Hyr stuga i Svankjær

Stuga i Svankjær, Nordvästjylland, Danmark till uthyrning!


Karta över Svankjær Svankjær är en trevlig, liten by på landet i Sydthy, omgiven av vacker natur och belägen nära intill Västerhavet. Byn Svankjær ligger mellan det gamla fiskeläget Stenbjerg och den idylliska kuststaden Agger, bara 6 km från havet. Här finner Ni lugn och ro, frisk luft och härliga naturområden med skog, åkrar, hedar och sanddyner. Området är perfekt för dem som älskar naturen, sportfiskare och konstintresserade.
Det finns möjlighet till inköp av dagligvaror i byn och i de intilliggande, större städerna Hurup (17 km), Thisted (35 km) och Hanstholm (37 km). Där hittar Ni ett brett urval av butiker och restauranger.

Strande

Från Svankjær är det 6 km till stranden vid Västerhavet i Lodbjerg. Stranden är ca 50 m bred och flera kilometer lång och består av både sand och sten. Vattnet är klart och det är sandbotten. De höga klitterna mot norr bildar flotta och branta klinter ut mot havet. Den breda sand- och stenstranden i Stenbjerg har 'Blå Flagga' (av myndigheterna godkänt badvatten). Det är bra bad- och rastplatser i lä av de många vågbrytarna. Det blir dock snabbt djupt och strömmarna kan tidvis vara starka (10 km).
Vid Agger är det bra badmöjligheter vid den barnvänliga stranden, som också har 'Blå Flagga'. Stranden är omkring 100 m bred och består av sand och sten. Vattnet är klart och bottnen består av både sand och sten. Det finns bra bad- och rastplatser i lä av de många vågbrytarna, men det blir dock snabbt djupt och ofta kan det vara vågor och starka strömmar (14 km).

Natur

Svankjær är omgiven av en vacker, särpräglad och orörd natur med stora hedar, skogs- och klittarealer.
I Stenbjerg kan Ni uppleva de karaktäristiska strandrågsklitterna runt om, på alla sidor. Här doftar det friskt av det salta havet, gran- och furuplanteringar och frodigt åkerbruk (10 km).
Området mellan Vorupør och Stenbjerg är en del av det stora landskapet med klitter, som tillsammans med odlingarna bakom dem, bildar ett fantastiskt landskap längs Thys västkust.
Agger Tange, 14 km söder ut, är ett fridlyst naturområde med ett rikt fågelliv. De långgrunda områdena, de stora lagunsjöarna och vadställena på landtungans östsida ger erbjuder bra förutsättningar för många vattenfåglar. Agger Tange är dessutom en viktig rastplats för flyttfåglar.

Aktiviteter

Det finns möjligheter för sportfiskare i området, eftersom det går att fiska längs Västerhavskusten, i Limfjorden öster ut, men också i bl. a sötvattenssjöarna Flade Sø och Ørum Sø. Dessutom anordnas det turer för havsfiske med kutter till 'Det Gule Rev' från Hanstholm.
Den vackra naturen, som omringar Svankjær, inbjuder till en vistelse, promenader och cykelturer ute i det fria.
Golfspelare kan prova banan på t ex. Nordvestjysk Golfklubb i Thisted (35 km).

Sevärdheter

Svankjær Kirke är Danmarks minsta bykyrka. Vid sidan av kyrkan kan Ni uppleva ett karaktäristiskt klocktorn av trä.
'Svankjær lille Savverk' visar en utställning om dansk konst att klippa i papper, men som dock är utskuret i trä. Titta på hur resultatet av ett tidskrävande och precisions krävande arbete utförs ock köp kanske med Er ett exempel hem.
Från Lodbjerg Fyr kan Ni få en riktigt bra utsikt över det barska landskapet, planteringarna på dynerna och över havet (6 km).
I Stenbjerg är det före detta livräddarhuset i dag inrett till ett litet museum, som berättar om stationens historia och funktion. I en av de intilliggande fiskarstugorna kan Ni se en liten utställning om fiskelägets tidigare historia. I Stenbjerg finns det
också möjlighet att köpa färskfångad fisk från de lokala fiskarna (10 km).

Utflykter

I 'De sorte huse' i Agger visar en historisk utställning om kustskyddet (14 km).
Åk med färjan från Agger till Thyborøn, som med sin nybyggarstil i en barsk natur bildar kontrast till andra limfjordsstäder. Kustcentret i Thyborøn, är ett spännande upplevelse- och informationscenter för hela familjen.
Limfjordscentret i Doverodde är en 150 år gammal, mycket välbevarad köpmansgård. Här får Ni ett autentiskt intryck av köpmansgårdens roll förr i tiden. På andra våningen i byggnaden är det olika utställningar (24 km).
Besök t ex. Hanstholm, där Ni bl. a kan finna Hanstholm Fyr och Bunkermuseet, som berättar historian om 2:a världskriget (37 km).
Jesperhus Blomsterpark är Nordens största blomsterpark med färgrika blomsterarrangemang, junglezoo med bl.a. vackra tropiska fåglar, pirat-, lek- och vattenland med diverse aktiviteter (47 km).
Hjerl Hede Friluftsmuseum i Vinderup är ett spännande och levande museum för hela familjen (73 km).

Sol og Strand 2015

Författare:
 
Copyright © 2003-2015 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S

1 Stugor på Svankjær


Sänd till en vän
Kontakt
Kontakt info
0418 222 30
 
info@sologstrand.se
Dagligt kl. 9-20

Sök semesterstuga

Resemål
Ankomstdatum Antal gäster
 
Avancerad sökning
 
 
Nollställ
Nyhetsbrev Erbjudanden och nyheter.