 5 möjliga stjärnor.
Karta över Kulhuse

Strande

Kulhuse Strand är en härlig sandstrand med gräs och plantering bakom. Den lilla stranden ligger precis vid Kulhuse Havn och har Blå Flagg. Fjorden mellan Kulhuse och Lynæs är särskilt lämplig för vindsurfing.

Natur

Kulhuse är omgiven av ett varierat och frodigt landskap, som ofta används som militärt övningsområde, och då kan det förekomma oväsen under vissa perioder.
Den närliggande skogen, Nordskoven, innehåller bl.a. Danmarks äldsta ekar. Tre av de tusenåriga ekarna kallas Storkeegen, Snoegen och Kongeegen. Här finns dessutom ett otal vandrings- och cykelstigar.
Arresø är med sina 40 km2, Danmarks största sjö. Här finns det bra möjligheter för vandrings- och cykelturer längs sjön. En cykeltur runt sjön är 50 km lång. Det finns också möjlighet att ta en mysig segeltur på sjön (11 km).
Tibirke Bakker är ett härligt, fridlyst naturområde med ljungklädda backar. Från en utsiktsplats i området kan ni se Arresø, Grib Skov och lite av Roskilde Fjord (23 km).
Heatherhill vid Rågeleje är ett stort, fridlyst, backigt och mycket naturskönt område som går ända ned till Kattegatt. Huvuddelen av Heatherhill är täckt av hed och fåren går fritt runt på de ljungklädda kullarna (28 km).

Aktiviteter

I området finns det bra möjligheter för fritidsfiskare, som kan fiska från kusten, på havet eller i en närliggande Put & Take-sjö.
För golfspelare är möjligheterna också bra då det finns en del golfbanor i området. Banorna vid Frederikssund Golfklub och Asserbo Golf Club ligger närmast Kulhuse.
Nordskoven inbjuder till vandrings- och cykelturer längs de många markerade stigarna.

Sevärdheter

Jægerspris Slott byggdes under medeltiden och här kan ni bl.a. uppleva en minnesplats, utställningar och en slottspark. Jægerspris Mølle är fortfarande i drift och under sommarperioden kan ni köpa nymalet mjöl här. Gerlev Rosenpark vid Jægerspris kan visa fram fler än 5 000 växter (10 km).
Frederikssund är en mysig handelsstad vid fjorden med gågata, affärer och bra restauranger, men staden är också hemort för vikingarna och under hela sommaren uppförs vikingaspel på orten (17 km).
J.F. Willumsens Museum i Fredrikssund visar uteslutande verk av J.F. Willumsen. Samlingen omfattar bl.a. målningar, teckningar, grafik, keramik, skulpturer och fotografier.
Vikingelandsbyen vid Frederikssund är en vackert belägen, välbevarad by med hus och skepp.
Skuldelev Dukke og legetøjsmuseum innehåller mer än 4 000 dockor samt en stor samling med pojk- och flickleksaker från perioden 1830 till 1950 (20 km).

Utflykter

Vid Skibby kan ni på Selsø Slott från renässanstiden se landets förnämsta riddarsal med jättemålningar, olika utställningar, landets äldsta intakta kök och en fängelsehåla (24 km).
Helsinge är en aktiv och mysig handelsstad med sevärdheter, museer, gågata, fontäner, butiker och restauranger. Staden ligger mitt emellan Arresø och Esrum Sø (24 km).
På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan ni få en spännande inblick i vikingarnas och skeppens historia. Ni har också möjlighet att uppleva en båttur på Roskilde Fjord på en av museets skepp (45 km).
Besök huvudstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slott med kronjuvelerna, København Zoo och mycket mer (61 km).

Sol og Strand 2015

Författare:
 
Copyright © 2003-2015 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

9 Stugor på Kulhuse


Stuga 94-1002 Kulhuse
Standard +Kategori - läs mer
 
0 omdömen i
 
gästboken
100 m till vattnet
Fjordutsikt från stugan
110 m2
3 sovrum
6 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 4344,-
 
Visa stuga
Stuga 94-1027 Kulhuse
StandardKategori - läs mer
 
1 omdöme i gästboken
1,5 km till vattnet 
47 m2
2 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 1885,-
 
Visa stuga
Stuga 94-1028 Kulhuse
Standard +Kategori - läs mer
 
3 omdömen i
 
gästboken
600 m till vattnet 
80 m2
3 sovrum
5 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 1881,-
 
Visa stuga
Stuga 94-1029 Kulhuse
SärklassKategori - läs mer
 
4 omdömen i
 
gästboken
1,8 km till vattnet
Fjordutsikt från stugan
68 m2
3 sovrum
6 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 3438,-
 
Visa stuga
Semester lägenhet i en stad 94-1030 Kulhuse
Standard +Kategori - läs mer
 
9 omdömen i
 
gästboken
750 m till vattnet 
80 m2
2 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 2191,-
 
Visa stuga
Stuga 94-1031 Kulhuse
SärklassKategori - läs mer
 
1 omdöme i gästboken
1,2 km till vattnet 
54 m2
2 sovrum
4 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 3172,-
 
Visa stuga
Stuga 94-1032 Kulhuse
Standard +Kategori - läs mer
 
0 omdömen i
 
gästboken
1,5 km till vattnet 
120 m2
2 sovrum
8 sovplatser
1 toalet
Spa: Nej
1 vecka från
SEK 5034,-
 
Visa stuga
Sänd till en vän
Kontakt
Kontakt info
0418 222 30
 
info@sologstrand.se
Dagligt kl. 9-20

Sök semesterstuga

Resemål
Ankomstdatum Antal gäster
 
Avancerad sökning
 
 
Nollställ
Nyhetsbrev Erbjudanden och nyheter.